kapat
   
16 Kasım 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tigana: F.Bahçe maçı çok önemli

Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, Fenerbahçe maçının kendileri için çok önemli olduğunu ve kazanmak istediklerini söyledi.

Jean Tigana, kulüp ikinci başkanı Murat Aksu ve genel sekreter Kenan Öner ile birlikte Kuruçeşme Divan'da, Beşiktaş yazarları ve muhabirleriyle yemek yedi.Yemekte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tigana, Fenerbahçe maçına değinerek, ''Bizim için çok önemli bir karşılaşma. Çok disiplinli oynamalıyız. Birlik ve beraberliğimizi sahada tam olarak gösterirsek, sahadan iyi sonuçla ayrılırız'' diye konuştu.

''LİDERLERİMİZİ
KULLANAMADIK''

Tigana, Beşiktaş'ın son dönemlerde aldığı başarısız sonuçların nedenleri ile ilgili bir soruya, şöyle yanıt verdi:
''Son zamanlarda iyi oynayamıyoruz. Özellikle evimizdeki maçlarda iyi değiliz. Sezon başından bu yana negatif olaylar gelişti. Nobre ve Delgado gibi oyuncularımdan sakatlık ve cezalar nedeniyle bazı maçlarda yararlanamadım. Yaklaşık 1 ay boyunca lider oyuncularım takımla birlikte olamadı. Bobo 50 antrenmanımıza katılamadı ve Ocak ayına kadar da takımla olamayacak. Liderlerimizi çoğu maçta kullanamadık, bu da sıkıntı yarattı.''Göreve ilk geldiğinde BJK İnönü Stadı'nda oynadıkları maçlarda bazı futbolcularının oynamak istemediklerini kaydeden Tigana, ''Bu sene bu sorunu fazla yaşamıyoruz ama geçen sezon bazı oyuncularım evimizdeki maçlarda yedek kulübesinde oturmaktan bile çekiniyordu. Oyuncularıma özgüveni aşılamak ve oyunda daha fazla risk almalarını sağlamaya çalışıyoruz. Her şey benim elimde değil. Dışarıdaki baskıya da ben müdahale edemem. Antrenmanlarda iyi çalışıyoruz. Oyuncularım da antrenmanlarda oldukça iyiler. Ama son maçta 81 top kaybı yaptık. Böyle olunca da mutlu olmak kolay değil'' şeklinde konuştu.

SİSTEM KONUSU

Beşiktaş'ta oynattığı sistemin eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine Fransız teknik adam ,''Sistem konusunda 1992'de Capello, Wenger ve Sacchi ile beraber sabaha kadar konuştuk. 3'lü veya 5'li savunma, 4'lü veya 3'lü orta saha oynayabilirsiniz. Ama iyi pas verebiliyorsanız, topu iyi kontrol edebiliyorsanız bu işe yarar. Sistemler maç içinde bile değiştirilebilir'' diye konuştu.

Kendisine yapılan eleştirilere de değinen Tigana, ''Bana küfür edilmeye başlandığında 3. sıradaydık ve liderle aramızda 3 puan vardı. Kayseri Erciyesspor maçında oyunun sonunda serbest atışta 2 oyuncum olmaları gereken yerde değillerdi ve son dakika golüyle 2 puan kaybettik. Antalyaspor maçında bir oyuncum kornerin ardından kale çizgisini hemen terk etse o golü yemeyecektik ve 2 puan daha kaybettik. O 4 puanı alsaydık bana şimdi sistemle ilgili soru sorulmazdı'' şeklinde konuştu.

''ELİMDEKİ KADRODAN MUTLUYUM''

Tigana, elindeki kadrodan memnun olup olmadığı sorusuna, ''Elimdeki kadrodan mutluyum ve şikayet etmiyorum. Form durumlarında çıkma veya inmeler olacaktır. Bu sezon maalesef lider oyuncularımdan sakatlıklar nedeniyle yeterince yararlanamadım'' dedi.

