kapat
   
16 Kasım 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kaya Peker: Avrupa'da şampiyonluk yaşamak istiyorum

İspanya Basketbol Ligi ACB'nin güçlü ekiplerinden TAU Ceramica'da forma giyen Türk sporcular Kaya Peker ve Serkan Erdoğan, başarılı olacaklarından eminler.

Kaya Peker, TAU Ceramica'da hedefin her sezon Avrupa Ligi şampiyonluğu olduğunu belirterek, ''Sezon başında çok güçlü bir takım kuruldu. Her oyuncunun büyük kariyeri var. Bu kadronun içinde bulunmaktan mutluyum'' dedi.

TAU Ceramica'ya bu sezon transfer olan Kaya, takımda kendisinden istenenleri en iyi şekilde yapmaya çalıştığını kaydederek, ''Asıl kullanılma amacım sayı üretmek değil, çünkü çok büyük skorerlerimiz var. Daha çok savunma üzerinde duruyorum. Takıma yararlı olmak istiyorum. İstatiksel olarak amacım yok. Ben buraya Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşamak için geldim. İnşallah bu amacıma ulaşırım'' diye konuştu.

''KOLAY
ALIŞTIM''

İspanya'da yaşamanın beklediğinden kolay olduğunu kaydeden Kaya Peker, ''Daha zor diye bekliyordum ama alışma sürecim fazla uzun sürmedi. Şehir de güzel. İstanbul'un karmaşasından ve trafiğinden sonra daha rahat. Stresi az olduğu için basketbola daha iyi konsantre olabiliyorsunuz. Serkan'ın burada olması benim için şanstı. O da geçen sene başlarda zor dönemler yaşamış'' derken, insanlarla anlaşabilmek için İspanyolca öğrenmeye çalıştığını da belirterek, ''İspanyolca öğrenmeniz gerekiyor çünkü İngilizce bilen insan sayısı çok az. Öğrenmeye çalışıyorum. Tam anlamıyla öğrenmek tabii ki zor'' ifadelerini kullandı.
Vitoria kentinde insanların basketbola olan ilgisinin yüksek olduğunu vurgulayan başarılı oyuncu, şunları söyledi:''Tüm maçlarımızda salonumuz doluyor. Şehrin nüfusu ise sadece 300 bin. İnsanların düşünmesi lazım. 12 milyon insanın yaşadığı İstanbul'da Abdi İpekçi Spor Salonu'nu doldurulamaması üzüntü verici. Serkan anlattı, İspanya Kral Kupası'nı kazandıklarında tüm insanlar şehir meydanında toplanarak bunu kutlamış. Bunları Türkiye'de yaşayabileceğimizi düşünmüyorum. Belki Avrupa Ligi şampiyonu olduğumuzda yaşayabiliriz. Bu şans varken bunu yaşamak istiyorum.''

''TÜRKİYE'Yİ DE DÜŞÜNÜYORUM''

Kaya, Türkiye'den istekleri olduğunu dile getirirken, ''Mutlaka Türkiye'yi düşünüyorum. İstediğim bir şey olduğunda da ailem yolluyor. Şimdi Efes Pilsen aracılığıyla da bir şeyler geldi. Burada beyaz peynir bulamıyoruz. Ben de peyniri çok severim. Ayrıca baklava olmadan da olmuyor'' dedi.Ayrıca, Avrupa Ligi'nde mücadele eden Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker'i değerlendiren Kaya, ''Efes Pilsen mutlaka çıkışa geçecektir. Çıkışa geçemiyorsa da mutlaka bir yerlerde sorun vardır. Ama daha önceki senelerde bunu yaşamıştık. Sezon başı kötü başlayıp sonradan bir ivme yakalamştık. Efes Pilsen bunu yine yapacaktır. Fenerbahçe Ülker'in ise bana göre Efes Pilsen'den daha iyi kadrosu var. Ama çok dışardan oynuyorlar. Bu belki bir dezavantaj yaratıyor olabilir. Çıkışa geçtiklerinde ise onları durdurmak zor olacaktır'' diye konuştu.

SERKAN: ''HEDEF AVRUPA LİGİ ŞAMPİYONLUĞU''

TAU Ceramica'da ikinci sezonunu yaşayan Serkan Erdoğan, takımın tek hedefinin Avrupa Ligi şampiyonluğu olduğunu kaydederek, ''Bizim hefefimiz bu sene dörtlü finalden çok şampiyon olmak. Zaten son 2 senedir dörtlü finale kalıyoruz. Bu sene şampiyon olabileceğimiz bir kadro yarattık. Bu kalitemiz var'' dedi.Bu sezon Kaya'nın da takıma dahil olmasının kendisini sevindirdiğini belirten Serkan, ''Kaya'nın gelişi beni olumlu etkiledi. Kaya zaten iyi bir oyuncu. Takımımıza faydalı olduğuna da şüphe yok. Alışma sürecini atlattı. Bundan sonra daha iyi oynayacaktır'' derken, Avrupa Ligi'ndeki Türk temsilcileri Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker için de, ''Efes Pilsen her zaman bir kaliteye sahip. Kendi basketbolunu oynuyor. Fenerbahçe ise kötü başladı ama toparlanacaklardır. İyi oyunculara sahipler. Savunma problemlerini çözerlerse çok tehlikeli olurlar'' ifadesini kullandı.
Türkiye'deki arkadaş ortamı dışında özlediği bir şey bulunmadığını anlatan Serkan, ikinci sezonunu yaşadığı TAU Ceramica'da özellikle basının büyük ilgisine değinerek, şöyle konuştu:
''İspanya'da basın maalesef çok işin içinde. Attığımız her adım buradaki yerel gazeteler tarafından takip ediliyor. Her şeyinize dikkat etmeniz lazım. Sahada mücadele ettiğizi herkese göstermeniz lazım. Aksi taktirde eleştiri alırsınız. Çok ağır eleştiriler alabiliyorsunuz. Ama bunları düşünmemek lazım. Bizler prfesyoneliz ve basın da işini yapıyor. Her idmandan sonra gazeteci ordusuyla ropörtaj yapmak zorundasınız. İspanyolca konuştuğum için İngilizce konuşmam istenmiyor. Burada İspanyolca konuşmak önemli onlar için.''Serkan ayrıca, Avrupa'nın en fazla idman yapan takımı olduklarına da değinerek, geçen sezon 9 ayda yalnızca 11 gün izin yabildiklerini ifade etti.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 F.Bahçe'de şok: Rüştü 5-6 ay yok
 Fenerbahçe Ülker: 84 Zalgiris Kaunas: 75
 Galatasaray Ribery davasını kaybetti
 F.Bahçe: Kulüpler Birliği etkisini yitirdi
 Beşiktaş Kadıköy'de 5 yıldır yenilmiyor
 Tigana: Durumumuz abartıldığı kadar kötü değil
 Atina'da da böyle: 1-1
 Sultanlar 10'uncu oldu
 Belçika-Polonya maçında rüşvet iddiaları
 Albayrak: Formumuzu yakalarsak kimse bizi tutamaz
 Bild: Marcelinho Almanya'ya dönmek istiyor
 Hido'lu Magic Nuggets'ı 108-99 devirdi
 İtalyanlar takımlarını beğenmedi
 Övünmek lazım!
 1 Numara şoku
 Para hazır
 Derbinin de değeri aynı
 Tek sorun özgüven
 Fener'i kim söndürdü?
 Runje'den siftah
 Efes Kaya'ya çarptı
 Sultanlar ilk 10'da
 30 dakikada 27 sayı attı
 Kavgacılara 9'ar maç ceza
 Abeylegesse tekrar Bychkov'a emanet
 F.Bahçe'nin çifte sınavı
 BANVİT farklı kazandı: 91-60
 Beşiktaş&Botaş komşuyu ezdiler
 Dünyanın futbolu
 Günün içinden
 Günün içinden
LEVENT TÜZEMEN
Arda büyüledi
Dünya şampiyonu olduktan sonra İtalya'nın...
ÖMER ÜRÜNDÜL
Özgüven tazeledik
Mart ayında üst üste oynayacağımız...
AHMET ÇAKAR
Klasik Kulüpler Birliği kararı
Kulüpler Birliği...
Herkesi kovan ODTÜ Hatemi'yi alkışladı
Herkesi kovan ODTÜ Hatemi'yi alkışladı
Batılı konuklarına protestolarla zor anlar yaşatan ODTÜ'lüler,...
Urfa'daki Oxford'un sırrı genç ve kaliteli hocalar
Urfa'daki Oxford'un sırrı genç ve kaliteli hocalar
14 yıl önce kurulan Harran Üniversitesi'nin bilimsel yayınlarda...
Trans-dekolte
Trans-dekolte
Tasarladığı dişiliği öne çıkaran kadın iç çamaşırlarıyla tanınan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu