kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Küçücüğüm her şeyim
Küçücüğüm her şeyim

Minyon olmaktan şikayetçiyseniz, üzülmeyin çünkü yalnız değilsiniz. Hilary Duff, Kirsten Dunst, Reese Witherspoon gibi dünyanın en güzel kadınları da ufak tefek gövdelere sahipler.

Kısa boylu ve minyon yapıda olmak bir dezavantaj gibi gözükse de aslında bir avantajdır. Çünkü hiçbir zaman kıyafet bulamama derdi olmaz. Vintage, yani ikinci el mağazalardaki kıyafetlerin bile çoğunluğu küçük bedenlere uyar. Bu yılın modası yüksek topukları da gözünüzün önüne getirebilirsiniz. Hiç kuşkusuz bu topukları da en iyi kısa boylu, minyon kadınlar taşır. Dünyada kusur örtmeyi çok iyi bilen Hollywood yıldızları arasında da kısa ve minyon olanlar çoğunlukta. Fakat onlar, bu özelliklerini nasıl avantaja çevirebileceklerini çok iyi biliyorlar. İşte kısa boylu yıldızların giyim sırları:

PANTOLONLAR
* Kısa boylular en büyük sıkıntıyı, pantolonların paçasında yaşarlar. Pantolonunuzun paçasını kısaltırken, onunla giyeceğiniz ayakkabının boyunu hesaba katmayı unutmamalısınız. Ayrıca mümkünse pantolonu, aldığınız mağazada kısalttırın ki orijinal dikişi bozulmasın.
* Kısa boyluların kapri pantolonlardan kaçınması gerekir. Unutmayın, bu tür pantolonlar sizi olduğunuzdan daha kısa gösterir.
* Dar paça ve düz inen modeller sizin için ideal. Pantolonun paça boyunun, topuğunuzu kapatmasına da özen gösterin. Böylece altına ne kadar yüksek topuklu bir ayakkabı giyerseniz giyin fark edilmez.
* Bol paça jeanler, her zaman daha kısa ve kilolu gözükmenize yol açar.
* Pilili pantolonlar da bacak boyunuzu olduğundan daha kısa gösterir.

ETEKLER
* Kısa boylular mini eteği rahatlıkla kullanabilirler. