kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Oncel Ozicer @ SABAH
SMS:
4122-OO MESAJ
 

Ünlülerin 'yekvücut' yalan dünyası

Hâlâ ve ısrarla neden evleniyoruz? Kadınlar içlerindeki, bir günlüğüne de olsa prensesler gibi kabarık etek ve tüller içinde ortalıkta gezinme arzusunu bir türlü bastıramadıkları için mi? Ya erkekler... Gardıropta sıra sıra dizilmiş beyaz gömlek, buzdolabında kap kap yemek görme isteği mi? Bu tür, dış sesinizin "Hadi canım abartma!", vicdanınızınsa, "Evet ya, doğru valla!" dediği bir çuval dolusu neden sayabilirim. Beğenmediyseniz, bu basit ama kabullenmesi zor gerçeklerin dışında, başka şeyler söyleyelim o zaman. Daha kolay kabul edebileceğiniz...

***

İdeal bir evlilik yapıp bunu cümle âleme gösterme isteği! Hadi bunu da yadsıyın da göreyim. Şöyle karı kocanın her şeyi paylaştığı, düşüncelerin, görüşlerin, zevklerin, düşlerin ortak yaşandığı, sıcacık, yakın bir ilişki. Dost meclislerinde, evlilik hayatlarına dair şirin, komik hikâyeler anlatan evli çiftlere özenmeyeniniz oldu mu hiç? Ben, üstüne üstlük bir deneme yapmış olmama rağmen, hâlâ özenirim. O sevimli hikâyelerin aslında içten içte yaşanan dramın göstermelik kabuğunu oluşturduğunu bildiğim halde. Tanrı insan soyunun devam etmesi için, yani üremenin durmaması için, böyle bir duyguyu katıvermiş hamurumuza.

***

Evlilik: Toplumun onay mührünü taşıyan emniyet sübabı. Hâlâ... Peki evlilik kurumuna karşı mıyım? Asla. Ama arada sırada ekranda gördüğüm çifte kumru tablolarının aslında nasıl da kötü birer imitasyondan ibaret olduğunu görebiliyorum o kadar. Sibel Can ve Hakan Ural'ı hatırlar mısınız mesela? Evliliklerinin üzerinde kötü kokuların ayyuka çıktığı nda, basın toplantısı yapıp nasıl ağlaşmışlardı. Hakan Ural'ın o yeşil ceketiyle, gözleri dolu dolu kameralar karşısında oturuşu hâlâ aklımda. Ve Sibel Can'ın sevgi gösterisinde bulunacak daha sakin bir ortama sahip değillermiş gibi, kocasına ve onun yeşil ceketine, gözyaşları içinde sıkı sıkı sarıldığı görüntü de hafızamın unutulmazları arasında. Sonrası malum... Birbirlerine etmedik hakaret bırakmadılar ve başka 'kutsal evliliklere' yelken açtılar.

***

Bugünlerdeyse benzer bir, 'geç bulduk ama hoş oldu' vakasıyla karşı karşıyayız. Yeşim Salkım ve İlker İnanoğlu da, aman da ne kadar mutlu bir evlilikleri olduğunu, burnumuza sokma gayreti içindeler. Onlar bunu (hiç utanıp sıkılmadan) eski ilişkilerine ihanet ederek yapmayı tercih ediyorlar. Ve zaten antipatik görüntülerine, sevimsizlik üzerine sevimsizlik ekliyorlar.

***

Evlilik psikolojisinde 'yekvücut olmak' diye bir deyim vardır. Kulağa hoş geliyor değil mi? Çünkü yekvücut olmak aslında, eşlerin yalnız olmaktan korktuğu, 'birbirinin içinde kaybolan bir kimlik yaratma' çabasıyla, kendi kişisel kimliğinden vazgeçtiği bir ilişkiyi tanımlar.

***

Efendim, gördüğünüz gibi ekranlar, 'bir zamanlar yekvücut olmuş' ünlüler çöplüğüne dönüştü. Siz, evlilik kurumuna sempatiyle yaklaşın ama, bu sahte pamuk prenseslerin yaşadıklarına da bakmayın. En iyisi alın önünüze Halil Cibran'ın evlilik üzerine yazdığı satırları, okuyun ve hep aklınızda tutun. Medyanın cilalı palavralarına sakın kanmayın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 '40' dereden tepeden   / 22-10-2006
 Bir bağımlıyla yaşamak   / 15-10-2006
 Ünlülerin 'yekvücut' yalan dünyası   / 08-10-2006
 Hikâyesini bil de as!   / 01-10-2006
 Evliyken madara, boşanınca maskara olma   / 17-09-2006
 Çaça-Eşrefpaşa'da Romans   / 10-09-2006
 Şeker'im, geçmiş olsun!   / 03-09-2006
 Bu kaçış, korkaklıktan değil   / 27-08-2006
 Hem gavur hem kahpe, vurun öyleyse!   / 20-08-2006
 Geç gerçekleşen hayalin buruk tadı   / 13-08-2006
    Pazar Sabah Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Nedir alıp veremediğimiz?
İnsan güzel haberler aldığı...
MEHMET ALTAN
Cumhuriyet ve demokrasiyi...
ÖNCEL ÖZİÇER
Yedi hepimizin en sevdiği!
Geçen hafta 40 sayısıyla,...
KAZIM KANAT
Karım olmadan asla
Aslında bunca anlatacağım sorunun...
ERDAL ŞAFAK
Eline, diline, beline...
Rüşvet, yolsuzluk, adam...
Da Vinci'nin şifresi İstanbul'da çözülüyor
Da Vinci'nin şifresi İstanbul'da çözülüyor
Kasım ayından yılbaşına kadar Rahmi M. Koç Müzesi'nde sürecek olan...
'İmkânsız' nasıl başarılır?
'İmkânsız' nasıl başarılır?
Her şey adaptasyonda gizli. Hastalanıp hastalanmamak da, başarıp...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.