kapat
   
28 Ekim 2006 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Güzel şeyler de var

Efes Pilsen Antrenörü Mahmuti, "Bir kaç yıldır basketbolun hep kötü yanları gösteriliyor. Ama bu bizim ürünümüz ve artık iyi şeyler konuşup, insanları salonlara çekmeliyiz" dedi.

Efes Pilsen yaşadığı sıkıntılara rağmen Beko Basketbol Ligi ve Avrupa Ligi'nde kayıpsız başladı. Bu zorlu dönemde Antrenör Oktay Mahmuti'nin konuğu olduk ve merak edilenleri sorduk:

* Avrupa'da sayı kralı olmuş Jenkins ve Nicholas'ın transferleri, artık hücum ağırlıklı bir takım olacağınızı mı gösteriyor? Yok, asla da öyle bir şey olmaz. Zaten ben hiç bir zaman basketbolu savunma ve hücum diye ayırmadım. Basketbolun olmazsa olmaz şartlarından biri savunmadır diye düşünüyorum. Hiç bir zaman 'Bu takım savunma yapar hücum etmez' diye bir düşünce içine girmedim. Geçen sezonlara bakarsak da, hücum yüzdelerimizin diğer takımlardan bir farkı olmadığı görülür. Yani, biz sadece savunma takımı değiliz ve kimlik değişimi yok.

* İki sayı kralını birden oynatmak, onları memnun etmek işinizi zorlaştırmayacak mı? Benim için kimin sayı kralı olduğu çok önemli değil. Hatta hiç önemli değil. Herkes takım konsepti içinde kendi görevlerini yerine getirmeli, verimli olmalı. Biz o zaman başarılı olabiliriz. Beş oyuncudan bir sinerji yaratırsak iyi bir düzenden bahsedebiliriz. Benim için bir oyuncunun 20 sayı atması ile 6 sayı atması arasında fark yok. Yeter ki düzen kurulsun ve yürüsün.

* Haislip geçen sezon Ülker'den habersiz ayrıldı. Bu transfer risk taşımıyor muydu? Hiç bu düşünce ile Haislip'i almadım. Geçen sezon Avrupa'da ilk tecrübesiydi. Ülker'den neden ayrıldığını bugün bile net olarak bilmiyorum. Jenkins ve Nicholas için ne söylüyorsam aynısı Haislip için geçerli. Ondan beklentim görevlerini yerine getirmesi, takıma katkı sağlaması.

NBA BİZİ GERİ GÖTÜRDÜ


* Avrupa Ligi başladı, neler olacak? Biz bu sene farklı, yeni oyunculardan kurulu bir ekibiz. Sezon öncesi çok sakatımız vardı ve hala bu sorunu yaşıyoruz. Ne zaman tam takım çalışacağımız belli değil. Cüneyt, Mustafa Abi sakat, Granger'ın ne zaman döneceği belli değil. Çok uzun zaman çalıştığımızı ve her şeyin yerine oturduğunu söylemek mümkün değil. ABD turnesi de bizi geri götürdü. NBAOktay Mahmuti, Avrupa Liginde Top 16 maçlarına kadar sistemi oturtmak istiyor.takımları ile oynamak çok önemli bir olay ama saat farkı, çalışma şartları düzenimizi aksattı. Bu şartlarda Avrupa Ligi'ne başladık. İlk turda hedefimiz ilk 5'e girmek. Başka bir hedef olamaz. İlk turu ne kadar üstte bitirirseniz özgüven gelir. Önemli olan buralarda düzeni oturtmak, ilk 16'ya girmek ve burada bir şey yapabilmek.

*
Ligimizi nasıl değerlendiriyorsunuz?
Geçen sezonun bitimi ile bir kargaşa yaşandı. Bazı kulüpler kapandı, Tekel son dakikada geri döndü. Muhakkak bir düzen oturur ama şu an için herşeyin iyi olduğunu söylemek çok mümkün değil. Bu kadar kulüp kapandıktan sonra 16 takım ile devam etmek doğru mu değil mi düşünülmesi gerekirdi belki. Ama dediğim gibi bunlar ani kararlarla yaşanan gelişmeler. Bunlara hazırlıklı olmak imkansız. Hiçbir ülkede kulüpler böyle kolay kapanmaz. Kimse de kulüpler kapanırsa diye hazırlık yapmaz açıkçası.

* Efes Pilsen-F.Bahçe Ülker finali olur mu?
Fenerbahçe Ülker en üst seviyede yatırım yaptı. Türkiye'de ve Avrupa'da tecrübeli isimlerden bir kadro kurdu. Ama ben lig maçlarıınn da kolay geçeceğini sanmıyorum. Ayrıca kimse daha hazır değil. Takımların düzenleri yerine oturduktan sonra çok şey değişir.

MİLLİ TAKIM DOĞRU YOLDA

* Milli Takım için de düşünüyorsunuz? Ben öncelikle bir Türk ve bir basketbol adamı ve de takım düzenine inanan biri olarak alınan başarıya sevindim. İnandığım bir düzenin başarılı olmasına da çok sevindim. Çok başka bir yol aramaya gerek yok; Yol budur. Bundan sonra da herkes bu heyecanı yaşamalı ve maksimum verim vermeli.

* Basketbolumuz ne durumda? Bir kaç yıldır basketbolun hep olumsuz yanlarından bahsettik ve insanları salonlardan uzaklaştırdık. Ama bu bizim ürünümüz ve bunu yüceltmeliyiz. Antrenörü, oyuncusu, yöneticisi ve basını ile birlikte, bu ürünün marka değerini yükseltmeliyiz. Sürekli kötülersek insanların basketbola ilgi göstermesini bekleyemeyiz. Ayrıca basketbol bu kadar da kötümsenecek durumda değil. İyi taraflarını da göstermeli ve insanları salonlara çekmeliyiz.

Volkan ÜSTÜYILDIZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Zico'dan ilk dokunuş
 Zirvenin şifresi solda
 Vurucu tim
 Taraftarın sevgilisi
 Memo süper
 FIFA'ya gidecek mi?
 Kurtar bizi Roman baba!
 Akatlar'da heyecan
 Hakimiyet grupların
 Ümit tek forvet Arda ise sahada
 Tribünlerde tehlikeli gelişme
 Fitch'siz Cimbom 59!
 Ersan'dan 14 sayı
 Günün içinden
VEDAT BAYRAM
Sözleri test etmek
Yaklaşık 4-4.5 yıl spor genel...
ERGUN BABAHAN
Birleşik Cephe telaşta
Fenerbahçe ligde iddiası olsun...
LEVENT TÜZEMEN
Mevcutların en iyisi Cihan
LİG TV'de Bilgin Gökberk'in...
Açık dolaşmak günah mı?
Açık dolaşmak günah mı?
Açık giyinen kadınların cinsel saldırıya hedef olacağına dair...
Telefonları dinlenirken 4 cinayet işlemişler
Telefonları dinlenirken 4 cinayet işlemişler
7 kişiyi öldüren seri katillerin telefonlarının 3'üncü cinayetten...
Bikini üstüne gömlek
Bikini üstüne gömlek
Meksika'da düzenlenen moda haftasında 2007 ilkbahar/yaz...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu