kapat
   
12 Kasım 2006 Pazar
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan, platforma çıktığında konfeti yağmuruna tutuldu. Başbakan, iki elini sallayarak kongreyi selamladı.
Laiklik sloganlarına futbol benzetmesi
Karşısına rakip çıkmadan seçildi
Salona tek başına giren Gül'e büyük tezahürat
Sümeyye Erdoğan da babasını izledi
Yeni bina Haziran 2007'de

'Maçta gibi laiklik sloganı atıyorlar'

Erdoğan: İlgili ilgisiz bağırıp çağıranlar var. Hiç hoş değil.

Erdoğan, yeniden Genel Başkan seçildiği AKP Kongresi'nde, Ecevit'in cenazesindeki sloganları yanıtladı: Türkiye laiktir laik kalacak. Bunu, bu işin kavgasını verenlere söylüyorsunuz. Ne anlamı var. Futbol maçı izler gibi bağırıp çağıranlar var.

Laiklik sloganlarına futbol benzetmesi

AK Parti kongresinde yeniden genel başkan olan Başbakan Erdoğan "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganı atanlara "Futbol maçı seyreder gibi bağırıp çağıranlar var. Bunlar hoş değil" yanıtını verdi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 2. Olağan Kongresi'nde Başbakan Erdoğan, Bülent Ecevit'in cenaze töreninde kendisini ve bakanları yuhalayarak, "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganları atanlara kongreden yanıt verdi. Erdoğan, "Futbol maçı seyreder gibi bağırıp çağıranlar var. Bunlar hoş değil. Bu işin kavgasını, mücadelesini verenlere söylüyorlar" dedi.

İki saat kürsüde
Başbakan Erdoğan, dün Ecevit'in cenaze törenine katıldıktan sonra partisinin kongresinin yapıldığı ASKİ Spor Salonu'na geldi. Erdoğan, iki saati aşkın konuşmasında PKK'dan dolayı ABD'ye, Filistin'de sivil halka yönelik saldırılarından dolayı İsrail'e uyarılarda bulundu. Erdoğan'ın eleştirilerinden Ecevit'i cenaze töreninde kendisine ve bakanlarını yuhalayan ve "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganları atanlar da nasibini aldı. Erdoğan, şu mesajları verdi:

Kime
söylüyorsunuz:
'Türkiye laiktir laik kalacak', bunu kime söylüyorsunuz. Bu işin kavgasını, mücadelesini verenlere söylüyorsunuz. Bunun söylemenin ne anlamı var. İlgili ilgisiz, adeta futbol maçı seyredercesine bağırıp çağıranlar var. Bunlar hoş değil. Bunları bir siyaset primi gibi kullanma yanlışı içine düşmeyelim. Bundan siyasi rant bekleyen siyasi partiler aldanıyor.

'İşimizi sıkı tutarız'
Yalan yalan:
Türkiye'de AB süreci yeni başlamadı. AK Parti iktidarıyla başlamadı. Biz göreve geldikten sonra iş daha da ciddi bir şekilde ele alındı. Acaba rehavet mi var, Türkiye bu işi farklı mı ele alıyor? Hepsi yalan, yalan, yalan. Biz tuttuğumuz işi sıkı tutarız. Ve bu ülkenin evlatlarına yakışır bir şekilde ortaya koyarız.

İsrail'e: Son gördüğümüz çatışmalar insanlığı yaralıyor. Filistin'de olan hadiseyi dünyada kim tasvip edebilir, İsrail'in orada takındığı tavra kim evet diyebilir? O kadınlara çocuklara, o yavrulara, o bombaları atmak, kusura bakmasınlar insanlıktan nasibini alanların yapacağı iş değildir. Eğer barışla ilgili bir derdiniz varsa Türkiye olarak biz buna hazırız.

AK Parti'nin modeli: AK Parti'nin ortaya koyduğu yeni siyaset modeli halkın temel değerlerini, cumhuriyetimizin kazanımlarını çatışma konusu değil, uzlaşma zemini olarak ele alan bir siyasettir. AK Parti uçlar ve aşırılıklar yerine orta yolu önermektedir. Muhafazakarlığı, her türlü köktenciliği, aşırılığı, radikalizmi, toplum mühendisliğini reddeden, din eksenli değil insan eksenli, orta yol, uzlaşma ve itidali esas alan bir partidir.

Laiklik vurgusu: Türkiye demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. 4 tane özelliği var: Türkiye demokratiktir, laiktir, hukuk devletidir, sosyal devlettir. Bunun bir tanesi eksik kalırsa, devlet olma yolunda eksiktir. Cumhuriyetimizi daha yükseklere taşıyacak olan birlik ve beraberliğimizi, toplumsal barışımızı ancak bunun dördü de mükemmel olursa güçlendirebiliriz."

İkiz kardeş: Özgürlükler ve refah ikiz kardeş gibidir. Birinin olmadığı yerde diğerini bulmamız mümkün değildir. Eğer bugün Türkiye çatışma ve ihtilaflarla dolu bir bölgede refah ve istikrar adası haline gelebiliyorsa işte bu anlayışımız sayesindedir.

301 tartışması: Yatıp kalkıp 301 tutturup gidiliyor. Alnımız açık. Var mı bir teklifin? Gönder. Biz bunu yaparken AB ile konuştuk. Bizim derdimiz daha demokratik bir Türkiye'yi inşa edebilmektir. Ana muhalefet buralara takılıp kalıyor. Onların devri iktidarını gördük. Şiir okuyanların hapislerde nasıl çürütüldüğünü iyi biliriz.

ABD'ye terör çıkışı: Hani Irak'a barış için gelinmişti. Nerede? ABD'yi defaatle uyardım. Başkan'a da söyledim; düzeldi, düzelecek. Yaptık, yapıyoruz. Temsilci belirledik. Netice almalıyız. Uzun süreli oyalamaya tahammülümüz yok. Buna da tahammül edemeyiz.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Yönetimde dengeli liste
 Zapatero İstanbul'da
 Dul, yetim ve öksüzlere maaş müjdesi
 Papa'nın ziyaret programı belli oldu
MAHMUT ÖVÜR
Erdoğan'ın 'son' Gül'ün 'ilk' kongresi
Bülent...
MUHARREM SARIKAYA
İki veda...
Başkent dün iki vedayı yaşadı...
Birinin...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Kentin iki yakasında dolaşırken
* Sahne 1: Bülent...
YAVUZ DONAT
"Tek adamın veda kongresi" gibi
Siyaset böyle bir şeydir...
Dedeman'da kanlı çatışma
İşadamı Caner Kaya, Dedeman Otel'de bir silahlı saldırı sonucu...
Öyle sanıyorlar ama playboy değilim
Hülya Avşar'a atv'de konuk olan Okan Bayülgen, gösterildiği gibi...
Ecevit'i halk uğurladı
Ecevit'i halk uğurladı
"Halkçı Ecevit" imajıyla son 50 yıla damgasını vuran Ecevit, Meclis...
Yeni kalbiyle 'Can'ı ilk kez kollarına aldı
Yeni kalbiyle 'Can'ı ilk kez kollarına aldı
Doğum yaparken kalbi hasar gören Nurcan Reçber, kazada hayatını...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu