Brokolili tart
Brokolileri tuzlu bol kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp, süzün. Hemen soğuk suya koyup, soğuyuncaya kadar bekletin. Tekrar süzüp, kurulayın. Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 2-3 dakika bekletin. Hepsini üst üste koyun ve unlu bir zeminde merdaneyle 25 cm. çapından biraz daha büyük olacak şekilde inceltin. Yağlanmış 25 cm. çapında bir tart kalıbına yayın, kenarlarındaki fazla hamurları kesin. Üzerine brokoli ve kırmızıbiberleri yerleştirin. Krema, süt ve yumurtayı iyice çırpın. Parmesan, muskat, tuz ve karabiberi katıp, karıştırın ve hamurun üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik * 500 gr. brokoli (çiçeklenmiş)
* 5 adet milföy hamuru
* 1 adet etli kırmızıbiber (ince halka doğranmış)
* 1 su bardağı krema
* 1 su bardağı süt
* 4 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* 4 çorba kaşığı parmesan peyniri
* 1 tutam muskat
* Tuz
* Karabiber (arzu edilen miktarda)
|