kapat
   
17 Kasım 2006 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Öfkeli kalabalık, bir daha köye adım atmaları halinde her iki zanlıyı da öldürecekleri tehdidinde bulundu.
7 yaşında tecavüz kurbanı kıza, olay yerinde keşif
Doktor Görüşü
Hukukçu Görüşü

Kız çocuğuna
keşif tecavüzü


7 yaşındaki kıza, iki kişinin tecavüzüne uğradığı yerlerde, sloganlar arasında keşif yaptırılması büyük tepkiye yol açtı.

Erzincan'ın Büyükdoğan köyünde biri 65 diğeri 42 yaşındaki iki kişinin 7 yaşındaki G.'ye defalarca tecavüz ettiği iddiasıyla yargılandığı davada mahkeme keşif yaptı. Küçük kız tecavüze uğradığı yerleri tek tek gösterdi, yaşadığı dehşeti anlattı.

Yüzünü kapattı
G. ifade verirken dışarıda toplanan yüzlerce köylü "Tecavüzcüler idam edilsin" diye bağırdı. Küçük kız bindirildiği minibüste yüzünü kapattı. Birinci sınıfa giderken okulunu bırakan G.'nin keşfe götürülmesi tepki çekti.

"Travma derinleşir"
Psikiyatristler "Bu olay yaşadığı travmayı derinleştirir. Yanında mutlaka uzman olmalıydı. Ruhsal açıdan hazırlanmalıydı" derken hukukçular da "Keşif zorunlu değildi. Mutlaka gizli olmalıydı" görüşünü savundu.

Zanlılarla görüştürülmedi....
7 yaşındaki G. daha önce duruşmaya çıkmıştı (üstte)... Keşifte ise zanlılarla görüştürülmedi. Zanlı Hıdır Demirbüken 20 yıla, Abidin Demirbüken de 30 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.


7 yaşında tecavüz kurbanı kıza, olay yerinde keşif

Erzincan'da 42 ve 65 yaşındaki iki kardeşin tecavüz ettiği 7 yaşındaki G.K.'ye, olay yeri keşfi yaptırıldı. Uzmanlar, travmayı tekrar yaşatacağı gerekçesiyle tepki gösterirken, halk da "Asın bunları" diye slogan attı.

Erzincan'da iki çocuk babası 42 yaşındaki adam ile dört çocuk, üç torun sahibi 65 yaşındaki ağabeyinin, yaklaşık 15 gün boyunca tecavüz ettikleri 7 yaşındaki kız çocuğu, yaşadığı dehşet anlarını, olay yerinde yapılan keşifte anlattı. Tecavüze uğradığı yerleri tek tek gösteren küçük kız, keşif sırasında utanarak yüzünü kapatırken keşif sırasında küçük kızın yanında bir sosyal hizmet uzmanı veya psikiyatr bulunmaması ise dikkat ve tepki çekti. Keşfi izleyen köylülerse, slogan atarak sanıkların idamını istedi. Korkunç olay geçtiğimiz eylül ayında Erzincan'ın Üzümlü ilçesine bağlı Büyükkadağan köyünde meydana geldi. İddiaya göre 7 yaşındaki G.K., komşuları dört çocuk ve üç torun sahibi Abidin Demirbüken (65) ile iki çocuk babası HıdırİLK TECAVÜZ DAVASI DEĞİL Zanlılardan Hıdır Demirbükenin, 2003 yılında Kahramanmaraşta yine küçük bir çocuğa tecavüz etmek suçundan bir süre hapis yattığı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı ve davanın halen devam ettiği belirlendi.Demirbüken (38) adlı kardeşler tarafından günlerce tecavüze uğradı. Bir köylünün küçük kızı, komşularının yanında uygunsuz vaziyette görüp durumu fark etmesi üzerine baba Cengiz K.'nin başvurusu ile jandarma G.K.'nin ifadesine başvurdu.

20 ve 30 yıl isteniyor
Erzincan Devlet Hastanesi'nde yapılan doktor kontrolünde günlerce tecavüze maruz kaldığı belirlenen G.K.'nin, ilk olarak Abidin Demirbüken'in kendisine tecavüz ettiğini, sonra kimseye bir şey söylememesi için para verdiğini söylediği öğrenildi. Bu arada jandarma Abidin Demirbüken'i İstanbul'da; Hıdır Demirbüken'i ise Erzincan'da yakaladı. Sanıklardan Abidin Demirbüken için 30 yıla kadar, Hıdır Demirbüken'e ise "küçük yaşta kız çocuğuna tecavüz etmek" suçundan aynı maddeden 20 yıla kadar ağır hapis istemiyle dava açıldı. Erzincan AğırCeza Mahkemesi'nde yaklaşık 15 gün önce ilk kez hâkim önüne çıkarılan sanıklar ise suçlamaları reddetti. Babası ve annesiyle birlikte mahkemeye katılan G.K., kendisine tecavüz eden komşularını bir kez daha teşhis ederek, kendisine önce Abidin Demirbüken'in defalarca, daha sonra da Hıdır Demirbüken'in tecavüz ettiğini söyledi. Mahkeme heyeti de olayın gerçekleştiği yerde keşif yapılmasına karar verdi.

Kimse sokulmadı
Önceki gün olayın yaşandığı Büyükkadağan köyünde keşif gerçekleştirildi. Olası bir linç girişimine karşı sanıkların getirilmediği keşifte gazeteciler ve köylüler olay yerine yaklaştırılmadı. Küçük kız, Abidin Demirbüken'in evini, evin yakınındaki inşaatı, evin yanındaki samanlığı ve Hıdır Demirbüken'in evini göstererek buralarda tecavüze uğradığını söyledi. Görgü tanıkları da olay yerinde ifade verdi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Göçükten sağ çıktılar baba acısıyla yıkıldılar
 Müzik kanallarında Ajda savaşı
 Gazeteciler arasında küfürlü kavga
 Arkadaşına yardım için yarışı terk etti
 35 bıçak darbesine 'haksız tahrik' indirimi
 Hâkime mektup yazarak babasının eziyetini anlattı
 Demet Akalın'dan sürpriz boşanma
 Türkiye çarşamba akşamı atv izledi
 İki buçuk aydır evden çıkmıyor
 'Hokkabaz' bilirkişiden 'orijinal' raporu aldı
 'Jet Fadıl'a dolandırıcılıktan 4 yıl
 'Cinayeti Eda ile dostu planladı'
 'Doktorum' diyerek kadınları taciz etti
 Çapa oğlundan 'işgaliye' istedi
 Akdağ obezite için hutbe verdirecek
 Stockholm'de Orhan Pamuk onuruna davet
 11 yaşında kız çocuğuna tecavüz girişimine suçüstü
 'Vurma abi' davası ağır cezalık oldu
 Düzeltme ve özür
EMRE AKÖZ
Kalitesini arayan Meclis
Hatırlarsınız: Türkiye Büyük...
MAHMUT ÖVÜR
Sinemacılara yolsuzluk soruşturması
Sonunda...
HINCAL ULUÇ
Kendi yıldızını bulmak..
(Bu yazı 27 Mart 1993'te...
Bir numaralı şifre
Bir numaralı şifre
İtalya karşısında yediği komik golle dikkat çeken Volkan Bursa,...
Enişteye kıyak
Enişteye kıyak
PFDK, G.Saray maçı için Beşiktaş'a 60 gün sonra ceza verdi.
'Üyelik garanti değil'
Devlet Bakanı Babacan Kopenhag'da, Türkiye'nin AB üyesi olmak için...
11 kavşaktan 8'inde kırmızıda bekledi
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Türk Dili Konuşan Ülkeler...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu