kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kleopatra'nın sırrı cilt soyma işlemi Kleopatra'nın sırrı cilt soyma işlemi
Kleopatra'nın sırrı cilt soyma işlemi Kleopatra'nın sırrı cilt soyma işlemi
Ekşimiş süt banyosuyla gelen güzellik
Yaşayan kanıt Sue Ann
Hücrelerin düşmanı serbest radikaller

Kleopatra'nın sırrı cilt soyma işlemi Kleopatra'nın sırrı cilt soyma işlemi

Güzelliği dillere destan Kleopatra'nın duru cildinin sırrı; ekşimiş süt banyosu! Kleopatra, süt banyosuyla aslında günümüzde uygulanan cildi soyma işlemini yapıyordu. Çünkü ekşimiş süt, doğal hidroksi asitlerden biri olan soyma etkili laktik asit konsantresi içeriyor.

Yıldızların doktoru Howard Murad'ın ABD'de en çok satanlar listesinde bulunan 'Murad Metodu' kitabından sizler için derlediğimiz cilt bakım formüllerinde bugün cilt soyma işlemi var. Tarihte güzelliğiyle ünlü Mısır Kraliçesi Kleopatra'nın da ekşimiş süt banyosuyla bilmeden cildinde yarattığı soyma etkisi, kraliçenin duru cildinin sırrıydı. İşte Dr. Howard Murad'ın kitabında soyma işlemiyle ilgili anlattıkları: Hücre yenilenmesi sürekli devam eden bir süreçtir. Deri hücreleri, epidermisin alt kısımlarında oluşur, bu katmandan yukarı doğru hareket ederek ölür ve parçalanır. Eskiyerek ya da koparak itilirler ve aynı süreçten geçen yeni hücreler onların yerine geçer. Her türlü vücut fonksiyonunda olduğu gibi yirmi yaşından itibaren hücre yenilenmesi süreci de yavaşlamaya başlar. Cilt bariyerini güçlü tutmak için bu ölü hücrelerden kurtulmak şarttır. Soyma işlemi; doğanın yavaşlayan bu sürecini kimyasal ya da mekanik yollarla, en üst katmandaki ölü hücreleri atarak telafi eder. Parçalanmış hücreleri yok ederek, epidermisin yeni hücre üretimine geçmesini sağlar. Bence, cildinizin daha iyi bir görünüme sahip olması için hücre yenilenme sürecini daha genç yaşlardaki gibi hızlandıracak bir soyma işleminden faydalanmanız yerinde olur. Ayrıca bu, hemen görünür sonuçlar elde edebileceğiniz bir adımdır. Çünkü, pürüz yaratan o hücrelerin ortadan kaldırılması cilde hemen parlaklık ve renk getirir.

KISA SÜREDE SONUÇ ALINIR
Ayrıca soyma işlemi geçici bir süreliğine de olsa dolaşımı hızlandırır, bu sebeple cildiniz daha parlak görünür. Kanımca cilt, soyma işleminin hemen ardından parıldamaya başlar. Akne problemi olan kişiler, hidroksi asitlerle yapılan kimyasal soyma işlemi sonrasında sadece ince çizgiler ve kırışıklıklarının kaybolmadığını, ayrıca sivilce pürüzlerinin de azaldığını görürler. Bazı araştırmalar, soyma işleminin ayrıca cildin derinliklerindeki kolajen oluşumunu da tetiklediğini gösteriyor. Cilt bakım ürünlerinizi akıllıca seçerseniz, yenilenme avantajlarından sınırsız şekilde faydalanabilirsiniz. Yüzünüzü jojoba tanecikleri ya da mısır özü ve/veya hidroksi asit içeren bir temizleyici ile yıkayarak da soyma etkisi yaratmış olursunuz. Bu işleme, hidroksi asitlerin cildinizde kalmasını sağlayacak bir nemlendirici sürerek devam edebilirsiniz. Cildinize günde bir veya haftada birkaç kez, bir ya da daha çok hidroksi asit içeren bir tedavi ürünü uygulayarak, bir hücre dönüşüm hızı elde edebilirsiniz. Sürecin hemen başlaması ya da hemen sonuç alabilmek için soyma etkili bir cilt bakımı ile başlayabilirsiniz. Cildinizi bir hafta için bile soyma işleminden mahrum bırakırsanız, hücreler hızla birikmeye başlar, cildiniz mat bir görünüme bürünür.

İLTİHAPTAN KORUNMAK GEREK
Cilt bakımında dikkat edilmesi gereken bir nokta da enflamasyona (iltihap) karşı korunmaktı. 1980'lerden bu yana tıp dünyasının en çok tartışılan konularından biri enflamasyon olmuştur. Enflamasyon, Alzheimer'den kalp rahatsızlıklarına ve diyabete kadar pek çok hastalık ile ilişkilendirilir ve tabii kırışıklıklarla da. Enflamasyon olan bölge kırmızı ya da kabarmış gibi görünür. En net enflamasyon örneklerinden biri güneş yanığıdır. Bu yüzden kendinizi güneşten korumak enflamasyonu azaltmaktaki en bariz adımlardan biridir. Enflamasyonla ayrıca antioksidan ve antienflamatuar takviyeler alarak da başa çıkabilirsiniz. Cilt bakım ürünleriniz anti-enflamatuarlar içerdiği takdirde enflamasyonu tamamen durdurabilir, su kaybını önleyebilirsiniz.

Anti-enflamatuvar ürün seçerken dikkat edilmesi gerekenler: Enflamasyona yol açan etkilerden her gün korunmak için bitkisel ürünlerin çok etkili cilt yumuşatıcıları olduklarını fark ettim. Mesela karakafes köklerinden elde edilen allantoin, el kremlerinden tıraş losyonlarına kadar birçok üründe bulunur; çünkü mükemmel bir cilt rahatlatıcıdır. Bir B vitamini türü olan panthenol de etkilidir. Camomile de en iyi bilinen cilt rahatlatıcılardan biridir. Cilt ürünlerinizi seçerken içeriğinde; arnika, meyankökü, aloe vera, zerdeçal, camomile, panthenol ve allantoin gibi maddeler bulunmasına dikkat etmenizi tavsiye ederim.

ESRA TÜZÜN

DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Kılcal damarlara ve kırmızı lekelere 'Dye lazer'li çözüm
 Göz estetiği yaptırırken adres neresi olmalı?
 Cildi kurtaran sağlık formülü meyve, sebze ve yağ asitleri
 Kleopatra'nın sırrı cilt soyma işlemi Kleopatra'nın sırrı...
 Aynaya sorun cildinizin halini size o anlatsın
 Hasta dosyaları ortalıkta dolaşıyor
 'Su Prensibi'yle cildinizi hep gençtutun
 Ailenizin doktoru
 Günde iki kere ılık su en iyi cilt temizleyici
 Soya ile prostata engel olun
 Her mevsimin en sağlıklısı: Balık
 Bel ölçüsünde sınır 88 cm
 Şehir kadınının cildi bol C vitamini ister
 Dil temizliğini ihmal etmeyin
 Menopoz hayatın sonu değil
'İlk Aşk'ın kadınları aşkı yaşamaktan korkmuyor
'İlk Aşk'ın kadınları aşkı yaşamaktan korkmuyor
Yönetmenliğini Nihat Gördüm'ün yaptığı 'İlk Aşk' filmi bu ay vizyona...
Türkiye'de ev arıyor
Türkiye'de ev arıyor
Geçtiğimiz günlerde "Asla Türkiye'ye yerleşmem" diyen Sibel Kekilli,...
Müzayede sezonu start alıyor
Müzayede sezonu start alıyor
Antik A.Ş.'nin haftaya pazar Swissotel'de düzenleyeceği müzayedenin...
Ex çift maskeli partide pişti oldu
Ex çift maskeli partide pişti oldu
Genç oyuncu Tuba Ünsal, önceki gece eski eşi Cem Cantaş'la...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.