kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Su Prensibi'yle cildinizi hep gençtutun
'Su Prensibi'yle cildinizi hep gençtutun
Hayatın Kaynağı Sudur
Eller Nemliyse Cilt De Nemlidir

'Su Prensibi'yle cildinizi hep gençtutun

Ünlülerin doktoru Murad'ın programının ana iskeletini 'Su Prensibi' oluşturuyor. Ancak bu prensip, günde sekiz bardak su içmekle karıştırılmasın. 'Su Prensibi'nde önemli olan, suyu başka kaynaklardan da alabilmek. Mesela meyve ve sebzeden!.

Yıldızların doktoru Howard Murad'ın ABD'de en çok satanlar listesinde bulunan 'Murad Metodu' kitabındaki cilt bakımı formüllerini sizin için derledik: Tedavilerimde öncelikli amacım, cildin bariyer fonksiyonunu korumasını ve hücrelerin su ile donatılmasını sağlamaktır. Suyun, anti-aging programındaki en önemli faktör olduğunu düşünüyorum. Benim tüm programımın ana iskeletini oluşturan bir prensibim var. Buna 'Su Prensibi' adını veriyorum. Eğer bu prensibi özümserseniz; kendinize uyguladığınız bakım anlayışınız tamamıyla değişir. Ancak 'Su Prensibi', sadece günde sekiz ya da on bardak su içmekle ilgili değil! Ben, suyu hücre içerisine alarak orada tutmaktan ve böylece vücudunuzdaki trilyonlarca hücreden her birinin tam kapasite ile çalışmasını sağlamaktan söz ediyorum.

SU SADECE İÇİLMEZ
Bir kadınsanız vücut ağırlığınızın yüzde 50'si, erkekseniz yüzde 60'ı sudan oluşur. Bu suyun yaklaşık yüzde 40'ı hücrelerin içinde bulunur. Genellikle bilinen bir gerçek; tüm hücrelerde sağlıklı olan su seviyesini koruyabilmek için günde birkaç bardak su içilmesi gerektiğidir. Oysa günde sekiz bardak su içme kuralına ilişkin çok az bilimsel dayanak var. Yayımlanan bilimsel çalışmaların çoğu, fazla miktarda suyun gerekli olmadığını savunmaktadır. Bilinen tek bir şey vardır ve o da çok miktarda su tüketmenin zor bir iş olduğu! Eğer ara vermeden art arda on bardak su içmeye kalkışırsanız; su zehirlenmesi adı verilen bir durumla karşı karşıya kalabilirsiniz. Siz de fark etmişsinizdir; ne kadar çok su içerseniz, o suyu dışarı atmak için o kadar çok tuvalete gitmek zorunda kalırsınız. Sağlıklı böbrekler süzme harikasıdır ve aşırı yüklemeye değil; su deponuzun yeterli miktarda dolu olduğunu garantilemeye odaklanmıştır. Eğer, bir maratonda koşar ve büyük miktarda su kaybederseniz, böbrekleriniz, sisteminize daha çok su girmesini sağlar. Tüm gün çay ya da soda içerseniz, fazla su süzülür.

MİNERALLER DE GİDER

Tüm diyet programlarında tavsiye edildiği gibi midenizi dolu hissetmek için bütün gün yeterli miktarın çok üstünde su içerseniz, buzdolabına gitmek yerine sıklıkla tuvalete gitmek zorunda kalırsınız. Ancak böbrekleriniz ya da ter bezleriniz çalıştığında, vücut sadece hayati suyu değil, elektrolit adı verilen maddeleri de kaybeder. Yüzünüze su püskürttüğünüzü düşünün. Püskürttüğünüz suyun buharlaşmasını beklediğinizde; lipitleri ve mineralleri de beraberinde götürür. Tuvalete her gittiğinizde, toksinleri atarsınız ancak önemli mineralleri de kaybedersiniz. Yiyeceklerde, özellikle meyve ve sebzelerde, su mevcuttur. Üstelik bunları tükettiğinizde, sağlıklı antioksidan, lif ve besin maddelerini almış olursunuz. Süt ve meyve suyu gibi diğer sıvılarda da su mevcuttur. Çoğu sağlıklı insanın problemi, yeterli miktarda su içmemek değil, içilen bu suyun yeterli miktarda hücrelerde tutulamamasıdır.

CİLDE HAPSETMELİ

Cildinizi nemlendirmenin iki yolundan bahsedebiliriz. Biri, biraz önce tarif ettiğim gibi derin tabakaları, dokuları suya doyurmak ve gelişmekte olan hücreleri desteklemek. Diğer yol ise; cildiniz için en doğru ürünleri kullanarak cilt bariyerini onarmak ve üst katmanlarındaki su buharlaşmasını ve atmosfere su kaçışını engellemek. Dr. Howard Murad

ESRA TÜZÜN

DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 İyi bir göz kremi güneş koruyucu da içermeli
 Baş ağrınızın nedeni boynunuz olabilir mi?
 Yaş, düşük riskini artırıyor
 El ağrısı günlük hayatı zehir edebilir
 Okul kantinlerinde hastalık kapmasın
 Kılcal damarlara ve kırmızı lekelere 'Dye lazer'li çözüm
 Göz estetiği yaptırırken adres neresi olmalı?
 Cildi kurtaran sağlık formülü meyve, sebze ve yağ asitleri
 Kleopatra'nın sırrı cilt soyma işlemi Kleopatra'nın sırrı...
 Aynaya sorun cildinizin halini size o anlatsın
 Hasta dosyaları ortalıkta dolaşıyor
 'Su Prensibi'yle cildinizi hep gençtutun
 Ailenizin doktoru
 Günde iki kere ılık su en iyi cilt temizleyici
 Soya ile prostata engel olun
'Denemeye Değer'de gerçek 'Aliye' dramı
'Denemeye Değer'de gerçek 'Aliye' dramı
atv ekranlarında eski eşi Ozan Orhon'la barışmayı 'deneyen' Yeşim...
Yeni klibini Kadir İnanır yönetecek
Yeni klibini Kadir İnanır yönetecek
Üç yıl aradan sonra İstanbul'da sahneye çıkmaya başlayan Soner Arıca,...
İşler sarpa saracak!
İşler sarpa saracak!
Hülya Avşar'ın eski Fenerbahçe Asbaşkanı Sadettin Saran ile birlikte...
Hemcinsleri feyiz alsın!!!
Hemcinsleri feyiz alsın!!!
İnce bir giyim zevkine sahip olan Bilgün Dereli, her zaman nerede ne...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.