kapat
   
04 Kasım 2006 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Çevre fetişistleri var ama bunlara da kızmamak lazım'
Kemal, KDV indirimi için çalışıyor
Yahudiler jetlerle İstanbul'a gelecekti
'İnanç turizmine inanmıyorum'
Turizme PKK'dan çok yüksek binalar zarar verdi

'Çevre fetişistleri var ama bunlara da kızmamak lazım'

'Kafiye beni batırdı' diyerek 2007 sezonuna göre rakamsal hiçbir tahmin yapmayacağını açıklayan Turizm Bakanı Koç, turizm tesislerinin yenilenmesi ve yenilerinin yapılmasına karşı çıkanlar için, "Her şeye itiraz eden bir grup var. Çevre fetişistleri oluştu" ifadesini kullandı.

Türk turizm sektörü kötü bir sezon geçirirken 2006 yılında kafiye olsun diye 26 milyon turist hedefi açıkladığını söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, "Kafiye beni bitirdi" diyerek 2007 sezonuna yönelik hiçbir rakam telaffuz etmeme kararı aldı. Turizmde yeni yapılanma konusunda atılan her adımda çevrecilerin itirazda bulunduğunu ifade eden bakan Koç bu kez de bu kesimi kızdıracak bir değerlendirme yaparak 'çevre fetişistleri' oluştuğunu öne sürdü. Antalya'da Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME) tarafından düzenlenen Meditour Turizm Fuarı'na katılan Bakan Atilla Koç, SABAH'a sektörle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 2004 - 2005 döneminde Türk turizminin dünya yüzde 5 seviyelerinde büyürken yüzde 40'lık bir gelişme sergilediğini kaydeden Koç, bu nedenle 2006 hedeflerini yüksek tuttuklarını söyledi. Arka arkaya yaşanan olumsuz gelişmelerden sonra ağustos ayında geçen yıla göre yüzde 1.1 bir artış yaşandığına işaret eden Koç, "Tam ağustos ayından sonra toparlamaya başladık diye düşünürken bombalar patladı. 250 bin iptal yaşadık. Turizm kentlerinde patlayan bombalar eylül ve ekimi yedi bitirdi. Bu yılı geçen sene ile başa baş kapatırız derken hedefler şaştı.2007 yılı için artık benden rakam alamazsınız" diye konuştu

KIZMAMAK
LAZIM

Türkiye'de turizm bölgelerinde bir çok sorun olduğuna işaret eden Bakan Koç, 'artık Bodrum'un tek hakimi'. Bir süre önce Bodrum'daki tüm imar yetkilerini Turizm ve Kültür Bakanlığı'nda toplayan Bakan Koç, turizm kentlerindeki tesislerin ömrünün 7 yıl olduğunu belirterek Bodrum ve Marmaris'te bu rakamın 15 yılı bulduğuna dikkat çekti. Bu tesislerin yenilenmesi ve yeni yapıların yapılması gerektiğini ifade eden Koç, "Ama çevre fetişistleri var. Bunlar sürekli çevre diyor. Ben de çevreyi ihmal etmiyorum. Çevreyi hiç kullanmamak da menfi kullanmak demektir. Her şeye itiraz ediyorlar. Ama tabi ki bunlara da kızmamak lazım. Benden sonra 'Atilla Koç gider de başkası gelir o da oranı yüzde 10'a çıkarırsa' diye korkuyorlar. Ne yazık ki geçmişte örnekleri olmuş. Ama ben yüzde 2'nin dışında yapılanmaya izin vermem. 2020 yılında 60 milyon turist için bina da yapmak zorundayım" dedi. Bodrum'da bütün planları yenilediğini 5 binlik, 10 binlik planları kendisinin yaptığını ifade eden Koç, diğer turizm bölgelerinde de yapılacak çok iş olduğunu belirterek onlar için ise 'seçimden sonrasına' tarih verdi.

OTEL AÇAN BATAR
İlk defa kendi bakanlığı döneminde Mersin ve İskenderun gibi yeni bölgeleri tahsise açtığını dile getiren Koç, Antalya'da yeni yapılaşmaya ise kesinlikle karşı. Koç, Antalya'da bir tek tesise daha ihtiyaç olmadığını ve belediyelerin bu tür izinleri vermemesi gerektiğini söyledi. Bakan Koç bundan sonra yatırımcıların daha akıllı hareket etmeye mecbur kalacaklarını da ifade ederek, "Antalya'da otel izni vermek yeter. Yaparsan iflas edersin. Turgut Özal döneminde herkes, tekstilcisi de inşaatçısı da turizmci oldu. Bunların bir kısmı sektörden çıkacak bir kısmı zincir haline gelecek. Turizmde yatırımların geri dönme süresi 15 yıldır. Bizimkiler 5 yılda dönmeye alıştılar" değerlendirmesinde bulundu. Türkiye'de turizm çeşitliliğinin artırılmasının önemine dikkat çeken Turizm Bakanı Atilla Koç, yayla turizminin önemine işaret ederek adres olarak da Sinop'u gösterdi. Artvin Valisi'nin yayla turizmi ile ilgili açıklamaları konusunda ise Koç, "Doğrusu önce böyle bir şey söylediğine inanmadım. Basın beni çok kez ayağımdan vurduğu için yanlış olabileceğini düşündüm. Ama öğrendim ki söylemiş. Ancak herkesin bir kez hata yapma hakkı var" dedi.

HACER GEMİCİ


1 2 3 4 5
 
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 Zam yağmuru kapıda
 'Bu yıl değiştik, Doğuş için 2007 gelişim yılı olacak'
 Öğrenci Sendikası kuruluyor
 "Sınıf atladınız Avrupa'nın dev üreticileri arasında...
 Lüks otomobil ekonomik krizden etkilenmiyor
 TAV, 2007'deki halka arzdan önce 900 milyon dolarlık tahvil...
 'Fon pastası 10 yılda 100 milyar $ olur'
 Kira ve giyime aldırmayan TÜFE tek haneye indi
 Cep telefonuyla en çok evde konuşuyoruz
 Eski CEO'lara hapis yolu göründü!
 Hazine'den Telekom'a 150 milyon dolarlık veto
 Enflasyon kontrolü birinci önceliğimiz
 Asgari ücrete % 4 zam planlanıyor
 Arçelik net kârını 9 ayda % 43 artırdı
 Akbank'tan altıncıya B tipi yatırım fonu
 Ford Otosan'dan 312 milyon YTL kâr
 Şirketlerden
MELİHA OKUR
Parasını kaptıranlar 'Cesur Yürek' bekliyor
Dikkat!...
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN
İstihdam yaratan otomotiv sektörüne üvey evlat...
İyi aile ilişkisi riskleri ortadan kaldırıyor
Uzmanlara göre gençlerin karşı karşıya kaldığı uyuşturucu, alkol,...
NTV 10'uncu yaşını kutladı
Haber kanalı NTV, 10'uncu yıldönümünü bir törenle kutladı. Gecede...
Adnan Hoca'dan adam adama vekil markajı
Adnan Hoca'dan adam adama vekil markajı
Meclis Genel Kurulu'nda, Adnan Hoca'nın kurucusu olduğu vakıftan...
Adli Tıp'ın raporu kafaları karıştırdı
Adli Tıp'ın raporu kafaları karıştırdı
Adli Tıp Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, bebekten alınan...
IMKB
E: 39.307 D:% -0,50
DOLAR
S: 1,446 D:% -1,701
EURO
S: 1,842 D:% -1,813
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu