Fındıklı rulo
Un, yağ, 3 çorba kaşığı tozşeker, kabartma tozu, yumurta ve yoğurdu karıştırıp, iyice yoğurun. Üzerini mutfak havlusu ile örtüp, en az 30 dakika dinlendirin. Hamuru iki eşit bezeye ayırın ve her bir bezeyi 25 cm. çapında açın. Fındık, tarçın ve kalan toz şekeri harmanlayın. Hamurların üzerine eşit olarak serpin. Hamurları rulo şeklinde sarın. Ruloları 2 cm. kalınlığında kesin, üzerlerine hafifçe bastırarak yassılaştırtıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik * 2.5 su bardağı un
* 150 gr. margarin (oda sıcaklığında)
* 6 çorba kaşığı tozşeker
* 1 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı yoğurt
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 100 gr. fındık (iri dövülmüş)
* 1 tatlı kaşığı tarçın
|