kapat
   
03 Kasım 2006 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Türkiye'deki sambacılar keyif veriyor

İkisi Türk statüsünde toplam 30 Brezilyalı futbolcunun forma giydiği Turkcell Süper Lig'de, ilk 11 haftada Fenerbahçeli Alex De Souza attığı gollerle en dikkat çeken sambacı oldu.

5 ayrı kıtadan çok sayıda yabancı futbolcunun forma giydiği Turkcell Süper Lig'de, özellikle Brezilyalı futbolcular yaptıkları estetik hareketler ve attıkları gollerle Türk futbolseverlerin beğenisini topluyor.

Ligde mücadele veren 6 takımın kadrosunda sambacı futbolcu yer almazken, diğer 12 ekip Brezilyalı futbolcularla boy gösteriyor. İkisi Türk statüsünde toplam 30 Brezilyalı futbolcunun forma giydiği ligde, Ankaragücü ve Denizlispor 4'er, Fenerbahçe ve Beşiktaş 1'i Türk statüsünde 4'er, Sivasspor ve Konyaspor 3'er, Trabzonspor ve Ankaraspor 2'şer, Vestel Manisaspor, Bursaspor, Çaykur Rizespor ve Sakaryaspor 1'er Brezilyalı oyuncuyu kadrosunda tutuyor.Galatasaray, Antalyaspor, Gaziantepspor, Gençlerbirliği, Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor'un kadrosunda Brezilyalı futbolcu bulunmuyor.

EN
GÖZDE SAMBACI: ALEX DE SOUZA


Brezilyalı futbolcular içerisinde ilk 11 haftada en dikkat çeken isim ise lider Fenerbahçe'nin yıldızı Alex De Souza. Attığı goller, verdiği paslar, yaptığı çalımlar ve estetik hareketlerle sarı-lacivertli taraftarların gönlünde taht kuran Alex, ligde ilk 11 haftada 9 gole imza atarak gol krallığı yarışında da ilk sırada yer alıyor.

Orta sahada oynamasına rağmen gol krallığı yarışında yerli ve yabancı forvetleri geride bırakan Alex, takımının başarısında da büyük rol oynayarak teknik direktörü Zico'nun en güvendiği isimlerden biri olarak göze çarpıyor.Attığı 7 golle Alex'in ardından gol krallığı yarışında ikinci sırada yer alan Vestel Manisaspor'un Brezilyalı golcüsü Rafael Mardues Marıano da sergilediği performansla futbol otoritelerinin dikkatini çekiyor.

Beşiktaşlı Deyvıson Rogerıo Da Sılva (Bobo), Ankaragücü'nün golcüsü Sıdney Cristiano Dos Santos (Tita) ve Ankarasporlu Silvino Joao De Carvalho (Jaba) attıkları 4'er golle takımlarının başarısında büyük rol oynuyor.

Fenerbahçe'nin Sporting Lizbon'dan büyük ümitlerle transfer ettiği Deıvıd De Souza ise forma giydiği maçlarda bazı futbol otoritelerince beğenilirken, bazılarınca eleştiriliyor. Ligde forma giydiği maçlarda sadece geçen hafta Vestel Manisaspor karşılaşmasında gol atma başarısı gösteren Deıvıd, bu maçta 3 kez fileleri havalandırarak takımını galibiyete götüren isimlerin başında yer alıyor.

TÜRK VATANDAŞI SAMBACILAR

Fenerbahçe'nin orta saha oyuncusu Mehmet Aurelıo ve Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Mert Nobre ise Brezilya asıllı Türk oyuncular olarak dikkat çekiyor.Türkiye (A) Milli Takım formasını da giyen Aurelıo, hem Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in, hem de Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'nun orta alandaki dinamosu olarak göze çarpıyor.

Fenerbahçe'de forma giydiği dönemlerde attığı gollerle dikkat çeken Nobre ise Beşiktaş'ta eski golcü kimliğinden uzak bir performans sergiliyor. 8. haftada Kayseri Erciyesspor deplasmanında ligdeki ilk golünü kaydeden ve geçen hafta Sakaryaspor ile oynanan maçta sakatlanan Nobre'nin ilerleyen haftalarda göstereceği performans merakla bekleniyor.

Özellikle büyük ümitlerle transfer edilen Beşiktaşlı Rıcardo Luıs Pozzı Rodrıgues (Ricardinho), Trabzonsporlu Marcelo Dos Santos (Marcelinho), Fenerbahçeli Deıvıd De Souza ve Eduardo Luıs Abonızı De Souza'nın (Edu) ara transfer dönemine kadar ortaya koyacakları futbol merak ediliyor.

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi 3 büyük kulübün dışındaki 9 takımın kadrosunda yer alan sambacıların büyük bir bölümü ise oynadıkları oyunla taraftarlardan alkış alırken, bazıları ise vasat bir performans sergiliyor.

LİGDEKİ SAMBACILAR

Ligde forma giyen 1'i kaleci 30 sambacının isimleri, külüpleri ve attıkları gol sayısı şöyle:
-Fenerbahçe (Alexsandro De Souza (Alex)-9 gol, Deıvıd De Souza-3 gol, Eduardo Luıs Abonızı De Souza (Edu)-gol yok, Mehmet Aurelıo-gol yok)
-Beşiktaş (Deyvıson Rogerıo Da Sılva (Bobo)-4 gol, Mert Nobre-1 gol, Rıcardo Luıs Pozzı Rodrıgues (Ricardinho)-gol yok, Jose Kleberson Pereıra-gol yok)
-Ankaragücü (Sıdney Cristiano Dos Santos-4 gol, Andre Ferreıra Da Sılva-gol yok, Robson Silva De Assis-gol yok, Heverton Duares Cotı Alves-gol yok)
-Denizlispor (Julıo Cesar Mendes Moreıra-gol yok, Valmir Ribeiro Sıoueıra-gol yok, Adriano Padilha Nascimento-gol yok, Alessandro Andrade De Olıverıa-gol yok)
-Sivasspor (Anderson Rıcardo Dos Santos 2 gol, Fabrıcıo Carvalho Pereıra-gol yok, Fransergıo Eurıpedes Ferreıra Bastos-gol yok)
-Konyaspor (Eder Ceccon-2 gol, Joac Batısta Casemır Marques-1 gol, Kaue Caetano Da Silva-1 gol)
-Trabzonspor (Marcelo Dos Santos-2 gol, Jefferson De Olıverı Galvao- kaleci-gol yok)
-Ankaraspor (Silvino Joao De Carvalho-4 gol, Wederson L. Da Silva Medeiros-2 gol)
-Vestel Manisaspor (Rafael Mardues Marıano-7 gol)
-Sakaryaspor (Jose Clayton Rıbeıro Menezes-gol yok)
-Bursaspor (Edson Edmar Dıas De Souza-gol yok)
-Çaykur Rizespor (Allyson Araujo Santos-gol yok)

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Dinamo Bükreş: 2 Beşiktaş: 1
 UEFA Kupası'nda toplu sonuçlar
 F.Bahçe liderliğini korumak istiyor
 Canaydın: Takıma destek olun
 Serhat Akın isyan etti
 Mehmet Okur 17 sayı attı
 Turkcell Süper Lig'de 12. hafta hakemleri açıklandı
 8 yaşında satrançta dünya dördüncüsü oldu
 Eksiğimiz 10 numara
 Ucunda ölüm yok!
 Kickboks'ta Seda Aygün Avrupa Şampiyonu oldu
 Tarihi kucaklaşma
 Tomas sinir krizi geçirdi
 Yıldırım Demirören sabır istedi!
 Oğlum, annen bir daha dönmeyecek
 Bir zamanlar fırtınalar estirirdi
 Avrupa fiyaskosu
 Şahin: Yetkimi kullanacağım
 Futbola siyasi müdahale var
 Yüzüğü taktılar 42'lik oldular
 Ata'nın kızları şov yaptı
 Kaka üçledi Milan turladı
 Günün içinden
VEDAT BAYRAM
FIFA ile terbiye
İnsan hayatında doğum ile ölüm...
ERGUN BABAHAN
Olumlu gelişmeler
F.Bahçe toparlanmaya başladı. Bu...
Olli Rehn: Türkiye ile ilişkilerimiz şizofrenik
Olli Rehn: Türkiye ile ilişkilerimiz şizofrenik
AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, AB-Türkiye...
Babuna: Bunların en iyi yöntemi şantaj yapmak
Babuna: Bunların en iyi yöntemi şantaj yapmak
Mahkemeye delil olarak fotoğraflarını gönderen oğlu Oktar Babuna'nın...
Bikinide nostalji
Bikinide nostalji
Meksika'da düzenlenen Meksiko Moda Haftası, yerli modacılara...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu