kapat
   
09 Kasım 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İsrail Beyt Hanun'a saldırdı: 18 ölü
İsrail Beyt Hanun'a saldırdı: 18 ölü

İsrail, Gazze Şeridi'nin kuzeyini sabaha karşı kana buladı. İsrail Ordusu, yaklaşık bir hafta süren ''Güz Bulutları Operasyonu''nun amaçlarına büyük ölçüde ulaştığı gerekçesiyle "çekildim" dediği Beyt Hanun'a, sabah saat 05.00 sıralarında bir anda tanklardan top ateşi ve Apaçhi helikopterlerinden fırlatılan füzelerle yeniden saldırdı.

Beyt Hanun'da katliama dönüşen saldırıda, ilk belirlemelere göre aralarında çok sayıda çocuk ve kadının da bulunduğu 18 kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı. Ölü ve yaralıların çoğunluğunu da çocuklar ve kadınlar oluşturuyor.Herkesi uykuda bulunduğu bir sırada yakalayan İsrail saldırısında, bazı evlerin de yıkıldığı, yıkıntıların altından ölü ve yaralıların çıkarılmasına devam edildiği öğrenildi.

İlk
belirlemelere göre Beyt Hanun'daki Hamad caddesi üzerinde evleri vurulan Atawna ailesinden 14 kişi hayatını kaybetti.

Kemal Adwan Hastanesine 13 ölü ulaştırıldı, buradaki yaralıların sayısı ise 18 olarak verildi. Hastanedeki doktorların yetersiz kalması nedeniyle bazı doktorlar evlerinden çağrıldı, ölü ve yaralıların bir kısmı Beyt Hanun'daki diğer hastaneye taşınırken, bazıları da bölgedeki hastanelerde yer kalmadığından, Gazze kentindeki Şifa Hastanesine gönderildi. Şifa'ya da 5 ceset gönderildiği öğrenildi.

İsrail saldırısı Gazze Şeridi'nde infiale yol açarken, camilerde Kuran okunmaya başlandı; okullarına giden öğrenciler, vatandaşlar, sokaklarda tekbir getirerek tepkilerini ortaya koydu.


İKÖ: "İSRAİL'İN GAZZE SALDIRISI SAVAŞ SUÇUDUR"


İslam Konferansı Örgütü (İKÖ), İsrail'in bugün Gazze'de düzenlediği, 18 sivilin ölümüne yol açan saldırının savaş suçu olarak kabul edilmesi gerektiğini açıkladı.

İKÖ'den yapılan yazılı açıklamada, "Bu saldırı, İsrail'in uluslararası yasaları hiçe saydığının, savaş suçu işlemeye devam etmekte ısrarcı olduğunun, kan dökülmesinin önüne geçilmesini amaçlayan uluslararası çabaları baltaladığının ve Cenevre anlaşmasını ihlal ettiğinin kanıtıdır" denildi.
Açıklamada, BM Güvenlik Konseyi'nden, İsrail'in saldırılarını durdurmak ve Filistin halkını, İsrail'in "devlet terörizminden" kurtarmak için derhal gerekli düzenlemeleri yapması talep edildi.Filistinli yetkililer, Beyt Hanun'da düzenlenen saldırıda 18 sivilin öldüğünü açıklamışlardı.

FİLİSTİN KABİNESİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞRILDI

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun'da, 18 kişinin ölmesi, 40 dolayında kişinin yaralanmasına neden olan İsrail saldırısının ardından, Filistin kabinesi, olağanüstü toplantıya çağrılırken, Filistin hükümeti sözcüsü Gazi Hamad, İsrail'in yeryüzünden silinmesi gerektiğini söyledi.Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Başbakan İsmail Haniye de saldırıyı kınadı.

İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz, olayla ilgili soruşturma açtırıyor.Beyt Hanun'daki saldırıyla ilgili ayrıntılar da netleşiyor. Bölgedeki yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, İsrail tankları, saat 06.00'ya doğru, Beyt Hanun'daki 5 katlı bir binanın dördüncü katını vurdu.

Komşulardan ve civardaki evlerden çok sayıda Filistinli, evdekileri kurtarmak amacıyla binaya geldiği sırada, tank ateşi, yardıma gelen ve sokakta toplanan Filistinlileri hedef aldı. Ordu radyosu, tanklardan 15 dakikada 6 kez ateş edildiğini bildirdi.

Beyt Hanun'da son bir haftada İsrail askerlerinin Filistinli erkekleri toplaması ve sorgulaması nedeniyle, çok sayıda Filistinli erkek, evlerini ve evdekileri korumak için evlerini terk etti. Bu nedenle evlerde daha çok kadınlar ve çocukların kaldığı belirtildi.

İSRAİL'DEN DE TEPKİ

Beyt Hanun'da sivillere yönelen kanlı saldırının ardından, İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz, olayın soruşturulması için talimat verdi.Peretz'in Genelkurmay Başkanı Dan Halutz'a İsrail tankçılarının ateşi kesmeleri talimatı verdiği belirtildi.Askeri kaynaklar ise hedef alınan bölgeyle ilgili teknik bir arıza olup olmadığını araştırıyor.

İsrail parlamentosu milletvekillerinden, Meretz partisi başkanı Yossi Beilin, Beyt Hanun'daki saldırı için "Beklenmedik değil" diyerek, hükümeti, saldırıların bir an önce durdurulması ve ateşkes için görüşmelere başlanması çağrısında bulundu.

İsrail parlamentosunun Arap milletvekillerinden Ahmed Tibi de Savunma Bakanı Amir Peretz'in istifasını istedi.Tibi, İsrail ordusunun sivil, kadın ve çocuklara karşı savaş suçu işlediğini söyledi.

Öte yandan, Yediot Ahronot gazetesinin internet sayfasında, İsrail'in ilk yardım kuruluşu Magen David Adom'un, Filistin Kızılayı'na yardım önerisinde bulunduğunu bildirdi. Magen David Adom'un, Filistin tarafına, sağlık görevlisi, ilaç, tıbbı malzemeyle ambulans göndermeyi önerdiği, ancak buna henüz yanıt almadığı kaydedildi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 ABD'de Demokratlar önde
 Hillary Clinton yeniden senatör seçildi
 Rumsfeld istifa etti
 'Karar AB çelişkisi'
 Turuncu tulum giyip asılacak
 Pakistan'da intihar saldırısı: 35 ölü
 Batı Şeria'da 5 Filistinli öldürüldü
 Çeçenistan'da 7 Rus polis öldürüldü
 Papua Yeni Gine'de 6,3'lük deprem
 Darbeyle gelen başkan halk isyanıyla gidiyor
 Tehlikeli, aptal ve pislik olanlara oy yok'
 Blair'in Müslüman koruması kovuldu
 İngiltere'de şimdi de peçeli avukat skandalı
 'Hz. Muhammed operasına gitmem'
 Yeni hükümete karşılık Şalit
 Londra'ya da ucuz petrol satacak
 Eşini döven Diouf tutuklandı
 Ünlü rugby'ci eşini öldürdü
 Ayağı kopuk şahin yeniden doğaya döndü
 Microsoft Google'a rakip oldu
 Cinsel hastalığa sünnet
 İşyerinde halı astıma yol açıyor
 Sütten kesilinceye kadar tavşanlarla sıkı dostlar
 Zanzibar'da poşet yasak
Kupa asları
Kupa asları
Fenerbahçe, ligde as 11'iyle iki puan bıraktığı Sivas'ta yedek...
Burada herkes fanatik
Burada herkes fanatik
Zico, internet sitesinde Türk futbolunu anlattı; "Taraftarlar hücuma...
Erdoğan'ın sözleri kazayı erteledi
Erdoğan'ın sözleri kazayı erteledi
AB'nin İlerleme Raporu'nda Türkiye ile ilgili tavsiye kararının yer...
İran'i dinleyen CIA sobelendi
İran'daki iletişim ve yayınların, CIA tarafından Türk uydusu...
Gül: Onları ayırmayız
Dün Erdoğan'la birlikte Rahşan Ecevit'e başsağlığına giden Gül,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu