kapat
   
23 Ekim 2006 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Seri katil zanlıları Ankara'da yakalandı

Bursa, Sakarya, Kocaeli ve Mersin'de üç gün içerisinde 4 kişiyi öldürdükten sonra seri katil olarak anılan iki kişi son olarak Ankara'da bir benzinliği bastı. Burada çalışan pompacı ve marketçiyi öldüren kişiler kaçmaya çalışırken Kızılcahamam ilçesi Çeltikçi kasabasında jandarma ekipleri tarafından bu sabah yakalandı.

Jandarma yetkilileri, Kızılcahamam yakınlarında araçlarını yaktıktan sonra yaya olarak kaçmaya çalışırken yakalanan zanlıların üst aramasında esrar, uyuşturucu hap, pompalı tüfek, ruhsatsız tabanca ve gasp ettikleri 3 araca ait ruhsat ve 865 YTL para ile 3 cep telefonu ele geçirdi.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Mehmet K. (24) ve Yiğit B. (29), ilk olarak 20 Ekimde, Bursa-Yalova kara yolunun Ovaakça beldesi yakınlarında, Bahtenur Öztürk'e ait kestane şekeri satış mağazasına müşteri gibi girip, iş yerinde tezgahtarlık yapan Dumlupınar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Muhasebe Bölümü son sınıf öğrencisi Hüseyin Çalışkan'ı silah zoruyla etkisiz hale getirerek kasadaki paraları almak istedi. Kendilerine direnen Çalışkan'a pompalı tüfekle ateş edip öldüren zanlılar, kasadaki parayı ve Çalışkan'a ait cep telefonunu alarak olay yerinden kaçtı.

Çalışkan'ın üniversiteden mezun olması için 1-2 dersin sınavlarına girmesi gerektiği, okula devam zorunluluğu bulunmadığı için çalışarak ailesine katkıda bulunduğu öğrenildi.

İZMİT VE SAKARYA'DAKİ CİNAYETLER

Bursa'daki olaydan yaklaşık 5 saat sonra, 21 Ekimde, İzmit'te, D-100 kara yolu üzerindeki bir pişmaniye dükkanına giren zanlılar, iş yeri çalışanı Fatih Kılıç'ı (21) pompalı tüfekle gözünden vurarak öldürdüler.

Aynı gün, Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir akaryakıt istasyonunda iş yeri çalışanı Mehmet Çakır'ı da öldüren zanlılar, benzin istasyonunun karşısındaki arazide hayvan otlatırken olayı gören çoban Dursun Dere'yi fark ettiler. Zanlılar, Dere'yi de ateş ederek yaraladı. Zanlılardan Mehmet K'nin kullandığı 54 HP 185 otomobil, 22 Ekimde Hatay'da Erzin-Dörtyol kara yolunda yanmış bulundu.

ADANA POZANTI'DAKİ CİNAYET

Öte yandan, söz konusu kişilerin Adana Pozantı'da bir kişinin öldürülmesi olayının da zanlıları oldukları öne sürüldü. Petrol istasyonunun sahiplerinden Şahin Aypek, kamera görüntülerini izlediğini, zanlıların markette bulunan kişilerden parayı istediğini, Necati Yücel'in itiraz etmeden parayı verdiğini, zanlıların buna rağmen Yücel'i ve Aycık'ı öldürdüklerini söyledi. Aypek, zanlıların yaklaşık 500 YTL gasp ettiklerini açıkladı.Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

GÖLBAŞI'NDAKİ CİNAYETLER

Zanlılar, dün gece saat 01.00 sıralarında Ankara-Konya yolunun 8. kilometresindeki bir benzin istasyonunda Enver Aycık (27) ile Necati Yücel'i (26), pompalı tüfekle başlarına 6'şar el ateş ederek öldürdü. Gece benzin istasyonunda 3 kişinin nöbetçi olarak çalıştığı, öldürülen İskenderunlu Aycık'ın benzinlikteki markette çalışan hemşehrisi Nedim Omuzlubozlu'ya bayram ziyaretine geldiği, sabah birlikte İskenderun'a gidecekleri öğrenildi.

Omuzlubozlu'nun olay öncesinde marketi arkadaşı Aycık'a devrederek tıraş olmak için istasyondan ayrıldığı, bu sırada benzin istasyonuna gelen zanlıların yaklaşık 500 YTL'yi gasp ettiği, Aycık ile Yücel'i kafalarına pompalı tüfekle yakın mesafeden ateş ederek öldürdükleri belirtildi. Benzinlikte çalışan Recep Aypek'in ise bir odada uyuduğu için olaydan kurtulduğu öğrenildi. Bu arada, zanlıların ilk olarak cinayetin işlendiği petrol istasyonunun yaklaşık 200 metre gerisindeki bir başka benzin istasyonuna girdikleri, ancak güvenlik kamerasını fark ederek buradan ayrıldıkları belirlendi.

ZANLILAR KIZILCAHAMAM'DA YAKALANDI

Cinayet sonrası olay yerine gelen jandarma ekiplerinin araştırması sonucu, zanlıların ilk olarak Gölbaşı'nda cinayetin işlendiği petrol istasyonunun 200 metre gerisindeki bir başka benzin istasyonuna girdikleri, ancak güvenlik kamerasını fark ederek buradan ayrıldıkları kaydedildi. Kamera kayıtlarından, zanlıların 33 NZ 802 plakalı otomobili kullandıkları tespit edildi.

Jandarma ekipleri, çalışmaları sonucu aracın Kızılcahamam yakınlarında olduğunu belirledi. Güvenlik ekiplerinin kendilerini takip ettiğini anlayan zanlılar, aracı yakarak yaya olarak kaçmaya çalıştı. Ekipler, zanlıları yakaladı. Zanlıların üst aramasında esrar, uyuşturucu hap, pompalı tüfek, ruhsatsız tabanca, kullandıkları araçlara ait ruhsatlar, gasp ettikleri 865 YTL para ile 3 cep telefonu ele geçirildi.

Gölbaşı İlçe Jandarma Komutanlığında zanlıların sorgusuna Gölbaşı Cumhuriyet Savcısı da katıldı. Zanlılar, Ankara Adli Tıp Kurumundan gelen doktor tarafından sağlık kontrolünden geçirildi.Zanlıların ifadeleri sonucu, Mersin ve Adana'da da cinayet olaylarına karıştıkları belirlendi. İddiaya göre, zanlılar dün Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Tömük beldesindeki Eczacılar Sitesi karşısında büfe işleten Özkan Köse'yi (26), iş yerinde dövdükten sonra bıçaklayarak öldürdüler. Köse'nin 3 bin YTL ve 80 Avrosunun gasp edildiği belirlendi.

Zanlılar, dün akşam saatlerinde de TEM otoyolunun 57. kilometresinde, Pozantı-Çamalan mevkisinde Bekir Ciritçi'yi (40) başından tabancayla vurarak öldürdüler, 33 NZ 802 plakalı otomobilini gasp ettiler. Bu arada, zanlıların 19 Ekimde Bursa'nın Gemlik ilçesi Balıkpazarı'nda Melih Süren'i yaraladıkları tespit edildi.

Yetkililer, olaylarla ilgili üçüncü kişinin arandığını kaydettiler. Zanlıların başka olaylara karışıp karışmadıklarının araştırıldığı ve cinayetlerin işlendiği illerden olayları araştıran güvenlik ekiplerinin sorguya katılmak üzere Ankara'ya gelmek için yola çıktıkları öğrenildi. Türkiye'nin çeşitli illerinde cinayet işleyen ve bugün Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde yakalanan zanlılardan Mehmet K'nin cinayetten, Yiğit B'nin de hırsızlıktan sabıkasının olduğu bildirildi.

CİNAYET VE HIRSIZLIKTAN SABIKALILAR

Gölbaşı İlçe Jandarma Komutanlığında sorgulamaları devam eden ve 7 cinayet ile 2 yaralama olayını itiraf eden zanlılardan Mehmet K'nin cinayetten, diğer zanlı Yiğit B'nin de çeşitli hırsızlık suçlarından sabıkasının olduğu öğrenildi. Sakarya'nın Akyazı ilçesinde yaşayan evli ve 2 çocuk babası olan Mehmet K'nin 14 yaşındayken cinayet işlediği ve 1996 yılında girdiği cezaevinden, 1999 yılında Cezaları Erteleme ve Şartla Salıverilme Yasası'ndan yararlanarak çıktığı belirtildi.

Bursa'nın Gemlik ilçesinde yaşayan ve yaklaşık 18 ayrı hırsızlık suçundan sabıkası olduğu belirtilen Yiğit B'nin, ayrıca 3 ayrı olaydan da polis tarafından arandığı kaydedildi. Her iki zanlının da ortaokul mezunu olduğu, uyuşturucu madde kullandıkları, vücutlarının çeşitli yerlerinde jilet izleri olduğunu belirten yetkililer, bu kişilerin yaklaşık 20 gün önce ''bir arkadaş ortamında'' tanıştıklarını itiraf ettikleri bildirildi.

AMAÇSIZ YERE CİNAYET İDDİASI...

Zanlıların, cinayetleri ''amaçsız yere'' işlediklerini söyledikleri iddia edildi. Cinayet işlemeden önce hap alarak, birbirlerine işledikleri cinayetleri anlatan zanlıların, daha sonra anlattıkları olayların etkisinde kalarak, birbirlerine 'nazire olsun' diye 'cinayet öyle işlenmez böyle işlenir' diyerek olayları peş peşe gerçekleştirdikleri öne sürüldü.

''PARMAK İZLERİ BELLİ OLMASIN DİYE...''

Zanlıların, cinayet işledikten sonra gasp ettikleri otomobillerle sürekli hareket halinde oldukları ve parmak izleri belli olmasın diye de araçları yaktıkları, ardından yeni araç gasp ettikleri öğrenildi. Mehmet K. ve Yiğit B'nin ilk işledikleri 20 Ekimdeki cinayetin ardından Kızılcahamam'da gece jandarma ekiplerince yakalanana kadar güvenlik güçlerince hiç durdurulmadıklarını öne sürdükleri de bildirildi.

MEHMET ÇAKIR'IN CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Sakarya'nın Hendek ilçesinde önceki gün öldürülen akaryakıt istasyonu çalışanı Mehmet Çakır'ın cenazesi, toprağa verildi. Mehmet Çakır için, Hendek'e bağlı Kurtköy'de cenaze töreni düzenlendi. Köy camisinde kılınan namazın ardından Çakır'ın cenazesi, Kurtköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Seri cinayet zanlılarının öldürdüğü 7 kişiden biri olan Çakır'ın, biri 15 aylık, diğeri 6 yaşında iki çocuğu bulunduğu öğrenildi. Mehmet Çakır, seri cinayet zanlıları tarafından, 21 Ekimde Hendek'te çalıştığı akaryakıt istasyonunda vurularak öldürülmüştü. Zanlılar, olayı gören Dursun Dere'yi de yaralamıştı.


ENVER AYCIK'IN AİLESİ, BAYRAMI YAS TUTARAK GEÇİRİYOR

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bir benzin istasyonunda pompalı tüfekle vurularak öldürülen Enver Aycık'ın Hatay'ın İskenderun ilçesindeki ailesi, bayramı yas tutarak geçiriyor. Seri cinayet zanlılarının öldürdüğü 7 kişiden biri olan Enver Aycık'ın (27) babası Ali Aycık, oğlunun ölüm haberiyle birlikte tüm ailenin yıkıldığını, ancak zanlıların yakalanmasına sevindiklerini belirtti. Zanlıların aftan yararlanmaması gerektiğini ifade eden Aycık, ''Bu tür acımasız katillerin en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz. Aksi halde, başka gençlerin ve ailelerin hayatı karartılır'' dedi.

Enver Aycık'ın amcasının oğlu Ziya Aycık, yasadan faydalanan katillerin sokaklara salıverilmesi yüzünden, masum insanların hayatını kaybettiğini belirterek, ''Devlet artık bunun önüne geçsin. Katiller, psikopatlar, sokaklara bırakılmasın, cezalandırılsınlar. Bayram günü bizim yüreğimiz yandı'' diye konuştu. Enver Aycık, seri cinayet zanlıları tarafından Ankara-Konya yolundaki Şahin ve Mehmet Aypek kardeşlere ait benzin istasyonunda vurularak öldürülmüştü.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 14 yaşındaki PKK'lı teslim oldu
 Soykırım yapılıyor satırla yatıyoruz
 YÖK'ten rektör adaylarına mülakat
 Siyasinin dili ayrı askerinki ayrıdır
 Pompalı katillerin kimlikleri belirlendi
 Ameliyatta iftar arasını savundu
 Bu Japonlar niye saklanıyor
 'Namusa zimmetli' kitaplar kayboldu
 Afganistan'da başı dara düşen Mehmetçik'e koşuyor
 Şehitlik doldu, taştı
 Mezarlıkta sahte hoca operasyonu
 Polislerden sahur yemeği ikramı
 Hırsızlık oldu, Karun Hazineleri 'göze girdi'
MEHMET BARLAS
Erdoğan'ın yerinde olsanız Çankaya'ya çıkar...
ERGUN BABAHAN
Bir bayram sabahı
Müslüman alemi bugün yeni bir Ramazan...
ERDAL ŞAFAK
Geçmişe yolculuk
İslam aleminin Ramazan...
MEHMET ALTAN
Bugün bayram...
Ramazan Bayramı ile başlayıp Cumhuriyet...
Müslüman Bakan peçeye savaş açtı
İngiltere'de çıkan peçe tartışması, İtalya'dan sonra İsveç'e sıçradı.
Irak yönetimine 'güvenliği sağla' takvimi verdi
Bush yönetimi, ülkeye güvenliğin getirilmesi için Irak yönetimine...
Geri döndüler: 4-1
Geri döndüler: 4-1
Newcastle'da futbola dönüş sinyalleri veren Fenerbahçe, Kayseri...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu