kapat
   
01 Kasım 2006 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan'dan YİMPAŞ çıkışı

Başbakan Erdoğan, YİMPAŞ'la ilgili tartışmalara sert çıktı. Tartışmaları "YİMPAŞ Modası çıkardılar diye niteleyen Erdoğan, "Varsa elinizde belge, alın bana getirin. Kapım size açık. Bizzat ben takip edeceğim. Varsa elinizde alın bana getirin. Çünkü en hassas olduğumuz konu budur. Buradan bizi vuramazsınız. Varsa hemen aç telefonu, al belgeyi bana gel. Bizzat ben takip edeceğim. Bu kadar açık konuşuyorum ama olmayan birşeyle benim partimi karalamaya sizin hakkınız yok" diye konuştu.

Erdoğan, Dursun Uyar hakkında bir tutuklama kararı olmadığını da belirtirken, YİMPAŞ tartışmasıyla "AKP'nin kuruluşunda bu tür holdinglerin parası vardır" gibi yollara girilmemesini istedi. Erdoğan, "Bu yanlış yollara girenler hesaplarını iyi yapsınlar. Kaybeden AKP olmaz, kaybeden kendileri olur" dedi.

Başbakan
Recep Tayyip Erdoğan YİMPAŞ tartışması konusunda ilk kez görüşlerini açıklarken, muhalefet ve medyayı, "YİMPAŞ üzerinden partisine ve hükümetine vurmaya çalışmakla" suçladı. Erdoğan, "bu yanlış yollara görenler hesaplarını iyi yapsınlar. Kaybeden AKP olmaz, kaybeden kenlideri olur" dedi.

Erdoğan, 11 Kasım'daki AKP ikinci büyük kongre hazırlıkları için geçekleştirilen AKP il başkanları tohplantısında, Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar çerçevesinde tartışılan YİMPAŞ konusunda sert ifadeler içeren bir konuşma yaptı. Tartışmayı, "Son günlerde yeni bir YİMPAŞ modası çıkardılar" diye niteleyen Erdoğan, "Onunla ilgili de kendilerine göre bazı maşalar buluyorlar. Tabi medya da bu işin içerisinde. Ben yine sesleniyorum medyaya. Özellikle bundan bize vurmaya çalışyan medyaya sesleniyorum. Bak kendinize yanlış malzeme seçiyorsunuz, yanlış aktörler buluyorsunuz. Buralardan AKP'yi vuramazsınız" dedi. Erdoğan, bu tartışmayla AKP'nin bağlantısını kurmaya yönelik bir çaba olduğu eleştirisinde bulunurak şöyle konuştu:

AKP'YE YANLIŞ YAPMAYIN

"AKP'nin kuruluşunda bu tür holdinglerin parası vardır gibi yanlış yollara girmeyin. AKP'nin kuruluşunda buralardan bir kuruş gösteremezsiniz. Bunu gelin bize ispatlayın, göreyim sizi. Gösteremezsiniz. Biz bu kutlu yolculuğua çıkarken aramızdaki on arkadaş bütün bunlardan nefret ettiğimiz için çok farklı istişarelerle çok farklı kararlarla çıktık Ve adımı attıktan sonra da yine kılı kırk yararak, hatta neredeyse biz partimize resmen araştırın bakın... bütün her zaman sitemizde resmen bunları yayınlıyoruz Hiçbir siyasi parti bunu yapmıyor, biz yapıyoruz Gelirimiz giderimiz nedir? Açın bakın, görün diyoruz. Diğer siyasi partiler bunları yapmıyor. Biz sürekli, açarsınız sitemizi, hesabımızı görürsünüz. Ve biz kolay kolay öyle teberru kabul eden bir parti de değiliz. Niye? Hazine'nin bize vermiş olduğu destek, yardım zaten bizim bu hizmetlerimiz için yetiyor. Kaldı ki biz bunu sadece genel merkezimizde kullanmıyoruz ha. Yüzde 30'unu da alt kademedeki teşkilatımıza, illerimize. ilçelerime yolluyoruz. Diğer siyasi partiler böyle şey yapmaz, biz bunu da yapıyoruz. Siz böyle bir partiye nasıl olur da leke atmaya çalışırsınız. Tefecileri bulup bize iftira atmaya çalışıyorsunuz.. Tefecilerle mefecilerle bize çamur atmaya kalkmayın tutturamazsınız"

CENAZEDE RESİM YAKALAMIŞLAR AMAN YARABBİ

Başbakan Erdoğan, AKP'yi kurarken yolsuzlukla, yoksullukla ve yasaklarla mücadele hedefiyle yola çıktıklarını, bu mücadeleyi vere vere yola de vam ettiklerini de belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ve kaleler de tek tek düşüşor. Düşecek. Ama lütfen bu yanlış yola girenler hesaplarını iyi yapsınlar. Kaydeden AKP olmaz, kaybeden kendileri olur. Bunu bilmeleri lazım. Ve bu noktada çeşitli açılış törenlerinde vs. veya bir cenaze marasiminde aman yarabbi. Bir milletvekilimiz ölüyor onun cenaze merasimine katılan arkadaşlarımız YİMPAŞ denilen şirtkietin yönetim kurulu başkanıyla birlikte resmi, kareyi yakalamışlar. Eee. O resimden hareketle AKP'ye vurmaya çalışıyorlar. Ayıptır, çirkindir. Yani bu ülkenin yargısı var, bu ülkenin polisi var. Eğer yakalanması gereken bir insansa yargı kararı olduğu anda zaten polis gider onu alır götürür. Şu anda da zaten meydanda dolaşan bir insan var. Böyle bir durum varsa yakalar. Burda kalkıp da AKP'nin milletvekili ve bakanlarına buradan çamur atmaya ne hakkın var. Ve defaatle bunlar açıklandığı halde 'hakkında böyle bir tuktuklama yok' veya 'böyle bir tutuklama emrinin emniyete gelmediği' açıklandığı halde hala buradan kendilerine göre birşeyler uydurmak suretiyle belli programlar yapmak su retiyle AKP'ye oradan çamur atmaya veya iktidarımıza çamur atmaya kimsenin hakkı yok Ben burdan seslyeniyorum o medyanın patronlarına da: Varsa elinizde belge, alın bana getirin. Kapım size açık. Bizzat ben takip edeceğim. Varsa elinizde alın bana getirin. Çünkü en hassas olduğumuz konu budur.

Buradan bizi vuramazsınız. Varsa hemen aç telefonu, al belgeyi bana gel. Bizzat ben takip edeceğim. Bu kadar açık konuşuyorum ama olmayan birşeyle benim partimi karalamaya sizin hakkınız yok"

BLAİR BENDEN NE İSTEMİŞ BEN NE YAPMIŞIM ONU NİYE SÖYLEMİYORSUN

Erdoğan, İngiltere Başbakanı Tony Blair'in geçtiğimiz günlerde tartışmaya yol açan mektubu konusunda da muhalefet ve medyayı sert bir şekilde eleştirdi. Erdoğan şöyle dedi:

"Meclis'te devamlı engellemeye, yaptığının yanlış olduğunu bile bile engellemeye çalışıyorlar. İftiradan başka meziyeti olmayan tipler var Bunlara cevap yetiştirmekten artık bıktık, bıktık. Düşünün bu ülkenin başbakanına, iktidar partisine, ellerinde en ufak bir belgesi olmadaniftira eden... hatta daha ileri gideceğim, İngiltere başbakanı bana bir mektup yazıyor. Alkollü içkilerle ilgili bir konuda ve tabi hemen buna sarılan malum medya ile bakıyorsunuz manşetlerden veriyorlar. İngiltere başbakanı bana bu mektubu yazmış. Eee neticede ne olmuş. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ne yapmış bu mektup karşılığında. Bu var mı? Yok. Ne istemiş, yardımcı olunmasını istemiş. Peki tamam da ben ne yapmışım? Benim ne yaptığımı söylesene. O istikamette yapılmış olan bir şey mi var? Ve bununla milleti aldatmaya çalışıyor. Kim? Ana muhalefet partisi. Buna sarılan kim? Medya. Bununla bir yere varamazsınız ya.. Bunlar doğru, güzel, şık şeyler değil. Yani ne Tayip Erdoğan'ı ne de onun ekibini bunlarla karalayamazsınız. Boşuna uğraşmayın."

Erdoğan, başta ekonomi olmak üzere ülkenin sorunları konusunda rekorlar kıran adımlar attıklarını, seçimden önceki son yıla girerken de popülist politika izlemeden dürüst doğru bir iktadar olmayı sürdüreceklerini söyledi.

Erdoğan, kendilerinden önceki popülist iktadarların hiçbirinin iktidarda kalamadığını, hepsinin gittiğini belirtirken de, kendilerinin de milletin emanetçisi olduklanrını bunun için anlış bir icraat yapamayacaklarını millet istediği sürece iktidarda olabileceklerini söyledi. Erdoğan il başkanlarından icraatları en ücra yerlere kadar halka anlatmalarını da istedi.

(ANKA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Fuhuşa ağır ceza
 "Kıbrıs için karar yok"
 Ordu sivillerin kontrolünde olmalı
 Sarkozy'den tuhaf öneri
 "Kıbrıs için anlaşma çıkmaz"
 FT: Tren kazası olabilir
 Büyükanıt'lı ilk MGK tarikatları görüştü
 Türkler Ermenilerden daha çok öldürüldü...
 Başkentte Papa'dan kaçış
 'Ziyaret diyalog için olumlu adım olacak'
 Baykal 'solcu değil' eleştirilerine sert çıktı
 Kürtçe kutlamaya tepki
 'Aklın yolu bir'
 Ahmedinecad'ın yerine Hatemi geliyor
 'Uç örnekler laikliğe bağlılığı değiştirmez'
 "AKP'nin gizli dini hedefleri var mı?"
 Çelik'e ikinci kez tazminat cezası
 "TC: Avrupa'da yükselen bir yıldız"
MUHARREM SARIKAYA
Muhalefetin stratejisi...
Bayram sonrası Meclis'te dün...
YAVUZ DONAT
Göçün romanı
Şairin dediği gibi "Yolculuk...
Hayırsız evlattan çirkin suçlamalar
Oktar Babuna mahkemeye babası Cevat Babuna'yı ahlaksız ilişkiler...
Gençler hangi takımı tutuyor?
En fazla genç taraftara sahip takım G.Saray. Her 10 gençten dördü...
Demirel'in eve alınmadığı gece
Demirel'in eve alınmadığı gece
Cumhurbaşkanı eşlerinin yaşamının anlatıldığı kitaba göre, Nazmiye...
Dikkat! Bu katil kendini Tanrı zannediyor
Dikkat! Bu katil kendini Tanrı zannediyor
İstanbul'da 2000-2002 arası en az 12 kişiye ait kesik bacak bulundu.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu