|
|
Kepek unlu poğaça
Süte maya ve tozşekeri katıp, maya eriyinceye kadar karıştırın. Maya kabarına kadar 25-30 dakika oda sıcaklığında bekletin. Un ve kepekli unu harmanlayın, ortasını açıp, kabaran maya, tereyağının üçte ikisi, yumurta ve tuzu katın. Malzemeyi una yedirin. 10 dakika yoğurun. Üzerini havluyla örtüp hamur 2 katı kabarıncaya kadar 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin. Hamuru 2-3 dakika yoğurun. 2 mm. kalınlığında açıp 12x12 cm. ebatlarında kareler kesin. Kaşar peynirini, hamurların ortasına koyun. Kenardaki hamurları peynirin üzerine kapatıp kat kısmı alta gelecek şekilde aralıklı olarak yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine fırça ile kalan tereyağını sürüp, havluyla örtün ve ılık bir ortamda 15-20 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
MALZEMELER 12 kişilik * 100 ml. süt (ılık)
* 1 adet küçük paket yaş maya
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 300 gr. kepekli un
* 150 gr. un (elenmiş)
* 75 gr. tereyağı (eritilmiş)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 adet yumurta
* 500 gr. eski kaşar peyniri
|