kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Işıltılı ve pürüzsüz bir cildin sırrı: Mutluluk
Işıltılı ve pürüzsüz bir cildin sırrı: Mutluluk
Bazı şeyleri oluruna bırakmayı bilin
Herkesin mutluluk formülü farklı

Işıltılı ve pürüzsüz bir cildin sırrı: Mutluluk

En etkili ilaçları kullanabilir, güzellik reçetelerini hiç aksatmadan uygulayabilirsiniz. Ancak hayatın yüzünüze kattığı ifadeyi hiçbir krem silemez. Mutlu bir beraberlik, sevgi dolu bir yaşam süren kadının yüzündeki ışıltıyı ne bir dermatolog ne de bir estetik cerrah yaratabilir. Yani aslında güzelliğin formülü yaşantınızda gizli....

Yıldızların doktoru Howard Murad'ın ABD'de en çok satanlar listesinde bulunan 'Murad Metodu' kitabındaki cilt bakımı formüllerini sizin için derledik. Dr. Murad'a göre; sağlıkla parıldayan bir cilt için mutlu olmayı bilmek gerekiyor: Biri bana, 'Günün iyi geçiyor mu?' diye sorduğunda 'Elbette' derim, neden iyi bir gün geçirmek varken kötü bir gün geçireyim ki? Aynaya baktığınızda, gözlerinizin etrafındaki belirgin çizgilere, kaşlarınız arasında oluşmuş çizgiye, gıdınızdaki sarkmalara, hareli ve donuk cildinize, kahverengi lekelere ya da belirginleşmiş kırmızı damar hatlarına takılabilirsiniz. Sizin yüzünüze baktığımda muhtemelen ben de bu yaşlanma belirtilerini görebilirim. Ama ben aynı zamanda sizin kızgın ve saldırgan mı ya da mutlu ve cana yakın mı olduğunuzu da anlayabilirim. Bunlarla birlikte tespit edebileceğim daha birçok şey var. Mesela üzgün veya sakin biri misiniz? Hayattan sıkıldınız mı yoksa sımsıkı bağlı mısınız? Seviyor ve seviliyor musunuz? İçinize kapanık, mutsuz bir insan mısınız?

HAYATIN AYNASI ÇİZGİLER
Bir dermatolog olarak, cildinize baktığımda onu sağlıklı ve güzel bir hale getirmek için içeriden ve dışarıdan etkili bir program reçete edip, yılların izlerini yüzünüzden silebilirim. Ancak ben cildinizi ne kadar mükemmel ve genç bir hale getirsem de, hayatın ve sağlığın cildinizdeki değişimi etkileyecek başka etkenleri de vardır. Bu etkenler sizin duygusal, sosyal ve ruhsal hayatınızın birleşiminden meydana gelir. Cildinizin güzel olmasını, canlı ve mutlu görünmesini istiyorsanız, onu etkileyen her türlü faktörü hedef almanız gerekir. Sağlığın sadece bir unsurunu ele almanız yeterli değil, her yönden ilgilenmeniz gerekir. En iyi şekilde görünmek için kalbinizin en üst düzeyde çalışması gerektiğini düşünüyorum. Karaciğerinizin de işlevini yerine getirmesi önemli. Beyninizdeki her bir nöron doğru hedefe ateş ediyor olmalı. Bunun hayata karşı iyi bir duruşa sahip olmanıza, sevgi dolu ilişkilerinizin olmasına ve yaptığınız işe heyecanla bağlı olmanıza da faydası var.

STRES HASTALIK ÜRETİR
Cilt ve zihin arasında önemli bir bağlantı vardır. Uzun süreli farklı cilt problemleri yaşayan insanlar bilirler ki; akne, uçuk, egzama, rosecea (gülleme) ve sedef gibi hastalıklar, duygular ve stres ile bağlantılıdır. Sedef hastası olan beş binden fazla kişi üzerinde yapılan ankette alınan sonuçlara göre; üçte birinin hastalık döküntüleri stresli dönemlerde artış gösteriyor. Yapılan araştırmalarda bilim adamları endişe, stres, depresyon ve korkunun sağlığı etkileyebildiğini bulmuştur. Mesela diş eti rahatsızlıkları ile ilgili yapılan çalışmalar, finansal sorunlarla, stres ve gerginlikle başa çıkamayan kişilerde diş eti iltihabının ilerlediğini ve enflamasyonun (iltihap) bu durumlarda ikiye katlandığını gösteriyor. Benzer bir doku tipi olan cilt de; endişe, stres veya depresyona aynı tepkiyi veriyor olamaz mı? Yapılan çeşitli çalışmalar gösteriyor ki, günlük hayatta meydana gelen stres dolu olaylar akneli, kuru ve kaşıntılı ciltler ortaya çıkarıyor. Eğer olumsuz düşünce ve alışkanlıklar hastalıklara neden olabiliyor ise; olumlu yaklaşımlar, hayata bağlayan ilişkiler ve insanları mutlu eden, rahatlamalarını sağlayan terapi ve tedavilerin vücut fonksiyonlarını artırması gayet mantıklı görünüyor. Ben her zaman, hastalarımın kırışıklıkla savaşma ve anti-aging programlarına, stres azaltma yöntemleri eklemelerini öneririm. Bazı insanlar genel bir rahatlama masajı ile kendilerini tamamen iyi hissederken, diğerleri zayıf bir noktaya akupunktur uygulandığında iyi olur. Kendi rahatlama yönteminizi deneyerek bulmalısınız.

HAYATA BAĞLILIK
Duygusal ve ruhsal yaşamla ilgilenmenin; egzersiz yapmak, doğru vitaminleri almak ve cilt bakım programını uygulamak kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Diğer insanlarla sağlıklı ilişkilere sahip olmak, sizi mutlu eden şeylerle uğraşmak, rahatlayarak ve tazelenerek keyifli vakit geçirmek, sağlıklı bir hayat yaratmanıza yardımcı olur. Ben, insanları tutku ile bağlanacakları bir uğraş bulmak konusunda teşvik etmeye çalışıyorum. Bu entelektüel bir uğraş ya da işle ilgili bir hobi de olabilir ama gülleri koklamak, kuşları izlemek veya yürüyüşe çıkmak da bir o kadar keyif verebilir. Otobandaki trafik sıkışıklığı gibi kontrolünüz dışında gelişen günlük stresin üstesinden gelebilmek için her şeyi oluruna bırakmanız gerekir. Yolunuzu kesen bir sürücüye veya güveninizi sarsan bir arkadaşınıza sinirlenmek yerinde bir davranış olarak görünebilir ancak siniri ve kızgınlığı artırmak size yardımcı olmaz ve durumunuzu iyileştirmez.
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Kalp sağlığınız için bol bol yüzün
 Kaş yapayım derken göz çıkarma
 Bezeler mutlaka aldırılmalı mı?
 Sağlık piramidiyle güzel bir cilt ve dinç bir vücut
 Diyet yapmak için strese girmeyin
 Güzel cilt sağlam vücutta bulunur
 İstanbul'da kök hücre nakli müjdesi
 Kemik erimesi duracak
 Erkek kısırlığının nedeni
 Işıltılı ve pürüzsüz bir cildin sırrı: Mutluluk
 Dişçi fobisi utangaçlıktanmış
 Kestane ye, enerjini koru
 Astım gebelikte zarar verir mi?
 İyi bir göz kremi güneş koruyucu da içermeli
 Baş ağrınızın nedeni boynunuz olabilir mi?
Ecevit'in sesinden 'Takalar' yeniden
Ecevit'in sesinden 'Takalar' yeniden
Fransa'da yaşayan ses sanatçısı Senem Diyici'nin 'Takalar' adlı...
Duygusal olmayan bir insan bu pozu veremez
Duygusal olmayan bir insan bu pozu veremez
Garanti Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın hayata geçirdiği Doğuş...
Cartier'ye okul şartı!
Cartier'ye okul şartı!
Dünyaca ünlü mücevher ve saat markası Cartier'nin, ilk mağazasını...
Sabancı'nın büyük başarısı
Sabancı'nın büyük başarısı
Amcası Sakıp Sabancı'nın kurduğu müzeyi dünyanın en iyileri arasına...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.