kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Devamı olmayacak!
Devamı olmayacak!
'Neticede bu bir film' deyip güldük
Çağan'a teklif etmedim

Devamı olmayacak!

İlk kez bir filme yönetmen olarak imzasını atan Cem Yılmaz: İyi yönetmen olan Ferzan Özpetek'in 'Hokkabaz'la ilgili yorum yapması ve çok beğendiğini söylemesi beni çok mutlu etti.

Komedyen ve oyuncu kimliklerine yönetmenliği de ekleyen Cem Yılmaz, gösterime girdiği günden beri polemik konusu olan; 'hikayenin çalıntı olduğu' iddiasıyla gündeme oturan 'Hokkabaz'ın hazırlık sürecini Sinema dergisine anlattı. Ali Taner Baltacı'yla birlikte ilk kez bir sinema filmi yöneten Cem Yılmaz, 'Hokkabaz'ın devamını düşünmediğini belirtti: "Hikayenin öyle bir potansiyeli var mı diye sorarsanız, var! Ama çok gerekli değil. 'Hokkabaz'daki karakterler bir başka macera daha yaşayabilirler; bunda hiçbir sakınca yok ama 'Ne yani başka yapacak bir şey bulamadın mı?' denecek olması düşündürüyor bizi."

YALNIZ CESARET ETMEM
Bu projede yönetmenliği Ali Taner Baltacı'yla paylaşmasını "Bilmediğim bir sürü şey olduğu için tek başıma yapmaya cesaret edemedim" diye açıklayan Cem Yılmaz, sinemaya bakış açısını 'Hokkabaz' üzerinden anlattı:

* Karakterlerin biraz marjinal olduğu ama son derece gerçekçi canlandırıldığı, enteresan insan hikayeleri anlatan filmlere hep özenmişimdir. Sahnede de canlandırdığım, anlattığım hikayelere benzer hikayeler bunlar. Seyirci olarak da öyle filmleri severim.

DÖRT OYUNCU BELLİYDİ

* Hikayeyi yazmaya, sihirbazlar hakkında araştırma yaparak başlamadım. Çıkış noktam; bir sahne adamının hikayesini anlatmaktı. 10 senedir sahneye çıktığım için benim hayatıma benzer bir yanı da var. Vakıf olduğunuz bir şeyi anlatmak daha zevkli. Hem kendi sırlarınızı paylaşıyorsunuz, hem de sırlarını merak ettiğiniz bir işin içine girmiş oluyorsunuz.

* 'Sait' rolünü, Mazhar Alanson'un o karakteri çok iyi canlandıracağını bildiğim için onu düşünerek yazdım. Günlük hayatındaki diyaloglarından etkilendim. Diğer oyuncular konusunda da öyle oldu. Senaryo yazılmadan önce dört ana karakteri kimin oynayacağı belliydi.

*
Oyunculara diyalogları istedikleri gibi geliştirebileceklerini söyledik. Bu, oyuncunun kendini rahat hissetmesini sağlıyor. Tabii böyle bir özgürlük tanıyabilmeniz için hakikaten güvendiğiniz oyuncularla çalışıyor olmanız lazım. Burada en serbest hareket edebilecek olanımız Mazhar Abi olmasına rağmen o da yazılana çok sadık davrandı.

* Filmde bazı sahneler, sanki oynanmamış hissiyatı veriyor. Bu bir rastlantı değil; meseleyi çok ciddi ele almakla ilgili. Açıkça görülüyor ki, herkes şakır şakır oynamış. 'Bu rolü bu değil de şu oynasaymış keşke' diyebileceğimiz bir durum hiç yok bizim filmimizde. Çok inandırıcı performanslar çıktı.

*
Tek başına yönetmenlik yapmayı çok istemiyorum çünkü çok teferruatlı bir iş. Yaparsak, o da isterse, Taner'le beraber yaparız. (Ali Taner Baltacı'yı kast ediyor) Tek başına yapmak çok kolay değil. O biraz yalan olur. O konuda çok güvenmiyorum kendime. Woody Allen nasıl yapıyor hayret ediyorum. Asistanlarını biraz çok çalıştırıyor gibi bir his var içimde.

FORMÜLÜ YOK Kİ!
* Ferzan Özpetek, 'Hokkabaz'ı çok beğendiğini söyledi. Onun bu yorumu beni öyle mutlu etti ki! Ferzan Özpetek iyi bir yönetmen ve ben ilk defa bir filme yönetmen olarak adımı yazdırıyorum. Benimle bir yönetmen gibi konuşup, hem de filmin iyi olduğunu söylemesi çok önemli bir şey benim için.

*
Ben Nuri Bilge Ceylan'la niye film yapmayayım? Bir oyuncu olarak onun filminde oynamak isterim. Tanıştığım zaman filmini çok beğendiğimi söyledim. O da bana benim filmimi, oyunculuğumu beğendiğini söylemiştir. Bunlar o kadar birbirinden ayrı dünyalar değil. Ama onun çok izlensin diye benim yaptığım gibi filmler yapmasını bekleyemeyiz. Benim kaliteli film yapacağım diye bir formül peşine düşmem de o kadar saçma olur. Bunun formülü yok ki!
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Benimle evlenir misin ?
 Bu filmde çıplaklık yarım erotizm tam
 'Kötülükten hoşlanırım
 Devamı olmayacak!
 Almanya Kenan'ı bekliyor!
 Londra'da konser verecek
 Başrol için kocamın torpili olmadı
 Osmanlı hatırası laleler koltuk oldu
 Turgut isyan etti: 'Ahh İstanbul' devam ediyor
 Halk Ne Diyor?
 Türk tasarımcı finale kaldı
 Sanal alemde kutu avcılığı
 Zamanla alıştılar
 Martin'den Madonna'ya destek
 'Şöhreti eskisi kadar önemsemiyorum'
 Çocukluğunun geçtiği ev satılığa çıktı
 Cumhuriyet konserleri
 Ayrılığa daha fazla dayanamadılar
 Yeni filmine başlıyor
 Shakira eski başkana gelin oluyor
RAHŞAN GÜLŞAN
Aaa, Cem Yılmaz kızmış!
Vallahi, hem de çok kızmış.
ÖZAY ŞENDİR
Reklam mı yoksa hüzünlü bir aşk öyküsü mü?
İbrahim...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Vazgeçilmez mi bu hayattan?
Birilerinin hayatı başka...
SEDA KAYA GÜLER
Yarın onu yalnız bırakmayalım!
Yarın saat 10.00'da,...
AYŞE TÜTER
Terbiyeli güveç
Kuşbaşı etleri bir gece önceden...
Şehir kadınının cildi bol C vitamini ister
Şehir kadınının cildi bol C vitamini ister
Kent yaşamının koşturmacası içindeki kadının hava kirliliğinden...
Dil temizliğini ihmal etmeyin
Dil temizliğini ihmal etmeyin
Ağız sağlığı için diş fırçalamak kadar dil temizliği de önem taşıyor.
Cici anneleriyle kaynaşmışlar!
Cici anneleriyle kaynaşmışlar!
8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Efe Özal, 15 yıllık eşi...
Bayramı büyük kızı Pia'yla geçirdi
Bayramı büyük kızı Pia'yla geçirdi
Cem Hakko, Ronit Gülcan uğruna 24 yıllık evliliğini bitirmiş,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.