Bazı yayın organlarında Gökhan Zan'ı başka kulüplere önerdiği yönünde haberler yer aldığını anlatan Tigana, ''Gökhan Zan'ın kulüpten gitmemesi için geçen sezon devre arasında her şeyi yaptım. Ama televizyon ve gazetelerde tersi çıktı. Ben oyuncularımı çocuğum gibi görürüm ve kimseyi dışlamam'' ifadelerini kullandı.

''FİZİK KAYBI YOK, GÜVEN EKSİKLİĞİ VAR''

Tigana, bir basın mensubunun takımda son haftalarda bir fizik kaybının olduğunu belirtip bunun nedenini sorması üzerine şöyle konuştu:''Fiziksel olarak bir eksiklik yok ama güven eksikliği var. Bir maçta 81 kez top kaybediyorsanız, bunu kazanmak için de artı bir efor sarf edersiniz. Ben fiziksel olarak bir düşüklük yaşadığımızı sanmıyorum.''

''TÜRKİYE'Yİ SEVİYORUM''

Tigana, Türkiye'ye gelmesinin nedeni olarak, Türkiye'yi çok sevmesini gösterdi.

Bu görüşün ne olursa olsun kendisinde var olacağını kaydeden Fransız çalıştırıcı, ''Eşimi dinlersem, İstanbul'a yerleşir ve hep burada yaşarım. Eşim ve kızım da burayı çok seviyor ve mutlular'' dedi.

14. LOUİS'İN ODASI

Beşiktaş'ta kendisini ne kadar başarılı gördüğü sorusuna Tigana, şöyle yanıt verdi:
''Şimdi ben takımımı daha yukarıya çıkarmaya çalışıyorum. Şimdi bahsettiğim 4 puanı alsak konumumuz ve tartışılanlar farklı olurdu. Fransa Milli Takımı 1998'de dünya kupasını kazandı. İtalya ile oynadığı maçta Del Pierro 2 adımdan golü kaçırmasa belki Fransa farklı yerlerde olabilirdi. Fransa'da 14. Louis'in yaptırdığı Versailles Sarayı vardır. 16. Louis de burada giyotinle idam edilmiştir. Fransa'da kazandığınız zaman teknik direktörler için 14. Louis'in odasındasınızdır, ama kaybederseniz 16. Louis'in odasına gidersiniz denir. Başarısızlıklarda tek hatalı antrenörlerdir. Bu hep böyle olmuştur. Beşiktaş'ın bütün kötülüklerini sırtımda taşımam gerekiyorsa taşırım.''

''3 YILDA 4 TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞTİ''

Beşiktaş'tan gönderilmesinin sürekli gündeme geldiğinin belirtilmesi üzerine Fransız teknik adam, ''3 yılda 4 teknik adam gitti. Belli şeyleri burada oturtmaya çalışıyoruz. Her sene bir teknik direktör mü değiştirmemiz lazım? Eğer gitmem, kovulmam gerekiyorsa, benden sonrakini en az 3 yıl saklayın. Geçen sene 26 puan gerideydik. Bu sene yeni bir takım kurduk. Hemen küçük bir fırtınada (O gitsin, bu gitsin) deniyor. Bu mu doğru olan?'' diye cevap verdi.

''BEŞİKTAŞ'TAN SONRA BAŞKA YERDE ÇALIŞMAYACAĞIM''

Tigana, bazı Avrupa kulüplerinden teklifler aldığı yönünde haberler bulunduğunun ve bunların doğru olup olmadığının sorulması üzerine de, ''Ben Beşiktaş'tan sonra herhangi bir yerde çalışmayacağımı söyledim. Buradan sonra Marsilya'nın yakınlarındaki kasabamda yaşayacağım ve bazı yardım ve vakıf işleri ile uğraşacağım. İsteyen istediği teklifi yapabilir ama Beşiktaş'tan sonra herhangi bir yere gitmeyeceğim. Eşim ve kızım da burada çok mutlular'' şeklinde konuştu.

YABANCILARLA YERLİ FUTBOLCULAR ARASINDAKİ SORUN

Bir gazetecinin ''Beşiktaş'ta yabancı futbolcularla, Türk futbolcular arasında yeterli bir arkadaşlık yok. Bunun için ne diyorsunuz?'' sorusuna, ''Buna hayır demek zor. Kimseyi iyi arkadaş olsun diye zorlayamayız ama iki tarafın da bu konuda efor sarf etmesi gerekiyor'' cevabını verdi.

Tigana, Runje konusuna da değinerek, ''Fransa'daki ile aynı seviyede değil. Defansla ilgili çizgi problemimiz var. Hep bir arkadaşımız 1 adım geride kalıyor. Çizgi savunmayı daha iyi yaparsak, sanırım Runje de daha rahat eder. Şimdi Hırvatistan Milli Takımı'nın kalesini koruyacak. Umarım orada başarılı olur ve buraya mutlu döner'' diye konuştu.

''SERDAR DİSİPLİNLİ''

Bazı oyuncuları yerlerinde oynatmadığı yönünde eleştirilerin bulunduğunun hatırlatılması üzerine Tigana, ''Geçen yıl Kleberson ve Koray'ı çift ön libero oynatıyordum. Sonra o maçları kasetten izlediğim zaman, bu oyuncularımın sağa, sola ve ileriye çıkıp yerlerini boşalttıklarını gördüm. Göbekte disiplinli olamıyorduk. Serdar'ı bu sene orada oynatıyorum, çünkü disiplinli'' dedi.Serdar ve Burak gibi genç oyuncuları farklı bölgelerde oynatarak, her alanda oynamalarını ve ileride milli takıma fayda sağlamalarını istediğini anlatan Tigana, ''Milan ile Liverpool arasında İstanbul'da oynanan Şampiyonlar Ligi finalini statta izledim. Liverpolllu Gerard maça forvet başladı, orta sahada oynadı ve savunmada bitirdi. Avrupa'da birçok takımda sağ ayaklı oyuncu solda, sol ayaklı sağda oynayabiliyor zaman zaman. Ben genç oyuncuları böyle yetiştirdim'' şeklinde konuştu.

Tigana, ''İngiltere'de çalıştım, Fransa'da çalıştım ama basınla buradaki kadar bir araya gelemedim. İlk kez Türkiye'de basınla birlikte yemek yiyerek sohbet ettim'' dedi.

Tigana, Murat Aksu ve Kenan Öner, yemeğin ardından basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 İtalya: 1 Türkiye: 1
 Euro 2008 elemelerinde toplu sonuçlar
 Zico: Sahaya kazanmak için çıkacağız
 Aksu: Tigana'nın sonuna kadar arkasındayız
 Sultanlar Almanya'yı 3-1 yendi
 Mehmet Okur 27 sayı attı
 Tümer ve Nobre'nin en zor maçı
 Kezman: Her maça ayrı konsantre olacağım
 Elvan eski çalıştırıcısına emanet
 Bordeaux-Galatasaray maçının biletleri satışa çıktı
 Beko Basketbol Ligi'nde 7. hafta programı
 Yakan top gibi
 Ne zaman döneceksin?
 Operasyon Ocak'ta
 Evimizde üzmeyelim
 Bırakın gideyim
 Beşiktaş lideri devirdi
 Memo yine manşetlerde
 Hedefim Fener
 Sergen sürprizi!
 Dünyanın futbolu
 Antalya maçında üç puanımızı gasp ettiler
 Filede rakip Almanya
 Türk Telekom'a siftah komşudan
 Efes Pilsen, Kaya ve Serkan'a karşı
 Banvit'in zor sınavı
 Maria Sharapova
 Günün içinden
Patlamadan kalan camlar hâlâ yüzümde
Patlamadan kalan camlar hâlâ yüzümde
Yosef Haleva 15 Kasım'ı anlatırken o günü yeniden yaşıyor. Üç...
Sakka'ya müebbet istendi
Sakka'ya müebbet istendi
El Kaide'nin üst düzey yöneticisi Sakka, İstanbul'daki bombalama...
Her şey asimetrik
Her şey asimetrik
Portekiz'in Porto kentinde düzenlenen moda haftasında podyumlar,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu