kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Schumacher için perde kapanıyor
Schumacher için perde kapanıyor
Hep birinci oluyor diye kural değiştirdiler
Kitabının adı da Schumacher

Schumacher pistlere veda etmek üzere

Formula 1 otomobil yarışlarının efsane ismi artık hayatını İsviçre'deki malikânesinde eşi Corrina ve iki çocuğuyla geçirmeye kararlı. Pistleri sonuncu değil şampiyon olarak bırakmak istiyor.


Schumacher için perde kapanıyor

Yarış pistlerinin altın çocuğu Michael Schumacher, sezon sonunda spor hayatına veda edecek. Gözü hiç arkada değil çünkü o artık kendini güzel eşi Corrina'ya adamak istiyor.

Formula 1 otomobil yarışı pistlerinin yedi şampiyonluk kazanarak efsaneleşen ismi Michael Schumacher, sezon sonunda sporculuk hayatının 'bitişine', kendi hayatının ise devamına' adım atacak. Şampiyonluklara tekel koyan aracının motorundan, acı bir feryada benzer sesler çıkarttığı her gün için 140 bin dolar kazanan Schumacher, pistlerde ne kadar sert ve hızlı ise İsviçre'deki malikanesinde de o kadar yumuşak ve ağırbaşlı... Hayatında arabasından daha çok sevdiği tek varlığın güzel eşi Corrina olduğunu söylüyor. 34 yaşındaki şampiyon, Ferrari kadrosundaki pek çok masöre rağmen yorgunluk atmanın tek çaresini eşiyle birlikte girdiği özel küvetinde uzanarak sohbet etmekte buluyor. Schumacher'in inanılmaz bir tutkuyla bağlı olduğu eşi Corrina, ona ne kadar güvendiğini saklamıyor: "Eşimin işi olmadığı akşamlar, birlikte köpük banyosu yaparız. Saatlerce gündüzleri neler yaşadığımızı birbirimizle paylaşırız. O bana güven duygusu veriyor. Hayatta asla 'Ben bunu aşamam,' dediği bir engel yoktur. Bazen benim aşamadığımı hissettiğim sorunlar olduğunda Michael çok kısa, ama kendinden emin bir konuşmayla 'Tamam, endişelenme, ben hallederim,' der."

EŞİ ONU HİÇ KISKANMIYOR
Corrina, 17 yaşında tanıştığı Schumacher'in etrafında pervane olan kızları kıskanıp kıskanmadığını soranlara ise "Düşünüyorum da onu etkilemek için ne yapabilirler ki? Kocamın bana sadık kalmasını sağlayacak her şey aramızda var. Neden bunu yapsın?'' şeklinde cevap veriyor. Corrina, 1995 yılında Schumacher'in Mercedes takımından arkadaşı Heinz-Harald Frentzen'le birlikteydi. Bu ilişkinin bitmesinin ardından da Corrina ile Schumacher, kısa süreli bir flört döneminden sonra evlendi. Schumacher, eşinden sonraki ikinci tutkusu Formula 1'i bırakıp emekliliğe adım atacağını geçen ay İtalya Grand Prix'inden sonra yaptığı basın toplantısında açıkladı: "Bir an geliyor yarış için vermeniz gereken tüm enerjiyi, çabayı, motivasyonu kendinizde bulamıyorsunuz. Yaşlandıkça bu daha zor bir hale geliyor. Belirli bir noktadan sonra yarışlara takılıp kalmanın bir anlamı yok. Sonuncu olmaya başladığımda yarışları bırakmaktansa şampiyon olarak bırakmayı tercih ederim."

'BÜYÜK BİR KALBİ VAR'
Schumacher hakkında "Dostunuzu nasıl bilirsiniz?" sorusunun cevabını da Ferrari Takım Patronu Jean Todt veriyor: "Schumacher iletişim konusunda çok başarılı olmadığı zamanlarda insanlar onun kibirli biri olduğunu düşünebiliyor. Ama bu onu tanımayanların görüşü. Çok büyük bir kalbi var. Hem mesleğine hem de çevresindeki insanlara karşı son derece ilgili," diyor. Schumacher, sekiz yaşındaki kıza Gina Maria ve altı yaşındaki oğlu Mick'in kendisi gibi yarış pilotu olmalarını istemiyor. Bunun nedeni onların kaza yapmalarından değil, kendi adının baskısı altında ezilmelerinden korkması: "Daha önceki efsanevi sporcuların çocukları aynı spor dalına girdiklerinde kendilerini hep psikolojik baskı altında hissedip başarısız oldu. Ben bunu istemiyorum." Schumacher'e göre kızı golf oyuncusu, oğlu ise jokey olabilir. Kendi çocuklarını çok seven Schumacher, yıllık kazancı 74 milyon doların bir kısmını ise yardıma muhtaç ve yetim çocuklara bağışlıyor. UNESCO'nun bu konuda yaptığı yardım kampanyalarına son yedi yılda 1.5 milyon dolar bağışladı.

Murat KARPUZ

DİĞER HOBİ HABERLERİ
 Sanki doğuştan modifiyeli
 Çılgın Türkler bu kez hayırlısıyla bir gemi batırdı
 Kabinde daha çok oksijen
 Da Vinci'nin şifresi İstanbul'da çözülüyor
 'İmkânsız' nasıl başarılır?
 Motora yazık olmuş
 Isıracak gibi duruyor!
 Gökyüzü yeni jetlerle tanışacak
 Bayramda iç hatlarda 233 bin yolcu uçtu
 Hayırsever uçak!
 Kısa... Kısa... Kısa...
 Balyoz gibi dizel
 Manavdan yönetmen, kuaförden oyuncu
 En iyi uçak kabini
 Kusursuz fırtına F430
 Airbus'a A380 şoku
 Annem benden rüşvet istiyor!
 İşi boşver hobin var mı?
 'Gezici Festival' sınırları aşıyor
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
  » Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
KAZIM KANAT
Metroda müzisyene para verirken lütfen...
GÜNTAY ŞİMŞEK
Kabinde daha çok oksijen
Havalandırma sistemi ve basınç...
TURGAY NOYAN
Çılgın Türkler bu kez hayırlısıyla bir gemi...
FATİH ALTAYLI
Sanki doğuştan modifiyeli
Megane'ın F1 takımının...
100 bin kişiden 'biri'
100 bin kişiden 'biri'
Henüz bebek denilecek yaşta, böbrek hastalığına yakalanan ve 15...
'24 saat çalışmak aptalların işi'
Kışkırtıcı reklam kampanyalarıyla dünyayı şaşırtan fotoğrafçı...
'Böyle bedel ödenir mi?'
İnsan sevgisi doruklarda, 'edebiyatçı' bir solcunun, sırf solcu diye...
Sultanlarla halk buluşması
Ressam Ertuğrul Ateş imzasını taşıyan 'Osmanlı Sultanları Sergisi', 36 Osmanlı...
Bir işkence haritamız olacak...
İnsan hakları savunucuları, bu hafta vizyona giren Eve Dönüş filminin yeniden...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.