kapat
   
01 Kasım 2006 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Albayrak: Trabzon olamazsa V.Manisa şampiyon olsun

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak Trabzonspor'un şampiyon olamaması halinde, Vestel Manisaspor'un şampiyon olmasını istediğini söyledi.

Nuri Albayrak, Futbol Extra Dergisi'nin Kasım ayı sayısında yer alan röportajında, Trabzonspor'un şampiyonluğa en yakın takım olduğunu öne sürerek, ''Trabzonspor'un sahip olduğu kadro, hiç bir takımda yok. Diğer takımlarda isimler olabilir ama parçaların birbirine uyumu ve takım olabilme yeteneği açısından en iyi kadro bizde. Koşan, pres yapan bir ekibiz. Geçen sezona oranla şampiyonluk şansımız yüzde 70 daha fazla. Vestel Manisaspor'un şampiyon olabileceğine inanmıyorum ama olmasını isterim. Trabzonspor olmayacaksa onlar şampiyon olsun'' açıklaması yaptı.

Albayrak,
görevdeki bir yılını doldurmak üzere olduğunu belirterek, hedefini, yıllardır özlem duyulan şampiyonluğu bordo-mavili camiaya yaşatarak işinin başına dönmek olarak açıkladı.

Göreve geldiklerinde takımın 23 puanla ligde 11. sırada olduğunu hatırlatan başkan Albayrak, ''Göreve geldiğimizde sporculuk ruhunu kaybetmiş, bundan sonra Trabzonspor'da oynayamayacak bir sporcu kitlesi oluşmuştu. Bu oyuncular 7-8 kişiydi ve onları gönderdik. Geçen sezon göreve geldiğimizde, yedek kulübesinden sahaya sürüldüğünde oyunu değiştirebilecek bir tane oyuncu yoktu. Ama şimdi öyle değil. Şimdi kimin oynayacağı, kimin yedek kalacağı belli değil. Kenardan gelip maç kazandıracak oyuncularımız var artık'' diye konuştu.

AYHAN BERMEK, HASAN DOĞAN YÜZÜNDEN KAZANAMADI

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, Futbol Federasyonu genel kurulunda aday olan Ayhan Bermek'in, listesine Hasan Doğan'ı aldığı için seçimi kaybettiğini söyledi.

Nuri Albayrak, ''Eğer Ayhan Bermek Hasan Doğan'ı listesine almasa, seçimi Bermek kazanırdı'' iddiasında bulundu.

Albayrak, Hasan Doğan'ın Türk futboluna zarar verdiğini, futboldan elini ayağını çekmesi gerektiğini kaydederek, şöyle konuştu:

''Hasan Doğan'ın Türk futbolunu yönettiği dönemde yaptığı en önemli iş, yönetim kurulundaki arkadaşlarıyla birlikte, İsviçre maçıyla ilgili Türkiye'ye aldırmış oldukları cezadır. Hasan Doğan ve o arkadaşlarının daha önceki hedefi Bıçakcı'yı devirmek ve yeni bir organizasyona gidip başa geçmekti. Şimdi Ayhan Bermek gelseydi, Levent Bıçakcı döneminden farklı olmayacaktı. Yine aynı kaos yaşanacak, yine aynı kişiler aynı organizasyonu gerçekleştirecekti. Yani kısa bir süre sonra Ayhan Bermek'in yerine Hasan Doğan geçecekti. Bunu kulüp başkanı arkadaşlar gördü ve buna izin verilmedi. Bu yüzden eğer Ayhan Bermek Hasan Doğan'ı listeye almasaydı, bu seçimi çok rahat bir şekilde kazanırdı.''

Albayrak, Doğan'ın arkasında her hangi bir gücün olmadığını belirterek, ''Onun arkasında milletin algıladığı gibi bir güç yok. Eğer bir şey yapacaksanız kalkar aslan gibi çıkarsın ortaya ve yaparsın. Hasan Doğan'ın Türk futbolunda geçmişi yok ki. Hasan Doğan'ın çabası, kendisini medyanın gündeminde tutmak. Daha önce federasyon başkan yardımcısıydı, o zaman gazetelere falan devamlı çıkıyordu. Şimdi görevi bitip de kenarda kalınca, böyle ekstra çıkışlar yaparak medyada yer almaya çalışıyor. Bunları doğru bulmuyorum'' şeklinde konuştu.

''LAZARONİ'Yİ AÇIKLAMALARINDAN DOLAYI GÖNDERDİK''

Albayrak, eski teknik direktörleri Lazaroni ile ilgili olarak da şunları söyledi:
''Lazaroni'yi takımın başına getirmemizi hata olarak kabul edebiliriz. Lazaroni tahmin ettiğimizin çok altında çıktı. Onunla yollarımızı ayırmamızın sebebi sadece saha sonuçları değildi. Şimdi Ziya üç maç kaybetseydi gönderecek miydik, asla. Arkasında duracaktık. Bunun sebebi saha sonuçları değil. Biz Lezaroni'yi medyada yönetim aleyhine konuştuğu gün göndermeye karar verdik. Kendisine (Bu ifadeler sana mı ait?) diye sorduk. (Evet) dedi ve özür diledi ama yetmedi. Ziya Hoca ile sezon başında da konuştum ama o anda arkadaşların, yönetim ve kamuoyunun tercihi daha çok yabancı hocadan yana, olduğu için Ziya'dan vazgeçtik. Ziya'nın kişiliğinden, adamlığından ve hocalığından hiçbir endişem yok.''

Albayrak, Lazaroni'nin istediği futbolcuların alınmamasıyla ilgili olarak, ''Şayet Lazaroni'nin istediği futbolcuları alsaydık, bugün rezil bir durumda olurduk'' dedi.

''LUCESCU VE SOUNESS'LE GÖRÜŞTÜK AMA OLMADI''

Lucescu ile sezon başında 3-5 defa oturup bir araya geldiğini belirten başkan Albayrak, ''Ama adam 'Yok' dedi. Çünkü Ukrayna'da aldığı meblağ çok yüksekti. Büyük harcamalarla bir takım kurmuştu ve orayı bırakamadı. Bırakmaya karar verseydi Trabzonspor'un başına gelecekti. Ondan sonraki en ciddi aday Souness'tı. Ama onun da çocuğunun okul problemi ön plana çıktı'' dedi.

''CHELSEA STEPANOV İÇİN 4 MİLYON AVRO ÖNERDİ''

İngiltere'nin Chelsea takımının Stepanov için kendilerine resmi teklifte bulunduğunu, ancak ret cevabı verdiklerini belirten başkan Albayrak, ''Chelsea, Stepenov için bize 4 milyon Avro teklifte bulundu ama biz (Hayır) dedik. Sonra menajerler aracılığıyla bu rakamın yükseltebileceklerini söylediler, biz yine kabul etmedik. Stepanov'u ileride satabiliriz. Genç bir oyuncu olduğu için sattığımız kulüpten, mutlaka sonraki satışından da pay isteriz. Tabii ki kendisi bu teklif karşısında gitmek istedi ama bizimle 4 yıllık daha sözleşmesi var. Gitmek istemesi normal çünkü adam bizde yılda 300 bin Avro'ya oynuyor. Chelsea ise 2 milyon Avro verecek. Tabii herkes gitmek ister'' şeklinde konuştu.

''FATİH KALSAYDI 12 MİLYON AVROYA SATARDIK''

Fatih'in bu sezon Trabzonspor'da kalması halinde ondan daha iyi bir para kazanabileceklerini öne süren Albayrak, şöyle devam etti:
''Fatih'in imza atıp devam etmesini istedik. Ama kendisi sözleşmeyi uzatmayacağını, hatta bu devre arasında başka bir takımla sözleşme yapacağını söyleyince biz de satmak zorunda kaldık. Onu tutsaydık en fazla 4-5 ay için tutmuş olacaktık. Bu da akıl karı değildi. Fatih Tekke aslında Avrupa'ya yaklaşık 10-12 milyon Avro'ya da satılabilirdi. Sözleşmesini uzatıp bu sezon Trabzonspor'da oynuyor olsaydı, bu takımla en az 40 gol atar ve sezon sonunda 12-15 milyon Avro karşılığında ünlü bir takıma giderdi. Ama biz o günkü şartlara rağmen yine de çok iyi bir fiyata sattık.''

''CEM DEDA HATIRLA HAKEM OLANLARDAN''

Başkan Albayrak, hakem Cem Deda ile ilgili yaptığı açıklamalarla ilgili olarak ta şunları söyledi:
''Benim o zaman Cem Deda ile ilgili konuşmam yanlış anlaşıldı. Bu çocukların altyapısı olmadan babaları tutup getiriyor, hatırla, torpille hakem oluyorlar. Cem Deda kaç yaşında hakem oldu? Süper Lig'e gelene kadar amatör kümede, 3. Lig'de, 2. Lig'de kaç maç yönetti? Çıkarsınlar göstersinler bana. Bu işe babasını filan katmamızın sebebi bu. Bir de buraya tırnaklarını kazıyarak gelenler var. Onların hakkını gasp ediyorsun. Sadece bizim hakkımızı değil. Bundan sonra Trabzonspor maçına verilemez diye bir şey söz konusu olamaz, gayet tabii verilir verilecektir de. O zaman hata yaptı, düzelir inşallah, bundan sonra hata yapmaz.''
Albayrak, Trabzonspor camiasının istenmeyen hakem olarak ilan ettiği Cem Papila'nın hakemliği bırakmasına üzüldüğünü belirterek, ''Cem Papila'nın hakemliği bırakması Türk futbolu için büyük bir kayıp oldu. Tam olumlu çağıydı, bırakmasa iyi olurdu'' dedi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 PSV Eindhoven: 2 Galatasaray: 0
 Şampiyonlar Ligi'nde toplu sonuçlar
 Koeman: Zor maç olacak
 Sultanlar kötü başladı: 3-0
 Bursaspor'da şok istifa
 Alanyaspor'un sahasına antrenman sırasında yıldırım düştü
 Alex ve Ricardinho Brezilya Milli Takımı'na çağrılmadı
 Beşiktaş Dinamo Bükreş maçı hazırlıklarını sürdürdü
 Yıldıray: Tottenham'ın beni izletmesine gerek yok
 Halterde kurallar değişti
 'Naylon ayakkabılı kız'ın başarısı
 Trabzon nakavt: 0-1
 Devir hesap devri
 Türkiye Avrupa Kick-Boks Şampiyonası'nda ikinci oldu
 Kasparov İstanbul'a gelecek
 Ya değişirsin ya da gideriz
 Azizsilin kurtardı
 Fener şampiyon olur
 Deivid Fener'i ikiye böldü
 Sıra Sultanlar'da
 Kartal Martinez'in transferini bitirdi!
 Papila: İyi bir Beşiktaşlıyım
 'Ayıp ediyoruz'
 Basketbolseverlere müjde NBA başlıyor
 Hakeme cüzdan verdi
 Günün içinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
Fener yenmedi; Manisa yenildi
F.Bahçe, Manisa'da...
İSKENDER GÜNEN
Trabzonspor eriyor
Maçın 25. dakikasında Ziya Doğan...
'Aile Stratejisi' dağdan indiriyor
'Aile Stratejisi' dağdan indiriyor
Jandarma Genel Komutanı Org. Koşaner, teslim olan PKK'lıların...
Töre kurbanı Naile Reuters'a haber oldu
Töre kurbanı Naile Reuters'a haber oldu
Türkiye'nin doğu illerinde yaşayan kadınların yarısının ev içi...
Bikinide nostalji
Bikinide nostalji
Meksika'da düzenlenen Meksiko Moda Haftası, yerli modacılara...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu