kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Beyazlatma yöntemleriyle rahatça gülün
Beyazlatma yöntemleriyle rahatça gülün
Bilinmesi gerekenler
Bir yöntem de porselen lamina

Beyazlatma yöntemleriyle rahatça gülün

Estetik bir yüz için sahip olunması gereken en önemli detaylardan biri bembeyaz dişler. Geliştirilen son diş beyazlatma yöntemleri sayesinde hiçbir zarar görmeden bembeyaz dişlere kavuşmak mümkün.

İçinde bulunduğumuz çağ, iletişim çağı. Dolayısıyla gerek özel hayatta gerek iş yaşamında hoş bir imaja sahip olmak, sempatiyle karşılanmak giderek önem kazanıyor. Konuşurken, gülerken etkileyici olmanın sırrı ise düzgün ve sağlıklı dişlerde gizli. Dişlerinizin günlük bakımını ihmal etmeseniz de, sigara, çay, kahve gibi etkenler nedeniyle zamanla sararma söz konusu olabiliyor. Bakımlı dişlere sahip olmak için diş beyazlatma yöntemlerini tercih edebilirsiniz. Geçmişte dişlere zarar verdiği söylenen beyazlatma yöntemleri günümüz teknolojisiyle tamamen zararsız hale gelmiş durumda. Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu, toplam 45 dakika süren lazerli bir uygulamadan sonra bembeyaz dişlere kavuşmanın mümkün olduğunu söylüyor. Ayrıca dilerseniz evde kendi başınıza uygulayabileceğiniz beyazlatma yöntemleri de var. Kışlaoğlu bu evdeki yöntemin de doktor kontrolünde olduğu sürece rahatlıkla uygulanabileceği görüşünde: "Diş beyazlatma konusunda önerdiğimiz iki farklı yöntem var. Bunlardan biri klinikte lazerle uygulanıyor diğeri yine hekim kontrolünde evde yapılan beyazlatma yöntemi. Lazerle yapılan sistemde dişin zarar görmemesi açısından kullanılan etken malzeme çok önemli. Piyasada yaklaşık 100 çeşit diş beyazlatma ürünü var. Amerikan Diş Hekimliği Birliği ve FDA onaylı bir ürün olması lazım."

EVDE DE YAPABİLİRSİNİZ
Kışlaoğlu lazerle yapılan beyazlatma işlemini şöyle anlatıyor: "Bu uygulama soğuk ışıkla yapılıyor. Önce diş etlerini koruyucu önlemler alınıyor. Sonra dişlerin üzerine beyazlatma jeli uygulanıyor. Dişlerdeki gözeneklerin temizlenmesinde Hidrojen peroksit yani oksijenli su veya türevi Karbamid peroksit'li jeller kullanılıyor. Bu jel dişin minesindeki renklenmeleri çözüyor. Bu maddeler 45 dakika süreyle lazer ışığı verilerek aktive edilip beyazlama gerçekleşiyor. Bu uygulamada diş eti ve dokular özel koruyucularla korunduğundan zarar görmez. Kişinin diş minesinin rengine bağlı olarak beyazlama oranı değişir." Diş beyazlatmadaki bir başka yöntem olan ev tipi beyazlatma konusunda ise şu uyarılarda bulunuyor Kışlaoğlu: "Beyazlatma konusunda çok farklı yöntemler var günümüzde. Eczanelerde, marketlerde satılan ürünler var. Bunlar dişi beyazlatabilir belki ancak, zarar verme ihtimali de çok yüksek. Hekim tarafından önerilen bir ürün olması lazım. Ev tipi beyazlatmada biz hastaya uygun olarak bir plak yapıyoruz. Tam dişin üzerine oturuyor. Diş etine taşmıyor. Dolayısıyla diş etine bir zarar vermiyor. Bu kalıbın içerisine Amerikan FDA onaylı bir ilaç konularak ve beyazlatılacak dişlerin üstüne yerleştiriliyor. Günde ortalama dört-altı saat takılması gerekiyor." Diş beyazlatmanın kalıcı bir yöntem olmadığını söyleyen Kışlaoğlu bir ya da iki yılda bir yenilenmesi gerektiği görüşünde. 45 dakikalık lazerli diş beyazlatmanın maliyeti 1.000 YTL iken, ev tipi diş beyazlatma 600 YTL'ye mal oluyor. Lamina porselen yönteminde ise bir diş 600 YTL'ye yapılıyor.

Neslihan TUNÇ

DİĞER İYİ YAŞA HABERLERİ
 İyi bir seks mi, uyku mu?
 Mehmet Öz'ün kızından diyet kitabı
 Sağlık ve gençlik iksiri
 60'ından sonra anne olmak
 Ali tüp'ü tut
 Leylekler mi getirse acaba?
 Ona karanfil ve canlı renkler çok yakışıyor
 Tarih, deniz, güneş, seks klişesi ve Bodrum
 Vitaminler, mineraller ve sağlıklı yaşam
 Yaşlanmaya yeni bir bakış
 Sudan güzellik elinizin altında
 Meyvelerden gelen güzellik
 Modern'de yaz okulu
 Banyonuzu bakım kürüne çevirebilirsiniz
 Yaz çiçeği gibi kokmak için
 Babanızı unutmayın
 Zindelik veren mucize diyet
 En büyük mağaza açıldı
 Başarılı seksin sırrı cinsel zekâda gizli
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
  » İyi Yaşa
Cennette bir şampiyon
İngiltere'den Malta'ya, İrlanda'dan Çin'e kadar geniş bir coğrafyada...
Türkiye'nin Kırgızları
Usta haberci Coşkun Aral, içlerinden birini eylül ayında şehit veren...
Bayram baklavasız olmaz
İşte yine bir bayram daha geldi. Tatlı yiyip tatlı konuşacağız. Peki bayramın...
Bayramda Boğaz manzaralı fasıl
Bu yıl Şeker Bayramı'nda hem dinlenmek, hem de gezip eğlenerek bayramın tadını...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.