kapat
   
25 Ekim 2006 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Birbirlerini suçladılar
Bekçe: Biri yaralıydı Mehmet ona da sıktı
Evinde pompalı tüfek bulundu
Babasını öldürüp çocuğu sevmişler
İdam Edilsin
Kıyma alıp gelecekti
Babası öldürülmüş
Psikiyatristler Ne Diyor?
Yalova'da Arandılar Ama

Vahşetin itirafları

60 saatte 7 kişiyi öldürerek bayramı kana bulayan Mehmet Karahasan ile Yiğit Bekçe, kan donduran itiraflar ile herşeyi anlatırken, suçu birbirlerine attılar.

Uyuşturucu, kızlar
Yedi kişiyi "zevk için" öldürdüklerini söyleyen iki zanlı dün tutuklandı. Cinayet öncesi uyuşturucu alıp, kızlarla alem yaptıklarını söyleyen iki zanlı cinayetleri soğukkanlılıkla anlatırken, "Ben durdum o vurdu... Beni o mecbur etti" deyip birbirlerini suçladı.

Başını okşamışlar
Yiğit Bekçe, 6'ncı kurban Bekir Ciritçi cinayetini şöyle anlattı: "Aracı tüfekle durdurduk. Arabada 4-5 yaşlarında çocuk vardı. Onu amcasının evine teslim edip sonra babasını öldürdük..." Küçük çocuğun amcası "Yolda yeğenimi sevip başını okşamışlar" dedi.

Bez için vurduk
"Yok dedi, öldürdük"
Benzincide cam için bez istedik. "Burası tamirhane mi" deyince kaç el ateş ettim, bilmiyorum.

Gitar kutusuna silah
Parmak izimiz kalmasın diye aracı yaktık... Pompalı tüfeği bir gitar kutusunun içinde dolaştırdık.


Birbirlerini suçladılar

7 kişiyi öldürüp, 2 kişiyi yaralayan katiller Yiğit Bekçe ve Mehmet Karahasan, "canavarca hisle adam öldürmekten" tutuklandı. İşte tüyler ürperten ifadeleri....

Karahasan: Yiğit şahsı sol gözünden vurdu
Suç ortağıyla 7 kişiyi öldüren Mehmet Karahasan, Yiğit Bekçe'nin bir evden gitar kutusunun içinde pompalı tüfekle geldiğini söyledi

14 yaşında işlediği cinayet nedeniyle 2.5 yıl cezaevinde kalan Mehmet Karahasan, işten çıkartıldıktan sonra iş bulamadığını belirterek tazminatla Bursa'da uyuşturucu alıp İstanbul'da kadınlarla alem yaptıklarını söyledi. Karahasan cinayetleri soğukkanlılıkla itiraf etti: "Yiğit Bekçe ile birlikte 7-8 gün gezdik. Adapazarı'nda Aykut Okumuş'la silahları ve kiraladığımız arabaları takas ettik. Bir gün önce polislerden kaçtığımız için kiraladığımız araba aranıyordu. Yiğit 'Bursa'ya gidiyoruz. Hasımlarım var' dedi. Balıkpazarı'nda bizi yakınları karşıladı. Yiğit, av tüfeği ile indi. Bir süre sonra silah sesleri duydum. Koşarak yanıma geldi, 'Bas buradan kaçıyoruz' dedi.

YİĞİT'E
HAYDİ GAZLA DEDİM
GÖZÜNDEN VURDU:
Aynı gün 23.30 sularında Bursa-Yalova yolunda kestane şekeri satan bir dükkanın önünde arabayı durdurdu. '30 tane cinayetim var. Yanımdan sakın ayrılma' diyerek, tehdit etti. Yiğit, av tüfeği ile dükkana girdi ve genç çocuğu öldürdü. Sabah saat 05:30 sularında Kozluk mevkiinde Özcan Pişmaniye'nin önünde yine durduk. 'Gel benimle' dedi, dükkana girdik. Yiğit şahsa ateş ederek, öldürdü. Sağ gözünden vurmuştu. Hendek'e doğru kaçmaya başladık. Kargılıhan mevkiindeki Enerji Petrol'e girdik. Pompacı dışarıdaydı. Adama bir şey söylemeden av tüfeği ile ateş etti. Adam markete kaçarken, Yiğit de öldürerek paraları aldı. Marketin dışında bir adam duruyordu. Yanına çağırdı, gelmeyince onun da göğsüne ateş etti. 'Haydi gazla' dedi. Adana istikametine doğru yola çıktık.

ADAM KORKTU KABUL ETTİ
TÜPLE ÖLDÜRDÜ:
22 Ekim'de Mersin Erdemli'ye geldik. Yiğit açık bir bakkala girdi. Bana 'öldür' diye bağırdı. Elime geçirdiğim bıçakla vurdum. Yiğit de tüfeğinin dipçiği ile kafasına vurmaya başladı, dipçik kırılınca küçük tüple vurarak, bakkalı öldürdü.

OTOSTOP YAPMIŞLAR: Erzin'e doğru giderken, arabanın sağ tarafını bariyerlere vurup kaçmak istedim. Erzin'de Yiğit, parmak izi kalmasın diye arabayı yaktı. Yolda otostop yaptık. Bizi Adana'ya kadar getirdiler. Yiğit, av tüfeği ile Reno marka bir arabayı durdurdu. Arabada 4-5 yaşlarında küçük bir çocuk vardı. Yiğit, şoföre 'Burada hasmım var. Kaçmak istiyorum' dedi. Adam korkusundan kabul etti. Direksiyona geçip, çocuğu arka koltuğa oturttum. Adam bize 'Canımı bağışlayın, çocuğu eve bırakayım' dedi. Çocuğu yakınlarına bıraktık. Ankara yolunda cam toz olmuştu. Durduk ve toplu iğne ile silecekleri açmak istedik. Araç sahibi de inince Yiğit ateş etti. Birkaç adım attıktan sonra yere düştü. Arabaya binip, Ankara'ya geldik. Ankara'ya doğru, Gölbaşı'nda Shell Benzinliği'ne girdik. Benzin aldıktan sonra, bir sonraki benzinliğe girip, camları temizlemek için bez alacaktık. Yazıhanede televizyon izleyen iki kişiden bez istedim, birisi 'Burası tamirhane mi?' dedi. Terslemesi zoruma gitti. Yiğit, elindeki kuru sıkı tabancayı doğrultarak, "Bunları sen öldüreceksin' dedi. Beni tehdit edince, şahısların yanına gittim ve ateş ettim. Kaç el ateş ettim, hatırlamıyorum."

SİNCAN CEZAEVİ'NE KONULDU
Zanlılar, sorgulamalarından sonra Adliyeye sevkedildi. Cumhuriyet Savcısı Mustafa Çoşkun tarafından sorgulanan sanıklar, tutuklama talebiyle Nöbetçi hakimliğe çıkarıldı. Sanıklar, mahkemedeki sorgusunun ardından "canavarca bir hisle birden fazla kişiyi öldürmekten" suçundan müebbet ağır cezasıyla yargılanmak üzere tutuklanarak Sincan F Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Göksel ÇAĞLAV/ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Asırlardır var olan ilişkimiz rehin alınamaz, alınmamalı
 Kilisede bayrak gerginliği
 Kana'da bayram artık mezarlık ziyareti demek
 Sahte 'ateşkes' kısa sürdü
 Bush: İslam büyük bir din
 Mehdi Zana'ya 301 soruşturması
 Bomba ihbarı hastane boşalttırdı
 NATO'dan Afganistan talebi
 Avusturya'da da soykırım tasarısı
 Başkonsolos aleyhine açılan davada karar günü
 BM'den 'Gözaltı süresini uzatmayın' uyarısı geldi
ERGUN BABAHAN
Bayram gazetesi ve SABAH
SABAH'ın tarihinde yaptığı...
MEHMET BARLAS
"Çöldeki döngü" Özal gibi Bush'ları da...
ERDAL ŞAFAK
Son dinozor
"Bir insan yaşamında...
Amerikalıları çıldırttı
Dünya, İngiliz komedyenin yarattığı Borat karakterini konuşuyor.
Zenginle Fakiri Ayıran Duvar
Brezilya'nın Sao Paulo kentinde zengin yerleşim yerleri ve fakir...
Şansımız döndü
Şansımız döndü
Galatasaray'ın golcüsü Ümit,SABAH'a konuştu: "Erciyes maçında rakibin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu