kapat
   
30 Ekim 2006 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Türkiye yağışlı havanın etkisinde
Habur Sınır Kapısı geçişlere kapatıldı

Türkiye yağışlı havanın etkisinde

Özellikle yurdun doğu kesimleri olmak üzere tüm yurdu etkisi altına alan sağanak yağış, bazı illerimizde sellere ve su baskınlarına neden oldu.

Muş, Bingöl, Antalya, Bitlis ve Mardin'de şiddetli yağış nedeniyle bazı evler sular altında kaldı, yaya ve araç trafiği felç oldu, binlerce hektarlık ekili alan ise ciddi zarar gördü.

Meteorolojiden yapılan açıklamada denizci ve balıkçılar fırtınaya karşı uyarıldı. Yağışların tüm yurtta bu akşamdan itibaren daha etkili bir şekilde sürmesi bekleniyor.

MUŞ'TA SAĞANAK YAĞIŞ ARAÇ TRAFİĞİNİN AKSATTI


Belediye ekiplerinin altyapı yenileme çalışmaları sırasında Cumhuriyet Caddesi'nde açtığı çukurlardan yayılan çamurlar da vatandaşa zor anlar yaşatıyor. Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, altyapı yenileme çalışmaları nedeniyle vatandaşlara verdikleri rahatsızlığın farkında olduklarını, bir an önce bitirebilmek için çalışmaları hızlandıracaklarını kaydetti.

AHLAT'TA 18 BİN DEKAR PATATES EKİLİ ALAN SULAR ALTINDA KALDI

Bitlis merkez ve Ahlat ilçelerinde 3 gündür devam eden yağışlı havanın yaşamı olumsuz etkilediği, yağış nedeniyle patates sökümünün yapılamadığı bildirildi.

Patates tarlalarında basın mensuplarına açıklama yapan Ahlat Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden, en az 18 bin dekar araziye ekili olan patatesin yağmur sularının altında kaldığını söyledi.

BİNGÖL'DE EVLERİ SU BASTI

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağışlar büyük zararlar vererek etkisini devam ettiriyor. Bingöl'de de aralıklarla devam eden yağışlar dün gecebazı evlerin su altında kalmasına neden oldu.

Dün gece aralıklarla etkisini gösteren sağanak yağış Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'nde, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan deprem konutlarının bodrum katlarına su girmesine neden oldu.

Su baskınlarının sağanak yağışla alakası olmadığını savunan belediye çalışanları ise bu tür su baskınlarının vatandaşların kanalizasyon şebeklerini bilinçsiz kullandığından kaynaklandığını ileri sürüdü.

Tıkanan kanalizasyon şebekesini temizlemeye gelen belediye ekipleri, logarın içinden onlarca metre perde korneji ve kilolarca yün çıkardı. Her seferinde aynı durumla karşılaştıklarını belirten ekipler, vatandaşların kanalizasyon şebekesinin kaldıramayacağı büyüklükteki çöpler atmamasını istedi.

ŞİDDETLİ YAĞMUR, MARDİN'DE HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Mardin'in Yeşilli ilçesinde ise dün akşam saatlerinde yağan şiddetli yağmur ilçede hasara neden oldu.

Şiddetli yağmur, Bahçebaşı Mahallesi'nde bulunan yaklaşık 5 bin metrekarelik bahçeyi sular altında bıraktı. 2 metreye kadar yükselen sular göl haline dönüştü. Vatandaşlar oluşan gölet yüzünden evlerini terk etmek zorunda kalarak akrabalarının yanına sığındı.

Yağışın etkili olduğu ilçede bir tarla ve bahçe zarar gördü. Belediye ekipleri yoğun yağış nedeniyle oluşan su göletlerine müdahale edemedi. Vatandaşlar kendi imkanları ile gelen sel suların önüne set oluşturmak zorunda kaldı.

Bu arada Mardin-Diyarbakır ve Midyat-Mardin yolu şiddetli yağış nedeniyle gece yaklaşık 2 saat boyunca trafiğe kapandı.Meteoroloji yetkilileri yağışının hafta sonuna kadar etkili olacağını belirtirken vatandaşların sel sularına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

ANTALYA'DA YAĞIŞ SU BASKINLARINA NEDEN OLDU


Antalya'da da sabah yaklaşık iki saat etkili olan yağış, Yeşildere, Etiler ve Düdenbaşı mahallelerinde bazı evlerde su baskınlarına neden oldu.

Yeşildere Mahallesi Muhtarı Hasan Hakikat da açıklamada, mahallede 50 evi su bastığını, su baskınlarının maddi hasara yol açtığını söyledi. İtfaiye ekiplerinin evlerden su boşaltma çalışmaları devam ediyor.

DENİZCİ VE BALIKÇILARA FIRTINA UYARISI

Denizci ve balıkçılar için kıyılardaki hava ve deniz durumuna da yer verilen açıklamada, halen güney yönlerden hafif esen rüzgarın öğle saatlerinden itibaren hızını artıracağı ve bugün kıble ve lodostan kuvvetli, zamanla fırtına şeklinde eseceği bildirildi.

Rüzgarın hızının 5 ila 6, açıklarda 7-8 kuvvetinde ve saatte 20 ila 27, açıklarda 33 ila 40 deniz mili hızla eseceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Deniz hafif çalkantılı, açıklarda kaba dalgalı, dalga yüksekliği 0,5 ila 1,5, açıklarda 2,5 ila 3,5 metre dolayında bulunacak. Hava, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Görüş uzaklığı 10 kilometre, yağış anında 1-2 kilometre dolayında bulunacak. Yağış ve fırtına, 1 Kasım Çarşamba sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybedecek.''


AKŞAM SAATLERİNDE YAĞIŞ UYARISI

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre,hava sıcaklığı, yurdun batı kesimlerinde biraz azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta, akşam saatlerinden sonra yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek. Bazı illerin beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde tahmin ediliyor:

Ankara: Parçalı çok bulutlu, il geneli yağmur ve sağanak yağışlı 15
İstanbul: Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışlar; öğle saatlerinden sonra etkili olacak. Rüzgar; aksam saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek) 15
İzmir: Parçalı zamanla çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (Yağışlar; öğle saatlerinden sonra etkili olacak. Rüzgar; aksam saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek) 19
Adana: Çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; öğle saatlerinden sonra etkili olması bekleniyor) 20
Antalya: Çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; etkili olması bekleniyor) 21
Samsun: Parçalı çok bulutlu 22
Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 21
Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 9
Diyarbakır: Çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (Rüzgar; güneydoğu yönlerden kuvvetli olarak esecek) 15


(Ajanslar)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 1 yılda 200 kilo ekmek yedik!
 50 dakikalık konsere 2 milyon $
 Erzincan'da deprem
 Kuşburnu selülite iyi geliyor
 10 gençten 3'ünü öğretmeni dövüyor
 Evlenmeye gittiği evden cesedini getirdiler
 'Yani ben bütün jüri üyeleriyle mi yattım'
 Yağışlar yine hayatı felç etti
 Einsenhower'ın Türk konukları
 Direniş silahı çıktı
 Modern Türkiye'yi anlattı
 Zanlının otosundan Glock ve çelik yelek çıktı
 Yere çakılan uçaktan altı yolcu kurtuldu
 Aşiret düğünü
 Erkeklerin 6 ayı kadının 'arkasından' bakmakla geçiyor
 Balcıoğlu bugün uğurlanıyor
 Aracı sahibiyle gasp ettiler
 Kumarhane basılmadan haber verildi
 Cinayete anne de ortak
 Evde kilitli bıraktığı bebeği yangında öldü
 'Türkmenbaşı 500 bin dolarlık saat verdi'
 10 yaşında tecavüz
 Miras kavgası kana bulandı
 Diyanet'in 'Ölüme hazır olun' hutbesi
OKUR TEMSİLCİSİ
Mektubun esrarı
Prof. Taner Akçam'ın İngilizce...
ÜLKÜ TAMER
Kitap Sergisi'nden Kitap Fuarı'na
TÜYAP'ın İstanbul...
Nobel Deivid'in zirve Fener'in: 3-2
Nobel Deivid'in zirve Fener'in: 3-2
Fenerbahçe 6. haftada Sivas'ta kaybettiği liderliği 5 hafta sonra...
İşte Beşiktaş: 0-0
İşte Beşiktaş: 0-0
Sakarya'ya karşı 70 dakika futbolun F'sini ortaya koyamayan Kartal,...
Sezer'e yanıt verdi
Başbakan Erdoğan, Anayasa'daki demokratik, laik, sosyal hukuk devleti...
Rehn: Kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz
AB Komisyonu üyesi Olli Rehn Türkiye ile ilgili olumsuz tartışmaların...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu