kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Cildi kurtaran sağlık formülü meyve, sebze ve yağ asitleri
Cildi kurtaran sağlık formülü meyve, sebze ve yağ asitleri
C Vitamini İçin Taze Gıda
Besin Değerini Düşürmeyin
Anneler Ve Kızları

Cildi kurtaran sağlık formülü meyve, sebze ve yağ asitleri

Kadınların çoğu, yeterli ve bilinçli beslenmeyi bilmediği için C, B, A ve E vitaminini eksik alıyor. Oysa sağlık için temel üçlü olan meyve, sebze ve yağ asitlerini yeterli alabilsek vitamin eksiğimiz kalmayacak. Ama şunu unutmayın ki; vitamin taze gıdada bulunur, dolapta bir hafta beklemiş yemekte değil!.

Yıldızların doktoru Howard Murad'ın ABD'de en çok satanlar listesinde bulunan 'Murad Metodu' kitabındaki cilt bakımı formüllerini sizin için derledik. Dr. Murad'a göre, sağlıkla parıldayan bir cilt için kremler yetmiyor; daha da önemlisi doğru ve yeterli beslenmek: Sadece dışarıdan sürdüğünüz ürünler, doğru bir cilt bakımı için yeterli değil. Beslenme şekliniz de bir o kadar önemli. Sağlığınızı gerçekten maksimuma ulaştırmak için temel üçlü olan meyve, sebze ve yağ asitlerini de beslenmenize eklemeniz gerekir. Unutmayın ki, belirli gıdalar güneş koruma ürününüzün etkisini artırmaya, kırışıklıkları azaltmaya, akne ve çatlakları iyileştirmeye yardımcı olur. Birçok araştırma, çok yememize rağmen yeterli düzeyde besin alamadığımızı gösteriyor. Bir rapora göre; kadınların çoğu yeterli miktarda B vitamini alamıyor. Yarımız da günlük tüketimi cilt için çok önemli olan A ve E vitaminini gerekenden çok daha az alıyoruz.

TAZE BESLENİN
Sağlıklı yiyecekler tüketmek için çaba harcasanız dahi, besin değeri tablolarında yazılmış olan değerlerle aynı oranı almayı başaramayabilirsiniz. Yiyeceklerden aldığınız vitamin; yiyeceklerin nerede yetiştirildiği, ne kadar taze olduğu, nasıl saklandığı ve nasıl pişirildiğine göre değişir. Mesela saatten fazla sıcak tuttuğunuz bir yiyeceği yemeniz durumunda, yüzde 10 daha az C vitamini, folate ve B6 vitamini alırsınız. Eğer o önceden pişirip yemeklerini dolapta daha sonra ısıtılmak üzere saklayan meşgul insanlardansanız, meyve ve sebzeleri taze yemediğiniz için yüzde 30 daha az C vitamini ve folate alıyorsunuz demektir. Ne kadar besin maddesi absorbe edebildiğiniz de duruma veya koşullara göre değişir. Elli yaşın üzerinde bir kadınsanız, gençken almanız gereken D vitamininin tam iki katını almanız gerekir. D vitamini ile güçlendirilmiş süt bile tüketseniz; bir bardaktan, kalsiyum emilimi için gereken D vitamini miktarının sadece çeyreğini alabilirsiniz. Kalsiyuma gelince; elli yaşın üzerindeki kadınlarda günlük kalsiyum ihtiyacı bin 500 miligramdır.

YAĞ ASİDİNİ BALIKTAN ALIN
Ulusal Bilim Akademisi, hamile kalma olasılığı olan kadınların çocuklarında meydana gelebilecek doğum rahatsızlıklarını ortadan kaldırmak için 400 mikrogram folik asit içeren multivitamin tüketmelerini tavsiye ediyor. Akademi; sigara içenlerin, ürettikleri serbest radikaller sebebiyle, içmeyenlere göre günde 35 miligram daha fazla C vitamini alması gerektiğini söylüyor. Önemli yağ asitlerini yeterli miktarda tüketmek de kolay değil. Her hafta üç ya da dört kere soğuk su balığı yiyor musunuz? Yediğiniz balıklar deniz balığı mı, yoksa çiftlikte üretilmiş kültür balığı mı? Yiyorsanız, balıkların sağlıklı, toksin ve civadan arınmış olduklarından emin misiniz? Her gün yediğiniz gevreğe bir miktar keten tohumu serpiyor musunuz? Salatanızda ceviz yağı kullanıyor musunuz? Bu sorulara 'evet' diyebiliyorsanız, doğru yoldasınız demektir.

ESRA TÜZÜN

DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Kılcal damarlara ve kırmızı lekelere 'Dye lazer'li çözüm
 Göz estetiği yaptırırken adres neresi olmalı?
 Cildi kurtaran sağlık formülü meyve, sebze ve yağ asitleri
 Kleopatra'nın sırrı cilt soyma işlemi Kleopatra'nın sırrı...
 Aynaya sorun cildinizin halini size o anlatsın
 Hasta dosyaları ortalıkta dolaşıyor
 'Su Prensibi'yle cildinizi hep gençtutun
 Ailenizin doktoru
 Günde iki kere ılık su en iyi cilt temizleyici
 Soya ile prostata engel olun
 Her mevsimin en sağlıklısı: Balık
 Bel ölçüsünde sınır 88 cm
 Şehir kadınının cildi bol C vitamini ister
 Dil temizliğini ihmal etmeyin
 Menopoz hayatın sonu değil
'İlk Aşk'ın kadınları aşkı yaşamaktan korkmuyor
'İlk Aşk'ın kadınları aşkı yaşamaktan korkmuyor
Yönetmenliğini Nihat Gördüm'ün yaptığı 'İlk Aşk' filmi bu ay vizyona...
Türkiye'de ev arıyor
Türkiye'de ev arıyor
Geçtiğimiz günlerde "Asla Türkiye'ye yerleşmem" diyen Sibel Kekilli,...
Müzayede sezonu start alıyor
Müzayede sezonu start alıyor
Antik A.Ş.'nin haftaya pazar Swissotel'de düzenleyeceği müzayedenin...
Ex çift maskeli partide pişti oldu
Ex çift maskeli partide pişti oldu
Genç oyuncu Tuba Ünsal, önceki gece eski eşi Cem Cantaş'la...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.