kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
O kadınla beraber olduğum için kendimden utanıyorum
O kadınla beraber olduğum için kendimden utanıyorum
'Karım ilişkiyi daha önce biliyordu'
'Artık piyanistlik yaparım!'
'Kafasını duvara vursaydı!'
'Hakkımdaki karara saygı duyuyorum'

'Asıl ahlakdışı ilişkiye giren o!'

'Âşıksa aşkını kalbinden çıkarsaydı'
"O avukat hanımla Galatasaray adasında tanıştım. Önce ilgimi çekmedi. Avukat olarak bazı konuları danıştım. Birkaç kere yemek yedik. Alkollüyken birlikte olduk. Ben ayrılmak isteyince şantaj yaptı. Âşıksa kafasını gidip taşlara vursaydı."



O kadınla beraber olduğum için kendimden utanıyorum

Adının karıştığı aşk skandalından sonra görevinden alınan Azerbaycan Başkonsolosu İbrahim Nebioğlu Yagubov, ilk kez konuştu. Yagubov ilişkisini kabul etti, fakat sevgilisini kesinlikle dövmediğini söyledi.

İbrahim Nebioğlu Yagubov, yaşadığı aşk skandalının ardından, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Azerbaycan başkonsolosluğu görevinden alındı. Evli ve üç çocuklu Yagubov, bir yasak aşk yaşamış ve sevgilisinin dayak iddiaları sonrası gazetelere konu olmuştu. Yagubov bugüne kadar hiç konuşmadı. Zaten bizim görüşmemiz de öyle kolay olmadı. Yagubov röportaja yanında korumasıyla geldi. Çok öfkeliydi. Röportaj sırasında sık sık sinirlendi. Sorulara kızınca röportajdan vazgeçtiğini söyledi. Özetle haksızlığa uğradığını, şantaja maruz kaldığını, mağdur olduğunu, hiçkimseyi dövmediğini ve bu ilişkiden pişmanlık duyduğunu anlattı. Kim haklı kim haksız; kararı yargı verecek. İşte bugüne kadar hiç konuşmayan başkonsolosun anlatıkları...

- O hanımla nasıl tanıştınız? - 2005 yılının temmuz ayında Galatasaray Adası'nda bir davette K.T. ile tanıştım. K. T., avukat olduğunu söyledi. Babası da korgeneralmiş. Öğrendim ki babası astsubay. İlk yalanı buymuş.

- Siz mi onun peşine düştünüz? - Yok ben ona gül göndermişim, kartımı göndermişim... Kesinlikle öyle bir şey yok. Zaten tanışmamızda benim ilgimi bir kadın olarak çekmemişti. Sadece avukat olduğu için görüştüm kendisiyle. Çünkü o dönemde bir ticari dava vardı. Bu konularla ilgili görüştüm. Bu görüşmeler bir hafta içinde oluyor. Daha sonra biz bununla birkaç kere yemek yedik. Evet aramızda gönül ilişkisi denen bir ilişki yaşandı. İçkiliydik ve beraber olduk. Tatlı sözlerinin etkisinde kaldım. Ama ben evliyim ve üç çocuğum var. Bir süre sonra ben buna "Yolumuz buraya kadar, ayrılalım," dedim. Ama ben ayrılmak isteyince tehditler başladı. Bana kontrat göndermiş diyor ki, "Benimle kontratın var." Kontratta da Ermeni bir kişinin imzası var. Dedim ki "Biz Ermenistan'ı tanımıyoruz ve onlarla savaş halindeyiz. Ben böyle bir kontratı imzalar mıyım?" Benden bu şekilde para sızdırmaya çalışıyor.

'MANYAK DEĞİLİM'


- Ne oluyor peki? - Devamlı arıyor. Mesajlar gönderiyor. Gece yarısı sado mazoşist mesajlar atıyor. Benimle görüşmek istediğini söylüyor. Kabul etmeyince, tehdit ediyor. Beni bitireceğini, rezil edeceğini söylüyor. Rezidansımın önüne gelip arabamı çiziyor. Güvenlik kameraları bunları kaydediyor.

- Bunun için mi dövüyorsunuz? - Asla dövmedim. Hayatımda hiçbir kadına vurmadım. Bunlar yalan! Hakkımda takipsizlik kararı veriliyor ve bakın siz hâlâ böyle soruyorsunuz. Böyle bir şey olabilir mi? Bir başkonsolos böyle bir şey yapabilir mi? Ben 40 yaşındaki bir kadını niye döveyim? Ben bir kadını dövecek kadar manyak mıyım?

- Ayrılmak istediği için tehdit ettiniz mi? - Asla böyle bir şey yok. Ayrılmayı isteyen benim. O ne zannediyordu ki? Karımdan boşanıp onunla evleneceğimi mi? Ben karımı seviyorum. Bu ilişkiye girmemeliydim.

- İyi de sizin hakkınızda savcılıkta şiddet gördüğünü söyleyen başka bir kadının dilekçesi daha var? O ne? - Öyle bir insan yok ki. Bakın, dinleyin: Bir sabah polis geliyor kapıma. Ben bir kadını dövmüşüm. Kadın kim? Jale Aydınoğlu. Bu benim yıllar önce kanserden ölen karımın adı. İnanamıyorum. Avukatı da Yeşim Usta diye bir kadın. Şok içindeyim. Avukatım hemen Yeşim Usta adlı avukatı araştırıyor. İstanbul Barosu'nda ve Türkiye Barosu'nda böyle bir avukat yok. Hazırlık dosyasındaki adrese gidiyorlar, böyle bir adres yok. Vekaletnamenin verildiği noterliğe gidiyorlar. O vekaletname de sahte çıkıyor. Aynı gün savcı takipsizlik kararı veriyor ve notere soruşturma davası açıyor sahte belge düzenlemekten. (Savcılık kararlarını gösteriyor. Kararda takipsizlik kararı verildiği ve Jale Aydınoğlu diye birinin var olmadığının tespit edildiği yazıyor.) Olay bu kadar net.

'PARA SIZDIRMAK İSTEDİ'

- Ya K.T.'nin şikâyeti? - Bana mesaj atıyor: "Yarın sabah 9.30'da evine Türk polisi gelecek. Hanımefendi müsait mi?" Ben Bakü'deyim. Atlıyorum uçağa, sabah 8.00'de eve geliyorum. Tam 9.30'da polis geliyor. Bu sefer K.T., "Beni dövdü" diye şikâyet etmiş. Savcıya ifademi veriyorum. Sonra da işte olay gazetelere yansıyor. Savcılık takipsizlik kararı veriyor. Dayak attığıma dair hiçbir şey yok ortada. Darp raporu nerede? Yok. Bakın sırf anne olduğunu ve babasız çocuk büyüttüğünü düşünerek ben yine de onu savcılığa şikâyet etmedim. Şimdi avukatımı arayıp 50 bin dolar istemiş, peşimi bırakmak için. Dava açıyorum.

Elif KORAP

DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ
 Ciddi iş yapanlar hayata gülerek bakar
 'Kadın hayranım daha çok'
 'Gizli evlenince babam evde kıyamet kopardı'
 'Fener başarısızlığını örtmek için saldırıyor'
 Türk medyasının tek ihtiyacı bizdeki cesaret!
 Ağalardan jet sosyeteye
 'Karımın heykelini kaldırtmayabilirdim'
 Afganistan insanın içini yakıyor
 'Tarihin pususuna yatmış son fedaiyim'
 'Benimle çalışanlar da uzaylılara inanıyor'
 Üç M(is)li bir aşk üçgeni
 Dirisine de ölüsüne de el koydu
 'Ayçiçeklerimizi öldürtmeyeceğiz!' '
 'Artık Vakko'dan giyineceğim'
 Anadolu'da et, İstanbul'da balık yiyor
 Seren Serengil'den ne istiyorlar?
 'Benden önce smokin mi giyiyordu?'
 'Az çapkın olduğumu söylemeleri iyi bir şey'
 'En doğru adam benim'
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
  » Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
'Hiçbir değer yargısı olmayan ve şiddeti kendine hak gören bir nesille karşı karşıyayız'
'Hiçbir değer yargısı olmayan ve şiddeti kendine hak gören bir nesille karşı karşıyayız'
Seri katil, cani, sapık, psikopat... Pek çok şey söylendi, söyleniyor...
Katil doğulur mu, olunur mu?
Katil doğulur mu, olunur mu?
'Bir psikopat, ne yaparsanız yapın hep...
Da Vinci'nin şifresi İstanbul'da çözülüyor
Kasım ayından yılbaşına kadar Rahmi M. Koç Müzesi'nde sürecek olan 'Leonardo:...
'İmkânsız' nasıl başarılır?
Her şey adaptasyonda gizli. Hastalanıp hastalanmamak da, başarıp başarmamak da.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.