kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Çapkın oyuncu resimle duruldu
Çapkın oyuncu resimle duruldu
Şimdi ahlaksızlar para kazanıyor
Kürküt'ün Paşa'dan farkı özgün olması

Çapkın oyuncu resimle duruldu

Bir dönem adı çapkın oyuncuya çıkan Ziya Kürküt, baba olduktan sonra iyice duruldu. 'Olgunluk dönemindeyim' diyen Kürküt, şimdi de bir resim sergisi açıyor. Yaptığı resimlerin arasında bir tane de Deniz Akkaya tablosu var.

Oyuncular arasındaki resim yapma modasına Ziya Kürküt de uydu. Oyuncu ve sunucu Kürküt, meslekdaşı Nurgül Yeşilçay, Sanem Çelik ve Ece Uslu gibi resme başladı. Kürküt, 3 Kasım'da Teşvikiye'de bulunan Müzayede Sanat Galerisi'nde Samimiyet' adlı sergide 80 sulu boya resmini görücüye çıkarıyor. Resimlerinin içinde bir de ünlü model Deniz Akkaya'nın tablosu var. Adı bir dönem çapkın oyuncuya çıkan Kürküt, evlenip dingin bir hayatı seçtikten sonra yeni bir düzen kurdu. O artık tam bir aile babası. Televizyon işlerinden kalan zamanını, resim yaparak, roman ve oyun yazarak geçiriyor. Arkadaşlarıyla da eğlence yerinde değil, kiraladıkları bir atölyede buluşuyor; kimi maket, kimi resim, kimi de müzik yapıyor. Kürküt'le yaşadığı değişimi konuştuk:

* Oyuncular sıkılınca resim mi yapıyor? Siz nasıl başladınız? Ortaokuldaki resim öğretmenimiz Ali Kıyak'ın büyük çabası sonucu resme ilgi başladı. Kapalıçarşı'dan deve derisi alır, onları camla inceltir, sonra da boyar oynatırdık. Bunların hep faydası oldu. Tabi konservatuvarda bu ilgi daha da derinleşti. Ama resme bu kadar sarılmam, Sultanahmet'te sokak ressamı Cemil Başo'yu görmemle oldu ve resmi kafaya taktım.

İKİ TANE ROMAN YAZDIM


* Sadece tiyatro ve televizyon size yetmiyor mu? Hayır kesinlikle! İki tane de roman yazdım, 2007'de çıkacak. Ayrıca oyun da yazıyorum. Bir de ben başka yerlerde vakit geçiremez oldum eskisi gibi. Üç beş arkadaş atölye tuttuk. Giriyoruz; biri maket yapıyor biri resim yapıyor, diğeri kitap okuyor. Birisi caz dinletiyor. Artık maç seyredeceğime, bunları yapıyorum.

* Siz sergileyeceğiniz resimlerinizde ne anlattınız? Ressamların bende bıraktığı izlenimleri sulu boyayla renklere döktüm. Portekiz'de gördüğümde Fado müzisyenlerinden esinlendim. Yalçın Denizyılmaz, resimlerimi sergilemeyi önerdi. Ama benim bu zamana kadar öyle bir düşüncem yoktu. Ben bunları kendimi tatmin için yapıyordum.

* Resim sevdanızdan aileniz rahatsız oldu mu? Tinerdi, vernikti bunlar uğraştırıcı ve çocuğa zararlı. Kuruması da zor. Evde çocuk olunca zor oluyor. Hanım da doğal olarak buna izin vermiyor. Ben o yüzden yağlıboya değil, suluboya ve akrilik çalışmaya başladım. Çocuğu olunca insan, gece nöbete kalkıyor. Sonrasında uyku tutmuyor resim yapıyordum. Aslında hayatıma kızımın girmesiyle resim yapmam hızlandı.

PLAYBOY DEĞİLDİM

* Ne oldu da duruldunuz, sizin adınız çapkın oyuncuydu bir dönem? Bekarken insan bir arayış içinde oluyor. Bekarken evde oturup resim yapamazsın. Gezip bakacaksın sağda solda ne var. Aslında öyle fazla da playboy bir adam değildim. Kaçmıyordum sadece. Ama gerçekten iyi bir hayat arkadaşı bulduğunda sorumluluğun artıyor. Doğal olarak o hızlı hayattan vazgeçiyorsunuz evlenerek. Sağlığına daha fazla dikkat ediyorsun. Çocuğun olduğu zaman da 'eyvah en az 16 sene ölmemem lazım' diyorsun. Şan şöhret hiçbiri ilgilendirmiyor, o çekirdek aileyle yaşlanmak istiyorsun. Bilmiyorum ermiş de olabilirim bunları söylüyorsam.

* Dünya işlerini bırakmış gibi konuşuyorsunuz... 'Ben daha kaç yıl gece yarılarına kadar setlerde, televizyonlarda çalışabilirim ki' diye soruyorum kendime. Gece evde olmak istiyorsunuz. Yoksa gerisi boş. Daha dört saat önce gördüğün arkadaşını açılışta görünce yeni görür gibi kucaklamalar filan, sahte geliyor. Ben bu oyuna yabancılaştım. Üretmeye başladım. Benim olgunluk dönemim denebilir.

BÜLENT İPEK MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Onu dinlemiyorum sesi bile beni rahatsız ediyor
 Şebnem'in sözleri Özcan'a iyi geldi
 Biri sette hayal kurup sabahları anlattı
 12 Eylül'ü bilmeyen gençler bu filmi izlemeli
 Çapkın oyuncu resimle duruldu
 Derya Baykal'ın sırrı çam kabuğu
 Halk devrim istemedi 'Deli-Dolu' devri bitti
 Hülya Koçyiğit, ilk kez 'Var mısınız?' dedi
 İlk 'Medeniyet Güzeli' tacını Letonyalı taktı
 Gelmiş geçmiş en iyi 500 albüm seçildi
 Hintliler yakın markaja aldı
 Witherspoon boşanıyor
 Sandra gözyaşlarını tutamadı
 Kylie'den Noel hediyesi
 Alman radyosundan atv destekli yayın
 Halk ne diyor?
AYŞE ÖZYILMAZEL
Yaşasın taciz!
Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın Mustafa...
ÖZAY ŞENDİR
Yaktın beni Asuman!
Asuman Krause'yi hayatımda hiç...
EMRE AKÖZ
Siz de yazın!
Dün Sabah'ta küçük bir duyuru yaptım.
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Sebzeli burger
Isıtılmış yağda...
Günde iki kere ılık su en iyi cilt temizleyici
Günde iki kere ılık su en iyi cilt temizleyici
Gün boyu hava kirliliğinden, yaptığınız makyajdan kirlendiğini...
Soya ile prostata engel olun
Soya ile prostata engel olun
Şifa kaynağı olarak bilinen soya, prostat hastalarına da sağlık...
Soyadını değiştirmiyor
Soyadını değiştirmiyor
Bettina Hakko, uğruna dinini değiştirdiği 24 yıllık eşi Cem Hakko'dan...
Patronlar doğum gününde buluştu
Patronlar doğum gününde buluştu
Fuji Film Türkiye Mümessili Mehmet Garan, önceki gece eşi Zeynep...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.