kapat
   
09 Kasım 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Minik Serçe'den çiçekler

Pop müziğinin ünlü ismi Sezen Aksu, Rahşan Ecevit'e üzerinde "Sevgili Rahşan Hanım, acınızı paylaşıyorum, dualarım seninle" yazılı bir not bulunan çiçek gönderdi.

Pazar günü hayatını kaybeden Bülent Ecevit'in Oran Sitesi'ndeki evine taziye ziyaretleri sürüyor.

Rahşan Ecevit'e gün içinde Yargıtay Başkanı Osman Arslan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, GP Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin, eski Bakanlardan Ufuk Söylemez, HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, Milli Savunma Bakanı Veddi Gönül, sanatçı Alpay, sivil toplum kuruluşları taziye ziyaretleri gerçekleştirdi. Öte yandan 24 Ocak 1993 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren gazeteci Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu da Rahşan Ecevit'e taziye ziyaretinde bulundu.

Ecevit'in
Pazar günü hayatını kaybetmesinin ardından eşi Rahşan Ecevit'e pop müziğinin ünlü ismi Sezen Aksu, çiçek gönderdi. Çiçeğin üzerindeki "Sevgili Rahşan Hanım, acınızı paylaşıyorum, dualarım seninle" notu dikkat çekti.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Ecevit'le 57. Hükümet döneminde Türkiye ekonomisinin en sıkıntılı döneminde çalıştıklarını anımsatarak, "Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum" dedi.

HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk de Ecevit'in Türk siyasetinin en ilkeli ve en fedakar, en çok çile çeken ama kendisine ve milleti hiçbir zaman "tatlı yalana" teslim etmeyen bir siyaset adamı olduğunu söyledi. Öztürk, "Şiirle aklı, duyguyla siyaseti ama özellikle şiirle siyaseti birleştiren ve bu ikisinde de yaratıcılığın doruk noktasına çıkan çok seçkin isimlerdendi. Bu alanda da tek isimdi" dedi.

Yargıtay Başkanı Osman Arslan ise duygularını, "Milletimiz büyük bir devlet adamı ve siyasetçisini kaybetmiştir. Merhuma rahmet, ailesi ve milletimize başsağlığı diliyorum" diye ifade etti.

İSMİNE YAKIŞIR UĞURLAMA

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Bülent Ecevit'in geçmişine ve ismine yakışır bir şekilde defnedileceğini söyledi.

Sezer, Ecevit'in devlet mezarlığına gömülmesini Rahşan Ecevit'in istediğini bildirdi.

Zeki Sezer DSP Genel Sekreteri Ahmet Tan, Genel Sayman Hasan Suna, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Erçelebi, Genel Başkan Yardımcısı Masum Türker ile birlikte Rahşan Ecevit'i Oran'daki evinde ziyaret etti.

Sezer, ziyaret sonrası, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Zeki Sezer "Türk milleti gerçekten bir büyük devlet adamını bir büyük düşünürü, bir büyük sanatçıyı, bir büyük hümanisti yitirdi. Ama biz aynı zamanda aile büyüğümüzü yitirdik, acımız sonsuz" dedi. Ziyarette, cumartesi günü yapılacak törenin ayrıntılarını görüştüklerini belirten Sezer, "Ecevit'in son yolculuğuna geçmişine, onun ismine yakışır bir defin töreni gerçekleşmesi için hem Genelkurmayımız, hem devletimiz hem biz de elimizden geleni azami gayreti göstereceğiz" dedi.

Törenin ayrıntılarıyla ilgili çalışmaların yapıldığını ifade eden Zeki Sezer, programın ana hatlarının belli olduğunu, ancak ayrıntılarda gün içinde değişiklik olabileceğini söyledi. Sezer, DSP Genel Merkezi'nde törenin cumartesi sabahı saat 8.00 dolayında başlamış ve naaşın GATA'dan Genel Merkez'e getirilmiş olacağını söyledi.

9.30'da TBMM'de törenin devam edeceğini, daha sonra ise Kocatepe'den Devlet Mezarlığı'na geçileceğini kaydeden Sezer, "Ama bütün bunlar bugün akşam Genelkurmayımızla yapılacak toplantının ardından netleşecek, tam saat olarak algılamayın, taslaktır" dedi.

Sezer bir gazetecinin Rahşan Ecevit'in, "Bizi ayırmayın, beraber gömülelim" dediğini hatırlatması üzerine Sezer, "Sayın Rahşan Ecevit ile tabii ki 60 yıldır birlikteler. Bu duygularını anlayabilmek çok mümkün. Hele bizim gibi onlarla iç içe olanlar için çok daha mümkün. Ancak ben hiç 'birlikte gömülmek istiyoruz'u duymadım. Sayın Rahşan Ecevit istiyor olabilir, ama ben duymadım. Devlet Mezarlığı kararı da Sayın Rahşan Ecevit'in isteğidir. O şekilde gerçekleşecek" dedi.

Zeki Sezer, Rahşan Ecevit'in sağlığı için ise "İyiydi, yorgun uykusuzdu, ama metindi" dedi.

Öte yandan sabah saatlerinde Türkiye Hahambaşı'sı İshak Haleva da Oran sitesine gelerek Rahşan Ecevit'e taziye ziyaretinde bulundu.


12 BİN POLİS GÖREVLENDİRİLDİ

Devlet töreni ile hafta sonu toprağa verilecek olan eski Başbakan Bülent Ecevit için Emniyet Genel Müdürlüğü, 12 bin polis görevlendirdi.
Ecevit için yapılacak törene ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü planlamalara başladı. Yaklaşık 100 bin kişinin cenaze töreni için yollara düşeceğini düşünen emniyet birimleri, 10 bini Ankara Emniyeti'nden, bini Emniyet Genel Müdürlüğü'nden ve bini de yakın illerden olmak üzere toplam 12 bin polisi tören için görevlendirdi.
Emniyet yetkilileri, "Eski Başbakan ve DSP Lideri Bülent Ecevit'in, kamuoyunda her kesim tarafından saygın bir kişilik olarak değerlendirilmesi hasabiyle, herhangi bir olay beklenmediğini" aşırı bir güvenliğe ihtiyaç duyulmadığını ifade etti.

(ANKA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 İlerleme raporunda Kıbrıs ve demokratikleşme vurgusu
 Cumhurbaşkanı bu meclisten çıkacak
 Enerjimizi Kıbrıs için harcamalıyız
 Erdoğan'ın sözleri kazayı erteledi
 Talat'ın partisi Sosyalist Enternasyonal'e üye oldu
 Tuğcu: Şili'ye gezmeye değil çalışmaya geldik
 Bakan Gül: Kriz yok sansasyon yaratıyorlar
 Finlandiya elçisi: Yeni bir plan yok
 Almanya'da Türkiye çatlağı
 Atina'da cami yapımına onay
 Türkiye'den silahsız uçuş jesti
 Savcı Sarıkaya'nın ihracı kesinleşti
MUHARREM SARIKAYA
Dört günde beş olay
Başkent, bu hafta gerçekleşecek beş...
YAVUZ DONAT
Ecevit'in telefonunu nasıl dinledik?
1979'da Ecevit...
İşte deprem gerçeği
Hastaneler 190, yurtlar 55, okullar 33 yıl sonra depreme hazır...
İstanbul'da 7.2 'şiddetinde' tatbikat
İstanbul'da üç gün sürecek deprem tatbikatı başladı. 7.2...
İran'i dinleyen CIA sobelendi
İran'i dinleyen CIA sobelendi
İran'daki iletişim ve yayınların, CIA tarafından Türk uydusu...
Gül: Onları ayırmayız
Gül: Onları ayırmayız
Dün Erdoğan'la birlikte Rahşan Ecevit'e başsağlığına giden Gül,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu