kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İyi bir göz kremi güneş koruyucu da içermeli
İyi bir göz kremi güneş koruyucu da içermeli
Pazardan güneş kremi alınır mı?
Güneş Kremi Gardırobunuz Olsun

İyi bir göz kremi güneş koruyucu da içermeli

Kırışıklık savaşçısı göz kremleri cildi nemlendirmek dışında birçok işleve sahip olmalı. İyi bir göz kremi; şişkinlik yaratan su miktarını azaltmak için kafein, genlenmiş damarları daraltmak için K vitamini, serbest radikal hasarını önlemek için C vitamini içermeli. En önemlisi güneş koruyucu içermeli.

Yıldızların doktoru Howard Murad'ın ABD'de en çok satanlar listesinde bulunan 'Murad Metodu' kitabındaki cilt bakımı formüllerini sizin için derledik. Dr. Murad, gece ve gündüz göz kremlerinin mutlaka kullanılması gerektiğini altını çiziyor: Gece kremleri, gündüz kullanılan kremlerden çok daha yoğun. Bu zengin yapıları sayesinde gece kremleri, ciltte yumuşak bir örtü yaratır. Gece kremlerinin faydalı olmasının iki nedeni var. Birincisi, su kaybı geceleri en yüksek düzeydedir ve gece kremi bu kuruluğu ortadan kaldırır. İkincisi ise vücut hücreleri geceleri besinlerle donatılır ve yenilenir, bu yüzden de gece, cildin ihtiyaç duyduğu hammaddeleri sunmak için uygun bir zaman. Gece ayrıca dış etken kaynaklı serbest radikal hasarının en düşük düzeyde olduğu zaman dilimi. Kapalı alanda, karanlıkta ve aktif olmayan bir durumda olduğunuz için cildinizde de daha düşük düzeyde serbest radikal oluşumu söz konusu olur. Bu avantajı kullanarak, gün boyunca biriken serbest radikalleri yok edebilir ve cildi yenileyebilirsiniz. Hastalarım sıklıkla krem mi, yoksa losyon mu kullanmanın daha etkili olacağını sorar. Kremde sudan daha çok yağ olduğunu veya losyonda yağdan daha çok su olduğunu duymuş olabilirsiniz. Ancak bu tam olarak doğru değil. Su-yağ dengesinden tamamen bağımsız olarak kreme yoğunluk veren maddeler yağlar değil, kalınlaştırıcı içeriklerdir.

GÖZ KREMLERİ NEDEN FARKLI?
Göz çevresindeki deri incedir ve nemlendirici malzemeleri yüzünüzün diğer bölgelerindeki deriye göre çok daha hızlı emilir. Çok narin olduğundan tahrişlere karşı korunmasızdır. Göz bölgesinde ayrıca hiç yağ bezi yoktur, bu sebeple çok az doğal yağlanma söz konusudur. Göz kremleri tüm bunlar düşünülerek formüle edilir. Göz çevresindeki doku o kadar hassas ve yaşlanma etkilerine karşı o kadar savunmasızdır ki; çoğu göz kremi sadece cildi nemlendirmek dışında birçok işleve daha sahip olacak şekilde tasarlanır. Mesela iyi bir göz kremi; hücreler arasındaki boşlukları doldurarak şişkinlik yaratan su miktarını azaltmak için kafein, genleşmiş damarları daraltmak için K vitamini, serbest radikal hasarını önlemek için C vitamini gibi kırışıklık savaşçıları içermeli. Tahriş etmeyen bir güneş korumasının da bu kreme eklenmesi, göz altı torbalarındaki koyu renkli halkaları azaltır. Yani gördüğünüz gibi; göz kremi güçlendirilmiş bir nemlendiriciden çok daha fazlasıdır. Bazı kadınların göz kremlerini yanlış kullandıklarını fark ettim. Kremin, göz kapağından göz üstüne ve alt kirpiklere kadar sürülmesi gerektiğini sanıyorlar. Bu bölgeler tahrişe karşı özellikle hassas bölgelerdir ve cilt burada çok ince olduğundan, göz kapağının altı ve üstüne sürülen krem derhal emilir. Bu nedenle en güvenlisi, göz kremlerinin göz çukurunu çevreleyen kemik sınırları boyunca göz çevresine sürülmesi.

YAĞLI CİLDE DE NEMLENDİRİCİ
Genellikle kadınlar nemlendirici, erkekler ise losyon kullanmayı tercih eder. Ancak bir losyon da krem kadar nemlendirici olabilir. En popüler nemlendiricilerden biri, ne bir losyon ne de bir krem olmayabilir. Bu ürün, sadece su çekici doğal nem faktörleri ve su tutucu lipitlerin bir karışımından ibaret olan kıvamlı bir sıvı olabilir. Hafiftir ve cilt tarafından hızla emilir, nemlendirip yumuşatarak ciltte hiçbir iz bırakmaz. Yağlı cildi olanlar da dahil olmak üzere herkesin nemlendirici kullanmasının gerekli olduğunu düşünüyorum. Nemlendiricinin amacı, sadece yapısal lipitleri eklemek değildir. Bunun yanı sıra yumuşatma, nemlendirme işlevini destekleme gibi birçok farklı etkiye de sahiptir.

ESRA TÜZÜN

DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 İyi bir göz kremi güneş koruyucu da içermeli
 Baş ağrınızın nedeni boynunuz olabilir mi?
 Yaş, düşük riskini artırıyor
 El ağrısı günlük hayatı zehir edebilir
 Okul kantinlerinde hastalık kapmasın
 Kılcal damarlara ve kırmızı lekelere 'Dye lazer'li çözüm
 Göz estetiği yaptırırken adres neresi olmalı?
 Cildi kurtaran sağlık formülü meyve, sebze ve yağ asitleri
 Kleopatra'nın sırrı cilt soyma işlemi Kleopatra'nın sırrı...
 Aynaya sorun cildinizin halini size o anlatsın
 Hasta dosyaları ortalıkta dolaşıyor
 'Su Prensibi'yle cildinizi hep gençtutun
 Ailenizin doktoru
 Günde iki kere ılık su en iyi cilt temizleyici
 Soya ile prostata engel olun
'Denemeye Değer'de gerçek 'Aliye' dramı
'Denemeye Değer'de gerçek 'Aliye' dramı
atv ekranlarında eski eşi Ozan Orhon'la barışmayı 'deneyen' Yeşim...
Yeni klibini Kadir İnanır yönetecek
Yeni klibini Kadir İnanır yönetecek
Üç yıl aradan sonra İstanbul'da sahneye çıkmaya başlayan Soner Arıca,...
İşler sarpa saracak!
İşler sarpa saracak!
Hülya Avşar'ın eski Fenerbahçe Asbaşkanı Sadettin Saran ile birlikte...
Hemcinsleri feyiz alsın!!!
Hemcinsleri feyiz alsın!!!
İnce bir giyim zevkine sahip olan Bilgün Dereli, her zaman nerede ne...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.