kapat
   
07 Kasım 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Doğan: Kovulmadığım sürece istifa etmeyeceğim

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, 2 defa istifa ettiği ve yönetim kurulu tarafından istifaları kabul edildiği şeklinde basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve asla böyle bir şey olmadığını söyledi. Doğan 'Yönetim kurulu kovmadığı müddetçe Trabzonspor'dan ayrılmayacağım, istifa etmeyeceğim'' dedi.

Doğan, Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, basın mensuplarına zaman zaman sitemde bulunurken, soru sorulmasına da izin vermedi.

İlk olarak geçen haftaki Sakaryaspor maçıyla ilgili değerlendirmede bulunan Doğan, Sakaryaspor maçının ligde en az pozisyon verdikleri maç olduğunu belirterek, ''İkinci yarı iyi oynadık. Rakibe pozisyon vermedik, ama hata yaparak bir gol yedik. Pozisyon zenginliği bizdeydi, ama gerçek Trabzonspor bu değildi. Ben de memnun değilim. Eskişehir maçında bazı oyuncularımı görmek, değerlendirmek istiyorum'' dedi.

Bordo-mavili
takımda 25 futbolcunun bulunduğunu ifade eden Doğan, ''Eskişehirspor maçı da bazı oyunculara fırsat vermek adına benim için bir fırsat, ama bu maçı da ciddiye almak zorundayız. Daha sonra Antalyaspor maçı var. Dengeli bir lig seyrediyoruz. Antalyaspor da iyi bir takım. Onlarla da zorlu bir hafta olacak. Hiçbir maçı küçük görme gibi bir düşünce içinde değiliz, büyük de görmüyoruz. Herkese eşit hazırlanıyoruz'' dedi.

''Bunların dışında başka şeyler anlatmak istiyorum'' diyen Doğan, şöyle konuştu:
''İnanın ben çok rahatım. Yüz ifademden bir şeyler çıkararak insanlar yorum yapıyorlar. Bir şey beni çok üzüyor, çok yalan haberler ile oyuncularım meşgul ediliyorlar. Bunlar genç oyuncular, sahada verdikleri verime, ayaklarına bakıldığı bir ortamda, çok sağlıklı bir ortam yok. Onları sağlıklı hale getireceğiz, ama takdir edersiniz ki şu ana kadar ki eleştirilerin hiçbirine cevap vermedim. İnsan köşe yazısını yazar, taktik ve oyunla ilgili eleştiriler yapar, onlara saygı duyarım, ama bir şeye asla saygı duymam. Ziya Doğan, iki kere istifa etmiş yönetim kurulu tarafından istifaları kabul edilmemiş diye haberler yanlış bilgilendirmelerdir. Böyle bir şey asla olmamıştır. İçimizde her meslekte art niyetli insan olabilirler.

Transfer haberleri çıkıyor gazetelerde. Şu ana kadar yedek kalecilerim dışında hepsi gönderildi. Her hafta 1-2 kişi gidiyor. Fatih, Şimek, Hüseyin gönderildi, gönderilmeyen yok. Bunlara inanamıyorum. Futbolcuların belirli dönemlerde medyada her yere yardımcı olmak bazında kim isterse görüşmesini sağlıklı şekilde yaptırdık, ama bazı oyuncuların ağzından demeçler çıkıyor. Futbolcu, konuşmadım diyor. O zaman biz nasıl doğru bilgilendirebiliriz.''Geçen hafta Szmykowiak ve Celaleddin'in kadro dışı bırakıldığı şeklinde gazetelerde haberler çıktığını kaydeden Doğan, şöyle konuştu:

''Ben umursamıyorum, ama genç oyuncular etkisinde kalıyor. Bu oyuncular idmanda senle görüşmek istiyoruz dediler. Ben kızdım hatta. İlkeli, prensipli bir teknik adamım. Kadro dışı bırakmak istersem ben bırakırım. Yönetim kurulu etik değerler haricinde kadro dışı bırakmaz. Biz etkilenen oyuncuları düzeltmekle meşgulüz. Zamanı boş işlerle harcamak zorunda kalıyoruz. Bundan sonra basın toplantısı yapmayacağım. Web sitemi kurduk, Trabzonspor'un da Web sitesi var. Oradan açıklama yapacağım. Haftada bir gün basın toplantısını oradan alabilirsiniz. Çünkü yapıyorum, bir kelime söylüyorum. O kelime alınıp, başka yerlere getiriliyor. Lazaroni'yi suçlayacak hiçbir şey söylemedim. Bir televizyon programında bir şey söyledim, onu alıp devamlı şekilde kullandılar.''

''HİÇBİR OYUNCU HAKKINDA RAPOR VERMEDİM''

Doğan, şu ana dek takımdaki hiçbir oyuncu konusunda yönetim kuruluna bir rapor vermediğini söyledi.
Doğan, mutlaka bir rapor vereceğini ifade ederek, ''Mutlaka bazı oyuncular gidecek, ama şu anda başkan da dahil hiç kimseye en küçük bir şey demedim. Tabii ki hazırlıklar yapacağız. Osman Denizci'yi aldık. Cemil ve Ömer Uzun hocamız transfer yapacağımız anlamında değil, ama gelecekle ilgili oyuncular tarıyorlar. Transferi şu ana kadar düşünmedik. Ligin devre arasına kadar oyuncularımdan ne kadar verim alabilirsem almak durumundayım. Hala yalan haberler olursa, kanuni şeyler ne gerekirse haklarımı arayacağım. Böyle bir toplantı yaptığım için üzgünüz. Bazı kişiler kasıtlı yanlışlar yaparak çok değerli büyük çoğunluğa zarar veriyor'' diye konuştu.

''BASİT ŞEYLER ENGELLENDİĞİNDE BAŞARI GELİR''

Doğan, basit şeylerin engellenmesi halinde Trabzonspor'un lig ve Avrupa'da başarıya ulaşacağını savundu.
Doğan, Trabzonspor'un devrim yapmış, 6 kere şampiyonluklar yaşamış bir camia olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:
''Şunu iddialı ve samimi söylüyorum, Trabzon'da basit şeyler engellendiği zaman ligde başarılı olmak çok kolay, Avrupa'da bile önemli takım oluruz. Avrupa deyince gözümüzde hale büyütüyoruz. Basel takımıyla 4-5 sene önce karşılaştım. Tugay'ın geçen gol attığı Basel takımında aynı teknik direktör duruyor. Bir istikrar var. İstikrar sağlandığı zaman birlik beraberlik olduğu anda arkamda büyük itici güç var. O itici güç şampiyonluğu kazanan güçtü. Teknik direktör olarak benim düşüncelerim, yapılması gereken doğru neyse odur. Ona parmak basacağım. Yöneticilerin büyük bölümüyle de konuşacağım. Bu destekle Trabzonspor'un nerelere geleceğini herkes bilecek. Futbolcuların kafaları karıştırılıyor. Saha içinde takım avucumun içinde. Saha dışında ne oluyor. Her şey ile uğraşacağız. Bazı etkilenmelerden de onları koruyacağız. İşimiz zor, ama onu kolaya çevirmemiz bizim elimizde.''

''İSTİFA ETMEYECEĞİM''

Ziya Doğan, toplantının ardından bazı basın mensuplarıyla sohbet etti. Doğan, sohbetin bir bölümünde, ''Yönetim kurulu kovmadığı müddetçe Trabzonspor'dan ayrılmayacağım, istifa etmeyeceğim'' dedi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Sivasspor: 0 Fenerbahçe: 4
 NBA'de Türk gecesi
 Hamburg'da Doll'un yerine Daum'un ismi anılıyor
 G.Saray İkinci Başkanı Haznedaroğlu istifa etti
 Carlos: Real Madrid'de 2 yıl daha oynamak istiyorum
 Profesyonellere göre 2006'nın en iyisi Ronaldinho
 Lorant: F.Bahçe şampiyon olur biz de ligde kalırız
 Düğmeye basıldı
 Bu nasıl savunma?
 10 numara Deivid
 Akıllı mı? Stajyer mi?
 Beşiktaş'ta niye bu kadar sakat var!
 1.5 saat ders
 Daum Fener'i soydu
 Mutluluk üçgeni
 Sultanlar'a ziyafet
 Nihat'ta düşüş devam ediyor
 Belözoğlu, İtalya maçında sahada
 S.B.Udine-Beşiktaş Panionios-T.Telekom
 Zaza Pachulia 17 Hido Türkoğlu 3
 Panorama
 Günün içinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
Denizli'de gözler Zico'da
Teknik direktörleri...
Ecevit son yolculuğuna cumartesi günü çıkacak
Ecevit son yolculuğuna cumartesi günü çıkacak
Cenaze gününü cumartesi olarak belirleyen Rahşan Ecevit, Sezer'in...
Bülent öldü mü?
Bülent öldü mü?
"Sayın Ecevit ağırlaştı, malzeme lazım. Hastaneye gelseniz iyi olur!"...
Bikini yine gözde
Bikini yine gözde
Latin tasarımcılara dünyaya açılma fırsatı veren Brezilya Moda...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu