kapat
   
02 Kasım 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hincal Uluc @ SABAH
Tel:
0212 3544813
Fax:
0212 3544891
SMS:
HU yaz
boşluk bırak
mesajını yaz
4122'ye gönder
 
Hazin tablonun ressamı Özhan Canaydın!..
Aziz Yıldırım Kimliği..
Semray Özer!..
SPORUN VE YAŞAMIN ALTIN SÖZLERİ

Hazin tablonun ressamı Özhan Canaydın!..

Avrupa ve Süper Kupa Şampiyonu Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde çizdiği hazin tabloya bakar mısınız?.. Hem de görüyoruz ne rakiplerle.. Liverpool, efsane Liverpool'un gölgesi değil.. PSV'nin ahı gitmiş, vahı kalmış.. Bordeaux desen hiç yok.. Bu guruptan Galatasaray'ın çıkardığı puan sadece 1!.. Yazı ile bir!..
Bu hazin tablonun ressamı Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın'dır.. Daha derinlere gidersek durmadan onu seçen Galatasaray Kongresi..
"Bu Canaydın'a oy veren Kongrenin üyesi olmak benim için artık bir onur değildir" demiş ve de bu ülkenin en zor elde edilen kulüp üyeliğinden kendi isteğimle vazgeçmiştim. O zaman dostlar çok eleştirmişlerdi davranışımı.. Bugün gelinen nokta, kimin haklı olduğunu ortaya çıkarıyor..
Özhan Canaydın, kulübü sportif, finansal çökertmek için elinden geleni yapıyor..
Gerçek Galatasaraylılar, belli bir merkezden emir almış gibi, sistemli ve benzeşik yazılarla Seyrantepe projesini durdurmaya çalışan Kutsal İttifak medyasının bu defa başarılı olması için dua ediyorlar. Çünkü aklı zerre hesaba ermeyen Galatasaray Başkanı, bu on para etmez proje için, yakında yasa ile Galatasaray'ın malı olacak bir bulunmaz, bir daha kazanılması imkansız Ali Sami Yen arazisinden vaz geçiyor.
Sebep.. Kendi beceriksizliği.. Ali Sami Yen'i yenileyecek imkanları sağlamayı beceremedi. TOKİ diyor ki, "Ver Ali Sami Yen'i.. Ben sana Seyrantepe'yi bedava yapayım.. "Al senin olsun.."
Adam beceriksiz.. Adam yeteneksiz.. Adam hesap kitap bilmiyor.. Eline bir ham elmas geçirmiş. İşlemeyi bilmiyor.. Akıllı bir kuyumcu "Ver onu bana, ben sana bir bakır kolye vereyim" diyince, düğün dernek razı oluyor..budur..
Neden yapamadılar Ali Sami Yen'i..
Faruk Süren'in o çok dedikodusu yapılan projesini, Bursa'dan randevu alıp evime gelen ve tüm bir öğleden sonra anlatan Özhan Canaydın'dır.. Gerçekten harika şeyler gördüm, çizimlerde ve bilgisayarda.. Hayran oldum. Çağın ötesinde bir stad oluyordu, Ali Sami Yen..
Sonra Galatasaray'ı Avrupa'nın zirvesine taşıyan Faruk Süren'in önünü kestiler muhalifleri.. Bitirdiler.. Özhan Canaydın geldi ve bana ballandıra ballandıra anlattığı projeye sırtını döndü.. Süren'in yanında yer alacağına, ona bu proje için saldıranların başına geçip "Tu kaka" muamelesi yaptı.. Süren'i unutturmak için o projeyi, hatta Ali Sami Yen'i unuttu..
Bakın nasıl unuttu..
Ünal Aysan anlatıyor..
"Galatasaray Brugge maçı için Belçika'ya gelmişti. Ben de oradayım zaten. Maçtan bir gece evvel başkan Özhan Canaydın ve yöneticilerle yemek yiyoruz. Bir Galatasaraylı olarak içimde dert olan konuyu açtım.. Stad meselesi.. 'Başkan' dedim, 'Ali Sami Yen'de Yap İşlet Devret modeli düşünür müsünüz?..' 'Tabii düşünürüz' dedi.. 'O zaman işte teklif.. Günün en ileri stadını yapacağım Galatasaray'a.. 15 sene işletme karşılığı.. Kulüp kasasından 5 kuruş çıkmadan..' Biraz düşündü Başkan.. Sonra sıkıntısını anlattı.. 'Ama bizim stad gişelerinden gelen sıcak paraya ihtiyacımız var, kulüp yönetimi için..' 'Yılda ne geliyor gişeden' diye sordum.. '6 milyon dolar' dedi.. Hiç düşünmedim, serde Galatasaraylılık var ya.. 'Tamam, işlettiğim 15 yıl boyunca, her yıl kulübe 6 milyon dolar da vereceğim..' Gene düşünmeye başladı Başkan, sonra dedi ki, 'Ama biz gelecekte bunu 8 milyon dolar olarak tahmin ediyoruz..' Serde Galatasaraylılık kadar enayilik de olmalı ki, o cesaretle anında yapıştırdım cevabı.. 'Tamam, stadı yapıyorum, 15 yıl işletiyorum, her yıl da kulübe 8 milyon dolar ödüyorum, tamam mı?..' 'Düşünelim' dedi Başkan, daha ne düşünecekse.. O zaman yaptığım çılgın teklif kafama dank etmeye başlamış olmalı, 'Özhan Başkan, bu teklifim, sen Belçika sınırlarını terk edene kadar geçerlidir' dedim, 'Ondan sonra unut gitsin..' ve Başkan bir daha stad sözü etmedi bana, uçağı kalkana kadar.."
Şimdi, ölür müsünüz, öldürür mü, söyleyin..
Galatasaray'ın Başkanı işte budur.. Yapamaz, yaptırmaz da, kredi başkasına gitmesin diye..
Bu yıl Galatasaray'ın Avrupa maçlarını Olimpiyat Stadı'na taşıyıp, takımı deplasmanda oynatan da odur. Ali Sami Yen'in UEFA standartlarına uydurmak her hangi becerikli bir yönetici için, 3 günlük işti. Bunu Özhan Canaydın da biliyordu, ama yapmadı, yaptırmadı.. Çünkü minnacık hesap bilgisi ile, Olimpiyat Stadı'na gitmenin bilet satma açısından daha karlı olduğunu sanıyordu.. Kafasında, maç başına alınan puanlara UEFA'nın vereceği yüzbinlerce eurolar yoktu. Kafasında her tur geçtikçe, Galatasaray'ın ne milyonlar kazanacağı yoktu.. Galatasaray'ın Avrupa şansını üç bilete sattı başkanı.. Başkanı olacak adamın küçük, ucuz hesabına kurban gitti Galatasaray!..
İşin sportif yanı mı?.. Özhan Canaydın'ın sportif hesap ve hezimetleri mi?.. Onu yazmak için Fatih Müdürümle anlaşmam ve bir gün Sabah'ın bütün sayfalarını bana tahsis etmesini istemem gerek..

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Nişantaşı'nda kafede oturma özgürlüğü..   / 01-11-2006
 Güle güle Semih Ağabey!..   / 31-10-2006
 Gazeteciliğin neresindeyiz?..   / 29-10-2006
 Emre, İngiltere'ye göre Müslüman!..   / 28-10-2006
 Kral çıplak.. Hokkabaz kötü!..   / 27-10-2006
 Aziz Yıldırım kimliği ve Fenerbahçe!..   / 26-10-2006
 Salı yemekleri New York Times'ta!..   / 25-10-2006
 Bir bayram sabahına uyanmak..   / 24-10-2006
 Elde edilme taktikleri..   / 22-10-2006
 Dünden bugüne.. Başlık atma sanatı ..   / 21-10-2006
EMRE AKÖZ
İşte kısacık öyküler
Okurlarımızı 10 kelimeyi...
HINCAL ULUÇ
Hazin tablonun ressamı Özhan Canaydın!..
Avrupa ve Süper...
Eksiğimiz 10 numara
Eksiğimiz 10 numara
PSV'ye şanssız bir şekilde yenildiklerini söyleyen G.Saray Başkanı...
Ucunda ölüm yok!
Ucunda ölüm yok!
Bugünkü maçta favorinin Dinamo Bükreş olduğunu belirten Beşiktaş'ın...
Erdoğan: Bize böyle çamur atamazsınız
Başbakan Erdoğan, Yimpaş konusunda hükümete yüklenilmesine sert...
Yimpaş olayı CHP'nin kozu olacak
Merkez Yönetim Kurulu toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu