kapat
   
04 Kasım 2006 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şirketlerden

Marmarabirlik zeytin alımına başladı
Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin (Marmarabirlik), 2006-2007 zeytin alım kampanyası başladı. Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Refi Taviloğlu, Birliğin ocak ayının ortalarına kadar devam etmesi beklenen kampanya döneminde üretici ortaklarından 30 bin ton sofralık zeytin almayı planladığını bildirdi. Taviloğlu, daha önce rekolte beyanına göre bölge ürününün yüzde 30-35'ini satın alan birliğin bu yıl sofralık zeytine ilk kez kota uygulaması getirdiğini duyurdu.

Sağlıklı Su Projesi Türkiye'den başlayacak
Coca-Cola ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) arasında Türkiye, Balkanlar ve Orta Asya'da sağlıklı içme suyuna erişimin artırılmasını amaçlayan 7 milyon dolarlık bir anlaşma imzalandı. 21 ülkeyi kapsayan projede Türkiye, Kazakistan, Romanya ve Hırvatistan pilot bölge olarak belirlendi. Coca-Cola Türkiye Genel Müdürü Ahmet Burak, özel sektör-BM ortaklığında bugüne kadar gerçekleştirilen en yüksek fonlu projelerden biri olan projenin Türkiye'den yönetilecek olmasından mutluluk duyduğunu bildirdi.

Umman'a otoyol gişe sistemi sattık
Umman'da yapımı süren otoyolda Aselsan üretimi geçiş sistemleri kullanılacak. Aselsan ile Umman'da Quriyat Sur Otoyolu'nun inşaatını sürdüren China Railway firması arasında Otoyol Ücret Toplama Sistemi satış sözleşmesi imzalandı. 754 bin 358 dolar tutarındaki sözleşme, dün yürürlüğegirdi. Proje kapsamında toplam 1 gişe kontrol merkezi, 2 otomatik geçiş gişesi (OGS), 6 kartlı geçiş gişesi (KGS) ve 8 operatör denetimli nakit gişesi yapımı gerçekleştirilecek. 2007 yılında teslim edilecek sistemi, Umman Trafik İdaresi yürütecek.

Kordsa Global, Çin'e ilk adımını attı
Sabancı Holding iştirakı Kordsa Global, Çin'de faaliyet gösteren ABD merkezli bir şirketi satın almak için anlaşma imzaladı. Sabancı Holding'den yapılan açıklamaya göre, Invista Grubu'na ait 20 milyon dolar ciroya sahip IQNE Qingdao Nylon Enterprise Limited'in yüzde 99.5 oranındaki hissesinin satın almasına ilişkin görüşmelerde anlaşmaya varıldı. Sabancı Holding Lastik, Takviye Malzemeleri ve Otomotiv Grup Başkanı Turgut Uzer, bu satın almanın, Kordsa Global'in Uzakdoğu pazarına üretici olarak girişi için atılmış ilk adım olacağını bildirdi.

Cargill mısır alımlarını durdurdu
Bursa'nın Orhangazi ilçesindeki mısır işleme tesisinin faaliyeti yargı kararıyla engellenen Cargill, mısır alımlarını durdurdu. ABD sermayeli şirketin Türkiye Proje ve Yatırım Müdürü Kemal Özbelli, tesisin faaliyetinin durdurulması yüzünden sadece işçilerin değil çiftçilerin de mağdur duruma düştüklerini öne sürdü. Orhangazi'deki küçük esnafın, taşıyıcıların tepki içinde olduklarını ifade eden Özbelli, "30 Ekim tarihi itibariyle mısır alımlarımızı durdurduk,Türkiye'de mısır fiyatları düştü" dedi. Bu arada, Cargill tesisinde çalışan bir grup işçi, Bursa Vali Yardımcısı Celalettin Yüksel ile görüşerek, tesinin kapatılması halinde mağdur olacaklarını ilettiler.

Kurumsal müşteriye İşTcell ile özel tarife
Turkcell, şirketlere özel olarak hazırladığı "İşTcell"i tüm kurumsal müşterilerinin hizmetine sundu. Turkcell açıklamasına göre, şirket bugüne kadar kurumsal müşterilerine sunduğu kampanya, avantaj, teklif ve tasarruf olanaklarını, İşTcellçatısı altında topladı. İşTcell'in yenilenen kurumsal tarifeler ve "Kullandıkça Kazan" programıyla, kurumsal müşterilere özel ürün ve çözümleri ile kullanıcılara fayda odaklı fırsatlar sunduğu bildirildi. İşTcell avantajlarından yararlanmak için herhangi bir üyelik gerekmiyor.

Foça Tatil Köyü'nün satışı iptal edildi
Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Emekli Sandığı'na ait Foça Tatil Köyü'nün satışını iptal etti. ÖYK, Foça Tatil Köyü'nün özelleştirme kapsam ve programından çıkarılması kararına da vardı. 31 Ocak 2005 tarihinde özelleştirme kapsam ve programına alınan Foça Tatil Köyü'nün, 1 yıl içinde özelleştirilmesi öngörülmüştü. Bunun ardından, özelleştirilmesi için Temmuz 2006'da çıkılan ihalede iki adet teklif alınmış ve 13 Temmuz'da yapılan nihai pazarlık görüşmelerinde en yüksek teklifi 8,2 milyon dolar ile Yıldırım Dış Ticaret ve Pazarlama A.Ş vermişti.

1 2 3 4 5
 
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 Zam yağmuru kapıda
 'Bu yıl değiştik, Doğuş için 2007 gelişim yılı olacak'
 Öğrenci Sendikası kuruluyor
 "Sınıf atladınız Avrupa'nın dev üreticileri arasında...
 Lüks otomobil ekonomik krizden etkilenmiyor
 TAV, 2007'deki halka arzdan önce 900 milyon dolarlık tahvil...
 'Fon pastası 10 yılda 100 milyar $ olur'
 Kira ve giyime aldırmayan TÜFE tek haneye indi
 Cep telefonuyla en çok evde konuşuyoruz
 'Çevre fetişistleri var ama bunlara da kızmamak lazım'
 Eski CEO'lara hapis yolu göründü!
 Hazine'den Telekom'a 150 milyon dolarlık veto
 Enflasyon kontrolü birinci önceliğimiz
 Asgari ücrete % 4 zam planlanıyor
 Arçelik net kârını 9 ayda % 43 artırdı
 Akbank'tan altıncıya B tipi yatırım fonu
 Ford Otosan'dan 312 milyon YTL kâr
MELİHA OKUR
Parasını kaptıranlar 'Cesur Yürek' bekliyor
Dikkat!...
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN
İstihdam yaratan otomotiv sektörüne üvey evlat...
İyi aile ilişkisi riskleri ortadan kaldırıyor
Uzmanlara göre gençlerin karşı karşıya kaldığı uyuşturucu, alkol,...
NTV 10'uncu yaşını kutladı
Haber kanalı NTV, 10'uncu yıldönümünü bir törenle kutladı. Gecede...
Adnan Hoca'dan adam adama vekil markajı
Adnan Hoca'dan adam adama vekil markajı
Meclis Genel Kurulu'nda, Adnan Hoca'nın kurucusu olduğu vakıftan...
Adli Tıp'ın raporu kafaları karıştırdı
Adli Tıp'ın raporu kafaları karıştırdı
Adli Tıp Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, bebekten alınan...
IMKB
E: 39.307 D:% -0,50
DOLAR
S: 1,446 D:% -1,701
EURO
S: 1,842 D:% -1,813
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu