kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu provokasyona kalp dayanmaz...
Bu provokasyona kalp dayanmaz...
Kate Moss'la çalışmak güzeldi
Tarihlerle Agent Provocateur

Kışkırtan ajan

Dünya kadınlarını baştan çıkaran ve artık Türkiye'de de bulunan iç çamaşırı markası Agent Provocateur'ün reklam filminde yönetmen Mike Figgis, Kate Moss'a rol verdi... Markanın reklam filminde bir de sürprizi var. Seksi model Kate Moss ilk kez bir filmde oynuyor.


Bu provokasyona kalp dayanmaz...

Tutkunlarının vazgeçemediği erotik iç çamaşırı markası Agent Provocateur, şimdi Türkiye'de. Markanın reklam filminde bir de sürprizi var. Seksi model Kate Moss ilk kez bir filmde oynuyor.

İngiltere'den yola çıkıp dünyanın en erotik iç çamaşırı markalarından biri olan Agent Provacateur, şu an 65'in üzerinde ülkede satılıyor. Biz de bu iddialı markaya 12 yıldan sonra Kanyon'da açılan Harvey Nichols'la kavuştuk. Tek fark, dünyanın her yerinde en az ürünler kadar seksi olan hemşire kostümlü satış görevlilerinin, burada daha tutucu olması! Aslında marka hiçbir konuda tutucu değil. Ürünlerinden reklam kampanyalarına kadar cesur mu cesur! Joseph Core ve Serena Rees, Aralık 1994'te ilk mağazalarını açtıklarında, süperstarların yarattığı gibi bir medya çılgınlığına neden olacaklarını tahmin etmiyorlardı. Kamuoyunun tepkisi sıradışıydı. Rees ve Core, seksle ilgili her şeyi bayağı ve müstehcen olarak sınıflandırmakta ısrar eden İngilizlerin 'erdemlilik' anlayışından kaçınarak, bir iç çamaşırı vizyonu geliştirdi. Amaç, tasarımcıların ürettiği, hem giyenleri hem de partnerlerini coşturma, büyüleme ve tahrik etme yeteneğine sahip, yüksek kaliteli iç çamaşırlarına ulaşılabilirliği sağlamaktı. Core'a göre, enfes bir turkuvaz dantel külot giyen bir kadın, kendini seksi bir süper kahraman olarak hisseder ve bu his kendine güvenli, olumlu cinselliği beraberinde getirir. Agent Provocateur, ödüllü web sitesinden sonra İngiltere, Amerika, Ortadoğu, Rusya, Hong Kong ve Avrupa'da açtığı mağazalarla fenomen haline geldi. Rees ve Core, uluslararası medyayı etkileyen mağaza vitrinleri, sinema reklamları, katalog ve etkinlikler gibi yaratıcı iletişim yollarıyla bir marka yarattı. Bu durum, Agent Provocateur'ün, kısa sürede moda dünyasında iç çamaşırı markası olarak anılmasını ve bir patlama yaratmasını sağladı. Marka, iç giyimin yanı sıra şu anda dünyada 65'in üzerinde ülkede satılan kitap, ayakkabı, takı, parfüm ve güzellik malzemelerini içeren yan ürünlerin tasarım ve üretimini de yapıyor. Markanın özünde, müşterilerine sundukları deneyimin samimiyetine olan inanç yatıyor. Corre bunu, piyasa baskısı ve anlamsız reklamlarla dayatılan kitlesel deneyimle, çok özel ve tamamen kişisel deneyim arasındaki fark olarak tanımlıyor. Bu 'kişisel deneyim', bir kadının seçtiği giysiyle arasındaki ilişkiyi içeriyor. Şirket, 12. yılına girerken hâlâ neyin güzel, neyin erotik olduğuna dair tamamen içgüdülerin yönlendirdiği yaratıcılığa yatırım yapmayı sürdürüyor.

Moss çırılçıplak!
Marka 2006-2007 Sonbahar-Kış koleksiyonu için farklı bir fikir arayışına girerek reklamların alıştığımız ifadelerinin yerine, izleyicilere ürünleri heyecanlı bir film aracılığıyla göstermeye başladı. Üstelik bu filmde, seksi iç çamaşırlarını Kate Moss sergiliyor. İlk kez bir filmde oynayan modelin, beyazperde deneyimi olan Christie Brinkley ve Cindy Crawford'un izinden gittiği söyleniyor. Kısa filmler, usta bir yönetmenin elinden çıkıyor: Mike Figgis. Daha önce de Figgis ile iki genç kadının yaşamını yansıtan Tied Up isimli bir çalışması bulunan Agent Provocateur, bu işten çok memnun kalmış olmalı ki bir kez daha aynı yönetmenle çalışıyor. Figgis, bu kez hikâyeyi çoğu erkeğin hayallerini oluşturan Kate Moss üzerine kuruyor. Bugüne kadar birçok film teklifini geri çeviren Moss'u bu projeye nasıl ikna ettiği de merak konusu! Miss X'in Rüyaları isimli dört kısa filmin ikisi, markanın web sitesinde gösterime girdi. Ocak ve mart aylarında yeni versiyonları gündeme gelecek film dizisinde yer alan Moss'un, erotik görüntüleriyle moda dünyasında bambaşka bir çığır açacağına hiç şüphe yok! Hayal ve gerçek arasındaki ince çizgiyi sorgulayan Miss X'in yıl sonunda bir DVD'sinin yayınlanacağı da konuşuluyor. Ocak ayında gösterime girecek üçüncü kısa filmde Figgis'in bir sürprizi daha var: Kate Moss tamamıyla soyunacak! Artık erkeklerin 2007'yi iple çekmeleri için bir nedenleri var. Haksız da sayılmazlar!

ESRA ÇORUH

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Kalede Adnan Menderes
 Yılın Avrupalısı bir Türk
 'Âşık olan hayatın anlamını bulduğunu zanneder'
 007 Bond olmanın 7 yolu
 'Şarkı söylemeye utanıyordum'
 Üniversitede bir kedi katili mi var?
 Bu site 100 Türkün gücüne bedel
 36 beden işkolik
 15. yıla üç proje
 Yüksek ökçe olmadan asla!
 Ve kadın yeniden yaratıldı
 Geçmiş zaman olur ki, hayali cihan değer
 Başımızın üstünde yeri var
 Gelmiş geçmiş en çarpıcı reklam fotoğrafları bir arada
 Taş gibi, sonsuza dek...
 Hollywood kapısı aralanıyor
 Bugün dünya için ne yaptınız?
 Rock'ın kırmızılı kadınları
 En hayırlı 'Kırmızı' alışveriş
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
ALİ POYRAZOĞLU
Ali Poyrazoğlu sosyetenin göbeğinde...
Madem yaşam...
REFİK DURBAŞ
Yazı da hayat kadar tenha mıdır?
Bir başıma kalmıştım...
Bu kebaplarda kuyruk yağı yok
Acıbadem'deki yerinden sonra Bağdat Caddesi'nde de bir şube açan Antebi, her...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.