kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şehir kadınının cildi bol C vitamini ister
Şehir kadınının cildi bol C vitamini ister
Yüz Gerdirme İçin Geldi Kremler Yetti

Şehir kadınının cildi bol C vitamini ister

Kent yaşamının koşturmacası içindeki kadının hava kirliliğinden etkilenmesi kaçınılmaz. Yoğun iş yaşamı nedeniyle fast food beslenen, stresle boğuşan şehirli kadının cildi özel ilgi istiyor. Her zaman kendini kırlara, doğanın kucağına atamayan kadınların cildine en iyi gelecek bakım ise meyvelerden bolca alabilecekleri C vitamini takviyesi.

Yıldızların doktoru Howard Murad'ın ABD'de en çok satanlar listesinde bulunan 'Murad Metodu' kitabındaki cilt bakımı formüllerini sizin için derledik: Cildinizin sesine kulak vermelisiniz. Eğer ürün sizin için çok tahriş edici ise veya beş hafta içinde istenilen sonucu elde edemediyseniz, başka bir formül denemelisiniz. Benim size cildinizdeki sorunlara karşı önerdiğim bazı bakım önerilerim var:

ŞEHİRLİ CİLDİ
Şehirde yaşıyorsanız, sadece hava kirliliğinin neden olduğu çevresel toksinlere maruz kalmaz, aynı zamanda stresle uğraşırsınız. Ve yaşadığınız şehir, ülkenin çok güneş alan bir bölgesinde ise, gün içinde güneşe maruz kalma süreniz de oldukça uzun olur. Şehirde, yoğun iş programları nedeniyle, genellikle fast food ya da yüksek yağ oranlı yiyecekler tüketir ve çok az sebze ve meyve yersiniz. Bu tür bir beslenme de cilt problemlerine yol açar. Şehirde çalışan kadın, genel olarak cildi için daha fazlasını yapmaya özen gösterir hatta bazen aşırıya kaçar. Günde birkaç kez makyaj yapar, dolayısıyla daha fazla temizler ki bu durum da tahrişe sebep olabilir. Şehir insanları genellikle uzun saatler çalışır ve yalnız yaşar. Bu tür bir izolasyonun da cilt problemlerine yol açtığını düşünüyorum.

MURAD REÇETESİ: Şehirde yaşayan pek çok kimse için birkaç günlüğüne şehir dışına kaçabilmek pek mümkün olan bir seçenek değil; bu yüzden günde iki kez C vitamini tedavisi öneriyorum. Soyma işlemi için de gece tedavilerini C vitamini ile hidroksiasit karışımından elde edilen detoks etkili ürünlerle değiştirebilirler.

MENOPOZAL CİLT
Bazı dermatologlar kırk yaşın üstündeki ciltlere 'olgun cilt' adını verir ve farklı şekilde tedavi edilmeleri gerektiğini savunur. Ama ben, tüm yetişkinlerin olgun bir cilde sahip olduklarını düşünüyorum; bu yüzden de geliştirdiğim yöntemler her yaştaki insan için uygun. Ancak kadınların ciltleri menopoz öncesinde, sırasında ve sonrasında, hormonal dengeler anlamında bazı değişikliklerle karşılaşır. Hayatları boyunca sivilce çıkarmamış bile olsalar, kadınlar, bu dönemde sivilce çıkarabilirler. Yüzlerinde daha çok tüylenme problemi yaşayabilir ve daha çok terleyebilirler. Ayrıca menopozdan sonra yaşlanma nedeni ile cilt inceldiğinden, kadınlarda kahverengi lekeler ve çizgiler gibi gözle görülür güneş hasarları, genleşmiş damarlar ve yoğun hassasiyet gibi cilt problemleri gözlemlenebilir.

MURAD REÇETESİ: Kullandığınız ürünlerde daha çok cilt rahatlatıcı malzemeler aramanız gerekebilir. Her akşam kullanılan ve hassas soyucu özelliği olan bir onarıcı da çok etkili olur. Ayrıca hormonal yaşlanmaya karşı gece kremi de çok önemli. Özellikle içerisinde nemlendirici bitki yağları olan, sıkılaştırmaya ve tüylerin oluşumunu engellemeye yardımcı, 'saw pallmetto', 'chaparral' gibi özler içeren kremler, büyük fayda sağlar. Sadece kadınlarda menopozal cilt olduğunu varsaymak yanıltıcıdır. Orta yaşa geldiklerinde erkeklerin de hormonlarında değişimler olduğuna inanıyorum. Bu sebeple; orta yaşlı erkekler için de menopozal cilt programları işe yarar.

HASSAS CİLT
İnsanların ciltleri, cilt rengi gözetmeksizin hassas olabilir. Ancak hassasiyet, açık tenli ve renkli gözlü insanlarda daha yaygındır. Cildiniz soğuk hava ve rüzgardan rahatsızlık duyarak kızarabilir ya da tahriş olabilir. Ayrıca ince çatlaklara rastlayabilirsiniz ve makyaj hemen kaybolabilir. Aslında hassasiyeti olan kişilerin ciltlerinin bariyer fonksiyonu azalmış demektir, bu sebeple de üzerine sürülen her şeye karşı savunmasızdır. Yıllar boyunca problemsiz şekilde kullanmış olduğunuz bir ürüne karşı sonradan da alerji geliştirebilirsiniz. Bu yüzden ürünlerinizi kullanırken kızarma, döküntü, tahriş, gerilme veya bölgesel kuruma gibi belirtileri gözardı etmeyin.

MURAD REÇETESİ: Burada bahsedilecek kür, kuru ciltler için uygulanacak küre çok benzer. Ancak nemlendirme ve enflamasyon önleme amaçlı yumuşatmaya daha büyük ağırlık verilir. Hassas ciltlerin bariyer fonksiyonu elbette çok sınırlıdır, bu sebeple nemlendirici maddeler bu bariyeri yeniden meydana getirmekte önemli rol oynar. Cildinizde kullandığınız her yeni ürünün etiketinde 'hassas ciltler için' olduğu yazsa bile, alerji ihtimaline karşın bir parçayı vücudunuzun farklı bir bölgesinde denemenizi öneririm. Bunu yapmak çok kolaydır. Kolunuzun iç kısmına üründen bir nokta kadar sürün ve ertesi gün o bölgeyi kontrol edin. Tahrişi işaret eden bir kızarıklık söz konusu ise ürünü kullanmayın.

ESRA TÜZÜN

DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Aynaya sorun cildinizin halini size o anlatsın
 Hasta dosyaları ortalıkta dolaşıyor
 'Su Prensibi'yle cildinizi hep gençtutun
 Ailenizin doktoru
 Günde iki kere ılık su en iyi cilt temizleyici
 Soya ile prostata engel olun
 Her mevsimin en sağlıklısı: Balık
 Bel ölçüsünde sınır 88 cm
 Şehir kadınının cildi bol C vitamini ister
 Dil temizliğini ihmal etmeyin
 Menopoz hayatın sonu değil
 Cildimde halka gibi döküntüler var
 Hollywood yıldızı gibi bir cilde sahip olmanın sırrı
 Diyabetik ayağa özel bakım şart!
 Doktorlar iyi hasta olamıyor
İstatistikler 'Sınav' diyor biletler 'Hokkabaz'
İstatistikler 'Sınav' diyor biletler 'Hokkabaz'
Cem Yılmaz'ın 'Hokkabaz'ı ile Ömer Faruk Sorak'ın 'Sınav'ı arasında...
Yerli 'Amerikan Pastası' şubatta vizyona giriyor
Yerli 'Amerikan Pastası' şubatta vizyona giriyor
Amerikan yapımı bir komedi üçlemesi olan Amerikan Pastası'nın Türk...
Gelinden damada 20 trilyonluk dava
Gelinden damada 20 trilyonluk dava
Damat Tween'in sahibi Süleyman Orakçıoğlu'na boşanma davası açtığı...
Rahmi Koç niye yoktu?
Rahmi Koç niye yoktu?
Jale Yılmabaşar ile kızı Sedef Yılmabaşar Ertugan, önceki gün ilk kez...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.