kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Günde iki kere ılık su en iyi cilt temizleyici
Günde iki kere ılık su en iyi cilt temizleyici
Yüzümü çok mu fazla yıkıyorum?
Kullandığınız ürünler nemlendirmeli
Akneden kurtulmak için stresten arının
Toniği cilt tipinize göre seçin

Günde iki kere ılık su en iyi cilt temizleyici

Gün boyu hava kirliliğinden, yaptığınız makyajdan kirlendiğini düşündüğünüz cildinizi sürekli yıkamak, cildinize yapacağınız en büyük kötülük. Cildi ılık bir suyla ve uygun bir temizleyiciyle günde sadece iki kez yıkamanız yeterli. Ilık su, cilt yüzeyindeki birikintileri çözer.

Yıldızların doktoru Howard Murad'ın ABD'de en çok satanlar listesinde bulunan 'Murad Metodu' kitabındaki cilt bakımı formüllerini sizin için derledik: Cildinizin günlük ihtiyaçlarını karşılamak için yaptığınız her şey uygun malzemelerle yapılmalı. Cildinizi temizlemeli, anti-aging ürünleri ile tedavi etmeli, nemlendirmeli ve güneş koruması ile korumalısınız. Akne gibi özel durumlarınız var ise bazı değişiklikler yapmanız gerekir. İşte bunları tam bir uzman gibi yapmanın yolları: Günde iki kez yüzümüzdeki kir, birikinti, makyaj, ciltteki ölü hücreleri ve birikmiş yağları temizlemek için yüzümüzü yıkarız. İyi bir temizleyici ve ılık su (sıcak değil), cilt yüzeyindeki birikintinin çözünmesini sağlar ve cildin hayati önem taşıyan bariyerine zarar vermeden yıkanmasına imkan tanır.

NEM ŞART
Kullandığınız temizleyici ne kadar hassas yapıda olursa olsun, bazı lipitlerin bir kısmının yok olması kaçınılmazdır. Sadece yüzünüze su çarpmak bile bu lipitlerin bir kısmının yok olmasına neden olur. Bunu göz önünde bulundurarak, kuru cilde sahip insanların, yüzlerine sadece su çarpmanın yeterli olmadığını bilmeleri gerekir. Ayrıca aşırı temizleme (yani cildinizi sıklıkla yıkamak) kuruluğa neden olabilir. Uygun temizleyici ve arkasından kullanılan nemlendirici ile cildinizi iki kez yıkamak yeterli olur. Eğer aşırı yıkama yapıyorsanız, zaten bunun farkına varırsınız. Mesela cildinizde 'gıcır gıcır temiz' veya gergin bir his varsa, kullandığınız temizleyici yeteri kadar hassas değil demektir. Genellikle çok kuru veya hassas cilde sahip kişilere yoğun nemlendirici etkili temizleyiciler kullanmalarını öneririm. Temizleyici alışverişi, biraz deneme yanılma yolu ile yapılır bunu unutmayın. Cildiniz, yıkadıktan yarım saat sonra yumuşak ve esnek olmalı. Her zaman sözü edilen 'vücudunuzun sesine kulak verin' tavsiyesini hatırlamanızı ve bunu cildiniz için de yapmanızı öneririm. İşte cilt temizliğinde dikkat etmeniz gereken noktalar:

TEMİZLİĞİN PÜF NOKTALARI

* Makyaj yapan kadınların bazıları yüzlerini yıkamadan önce makyaj temizleyici krem ya da losyon kullanır. Bunun, çok yağlı ve su geçirmez makyaj malzemeleri kullanmadığınız sürece gerekli olmadığını düşünüyorum.

* Suda çözünen bir temizleyici ve ılık su, neredeyse tüm fondöten türlerini temizleyebilir. Cildinizde mümkün olan en asgari sayıda malzeme kullanmanız en iyisidir ve çoğu durumda iki temizleyici birden kullanmak anlamsızdır.

* Makyaj temizleyici kullanıyorsanız, sadece gerekli olan yerlere uygulayın. Mesela gözünüzün çevresinde rimelden ötürü siyah hareler oluştuysa, gözaltına özel bir makyaj temizleyici uygulayın.

* Birçok insan ciltlerdeki çekme hareketinin kırışıklıklara neden olduğunu düşünür ve bu sebeple de temizleme işlemi sırasında yukarı doğru veya dairesel hareketlerle uygulama yapar. Masajın, hatta kuvvetli masajın bile kırışıklıklara neden olabileceği fikri nereden çıktı bilmiyorum ama, cildin yaşlanmasına etki eden faktörler arasında cildi sıkmak ya da çekmek, listenin çok altlarında gelebilir. Elbette cildinize çok şiddetli davranmak istemezsiniz; lif, kese ya da süngerler bazen tahriş edici olabilir.

* Benim felsefeme göre; cildinize uyguladığınız her şey, aynı zamanda kırışıklıklarla da savaşmalı. Bu sebeple 'sodyum PCA' gibi nemlendirici veya 'hyaluronik asit' gibi bir lipit içeren bir temizleyici seçerek, yüzünüze su tuttuğunuz her seferde kaybettiğiniz lipitleri yerine koymanızı öneririm.

ESRA TÜZÜN

DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Günde iki kere ılık su en iyi cilt temizleyici
 Soya ile prostata engel olun
 Her mevsimin en sağlıklısı: Balık
 Bel ölçüsünde sınır 88 cm
 Şehir kadınının cildi bol C vitamini ister
 Dil temizliğini ihmal etmeyin
 Menopoz hayatın sonu değil
 Cildimde halka gibi döküntüler var
 Hollywood yıldızı gibi bir cilde sahip olmanın sırrı
 Diyabetik ayağa özel bakım şart!
 Doktorlar iyi hasta olamıyor
 Kahverengi lekelerden yoğun ışıkla kurtulun
 Zayıflamak isteyenlerin yeni adresi diyet koçları
 Koçluk seansları rehabilitasyon gibi
 Boşanma çocuklardaki suç oranını artırıyor
Onu dinlemiyorum sesi bile beni rahatsız ediyor
Onu dinlemiyorum sesi bile beni rahatsız ediyor
Avşar Kızı, 'İbo Show'daki tavırlarını eleştiren Deniz Akkaya'ya sert...
Şebnem'in sözleri Özcan'a iyi geldi
Şebnem'in sözleri Özcan'a iyi geldi
Bakire manken Şebnem Schaeffer'in biseksüel iddiası Özcan Deniz'e...
Soyadını değiştirmiyor
Soyadını değiştirmiyor
Bettina Hakko, uğruna dinini değiştirdiği 24 yıllık eşi Cem Hakko'dan...
Patronlar doğum gününde buluştu
Patronlar doğum gününde buluştu
Fuji Film Türkiye Mümessili Mehmet Garan, önceki gece eşi Zeynep...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.