kapat
   
01 Kasım 2006 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Fener şampiyon olur
Canaydın masaya yumruğunu vurdu
Beşiktaş yönetimi Tigana'nın esiri

Fener şampiyon olur

Ahmet Çakar: "Fenerbahçe şampiyon, Galatasaray ikinci olur. Beşiktaş'ın ise ilk üçe gireceğini sanmıyorum" Levent Tüzemen: "Adnan Sezgin G.Saray'da sorun yaratıyor" Gürcan Bilgiç: "F.Bahçe şu an teknik direktörsüz oynuyor" Kazım Kanat: "Demirören yönetimi taraftar ile geldi, taraftar ile gidecek. Tigana giderken başkanı da götürecek".

Fenerbahçe'nin liderliğe yükseldiği haftada Serbest Kürsü'de yine sıcak gündem konuları vardı. Yazarlarımız Kazım Kanat, Ahmet Çakar, Levent Tüzemen ve Gürcan Bilgiç'in yorumlarını nefeslerinizi tutarak okuyacaksınız:

* Kazım Kanat: Beşiktaş tribünleri, Sakarya maçında Çarşı hariç yönetime tepki gösterdi. Merak ediyorum, Yıldırım Demirören başkanlığını kurtarmak uğruna Tigana'yı feda edecek mi? Tigana gidecek, giderken başkanı da götürecek gibi görünüyor. Demirören'in B planı yok. Tigana'yı da gönderirse yeni antrenörün kim olacağı yine kongreyi etkileyecek. "100.
yılında F.Bahçe'nin şampiyon olmaması için elimden geleni yapacağım"
sözü bir Demirören kompleksidir. Taraftar aklını topladı ve ilk kez "İstifa" diye bağırdı. Çünkü yönetim ve Tigana'ya ne güveni, ne umudu var. İşte en büyük tehlike bu. Taraftar diyor ki "Kombineleri Mehmet Sedef'i, Baki Mercimek'i izlemek için almadık."

*
Ahmet Çakar: Kazım Abi bir ay önce "Beşiktaş devrim yaptı" diyordu. Biz dedik ki "Beşiktaş hikaye" yaptı. Delgado büyük takım oyuncusu olamaz. Tigana, Toshack gibi megaloman. Birinin "Yap" dediğini yapmayan, hafiften psikopat bir adam. Demirören ve yönetimine geçmiş olsun. Yapacakları tek şey var. İnsani olarak hiç sevmememe rağmen Mustafa Denizli'yi takımın başına getirmeliler. Türk futbolunu çok iyi bilir. Beşiktaş'ın ilk üçe girmesi zor görünüyor. Rahmetli babam Beşiktaş Divan Üyesi'dir. Kemikleri sızlıyor. Sızlatanlara yazıklar olsun.

MUSTAFA DENİZLİ GELMEMELİ
* K.K: Mustafa Denizli, Beşiktaş'ın teklifini iki kez reddeden biri. Onu getirdiğin zaman Beşiktaş'ın çocukları ayağa kalkacaklar. Sametler, Ulviler; Mustafa Denizli'yi Beşiktaşlı diye takımın başına getirdiğin zaman sana soracaklar: "Seni reddeden, 'Beşiktaş'ı düşünmüyorum' diyen bir adamı bu takımın başına nasıl getirdin?" Denizli'yi insani olarak da hoca olarak da severim. Ama kendi öz çocukların dururken göreve getirilmesini doğru bulmuyorum. Tigana "Beşiktaş'ın geleceğini kuruyorum" diyor ama Beşiktaş'ın sabrının olmadığını birinin ona söylemesi lazım.

* A.Ç: Baki Mercimek orta sıralardaki Türk takımlarının sıradan oyuncusudur. Mehmet Sedef büyük takım futbolcusu olamaz. Demek ki bu hoca oyuncudan anlamıyorlar. Beşiktaş kadrosu ve futboluyla sıradan bir takım görüntüsünde.

* K.K: Bu yönetim, taraftarın gücü ile geldi. Taraftara inanılmaz prim verdi. Bu güçle ayağa kalktı ve yürüdü. Bu çok tehlikeli bir olaydır. O güvendiği taraftar bugün Demirören'e "Defol git" diyor.

* A.Ç: Şampiyon Fenerbahçe olacaktır. Galatasaray'ın onu zorlayabileceğini düşünüyorum. Fenerbahçe şampiyon, Galatasaray ikinci olur. Üçüncü ise belli değil. Beşiktaş değil ama Trabzon, Vestel Manisa, ya da Kayseri'den biri olabilir. Zico'ya destek olmamın nedeni büyük hoca olması değil. Buralara gelmiş. Kendini cumhuriyet sanan bir takımın başına geçmiş. İyi karakterli bir adam. İnsani tarafı çok iyi. Yalak değil. Vazgeçilmez olan iki futbolcuyu oynatmadı. Aurelio ve Rüştü. Bana göre ikis i de her maçta banko oynaması gereken futbolcular. Zico kötü bir hoca değil. Fenerbahçe'de gözle görülür bir düzelme var. Deivid iyi bir futbolcu. Edu abuk subuk işler yapıyor. Lugano biraz daha iyi olsa da her ikiside istenilen seviyede değiller.

* Gürcan Bilgiç: Beşiktaş'ta Tigana'yı eleştirirken hangi oyunculardan bekleneni alamadığını da sormak lazım. Tigana bir gol atıp maç kazanma fikrini takıma aşıladı. Yönetimin hediyesi olan Ricardinho'yu bugün hangimiz beğeniyoruz? En büyük yanlış Beşiktaş yazarları ve yönetiminin çıtayı çok yüksek göstermeleri. Artan beklenti takıma ve taraftara zarar veriyor.

* A.Ç: Peki ddaha önce söylediğin gibi Hâlâ Zicoo gitmeli diye mi düşünüyorsun?

* G.B: Ben Zico'ya hâlâ inanmıyorum. Karakterini beğenirim, saygı duyarım ama oyun analizi yapamıyor. Taktik bilgisi yok. Dökülen sisteminde çok ısrar etti. Yönetimin müdahalesiyle başarılı olmaya başlıyorsa orada sorun var demektir. Şu an Fenerbahçe teknik direktörsüz oynuyor. Ne zaman üst üste zor maçlar gelecek, Zico'nun maçı okuyuşunu, değişikliklerini değerlendireceğiz ve başarısını göreceğiz. O zaman "Bu adamı eleştirmekle hata yapmışız" der, özür dileriz. Herkes Deivid'i konuşuyor. İyi bir oyuncu ama santrfor özelliklerine sahip değil.

ZİCO DEĞİL DAUM'UN TAKIMI
* A.Ç: Nasıl değil? Üst seviyede santrfor özelliği gerektiren 3 gol attı. Daha ne yapsın bu adam?

* K.K: Fenerbahçe yazarları Zico'dan özür dilemeyi bilmiyor. Zico, Fenerbahçe'de devrim yaptı. Son hafta Ümit Özat'ı kesip sola Uğur Boral'ı koydu. Fenerbahçe'nin futbolunu değiştirdi.

* G.B: Bu takım Zico'nun değil Daum'un takımıdır. Şu anki başarı Daum futbolunun başarısıdır. Zico eleştirilerimiz sonrası yönetimin müdahalesi ile doğruyu bulmuştur. Bu sistemi geliştirmesi lazım. Daum'dan farkını ortaya koymalıdır. Fenerbahçe 200 milyon dolarlık bir takımdır. Son transferde 55 milyon euro harcamıştır. Bunlar büyük beklentiler için çok geçerli sebepler. Deivid ancak kontratak oynanırken kullanılabilir.

* A.Ç: Bence Deivid, Kezman'a göre tek santrfor olarak çok daha iyi. Kezman'ın yapamadığı şeyleri yapabiliyor. Top tutma özelliği, kafa vurma özelliği var. Kafa ya da ayakla, tek vuruş ile gol yapabiliyor.

* Levent Tüzemen: Deivid'i eleştirirken futbolu iyi bilmek lazım. Ceza sahası içinde çok etkili bir oyuncu. Deivid, Kezman'dan daha iyi bir santrfordur. Bunu ilerleyen maçlarda göreceksiniz. Kezman 2. forvettir. Gittiği yerlerde direkt santrfor oynamamış. Fenerbahçe'de birinci santrfor Deivid'dir.

* G.B: O zaman Fenerbahçe, Luciano'yu birinci santrfor oynatmalıydı. Kafa ile gol attığı bir çok maç var.

* L.T: Deivid, Hakan Şükür gibi bir oyuncu değil. İkisinin yapısı çok farklı. Deivid ceza alanında etkili ve gezinen santrfor tipi.

* K.K: Hücum oyuncusu vardır, santrfor vardır. Hakan Şükür, Türkiye'nin değil Avrupa'nın en iyi hücum oyuncularından biridir. Ama santrfor değildir. Fenerbahçe'nin yabancıları Türkiye kalitesinin üzerinde. Bunu Fenerbahçe yazarları artık görsünler.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 PSV Eindhoven: 2 Galatasaray: 0
 Şampiyonlar Ligi'nde toplu sonuçlar
 Koeman: Zor maç olacak
 Albayrak: Trabzon olamazsa V.Manisa şampiyon olsun
 Sultanlar kötü başladı: 3-0
 Bursaspor'da şok istifa
 Alanyaspor'un sahasına antrenman sırasında yıldırım düştü
 Alex ve Ricardinho Brezilya Milli Takımı'na çağrılmadı
 Beşiktaş Dinamo Bükreş maçı hazırlıklarını sürdürdü
 Yıldıray: Tottenham'ın beni izletmesine gerek yok
 Halterde kurallar değişti
 'Naylon ayakkabılı kız'ın başarısı
 Trabzon nakavt: 0-1
 Devir hesap devri
 Türkiye Avrupa Kick-Boks Şampiyonası'nda ikinci oldu
 Kasparov İstanbul'a gelecek
 Ya değişirsin ya da gideriz
 Azizsilin kurtardı
 Deivid Fener'i ikiye böldü
 Sıra Sultanlar'da
 Kartal Martinez'in transferini bitirdi!
 Papila: İyi bir Beşiktaşlıyım
 'Ayıp ediyoruz'
 Basketbolseverlere müjde NBA başlıyor
 Hakeme cüzdan verdi
 Günün içinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
Fener yenmedi; Manisa yenildi
F.Bahçe, Manisa'da...
İSKENDER GÜNEN
Trabzonspor eriyor
Maçın 25. dakikasında Ziya Doğan...
'Aile Stratejisi' dağdan indiriyor
'Aile Stratejisi' dağdan indiriyor
Jandarma Genel Komutanı Org. Koşaner, teslim olan PKK'lıların...
Töre kurbanı Naile Reuters'a haber oldu
Töre kurbanı Naile Reuters'a haber oldu
Türkiye'nin doğu illerinde yaşayan kadınların yarısının ev içi...
Bikinide nostalji
Bikinide nostalji
Meksika'da düzenlenen Meksiko Moda Haftası, yerli modacılara...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu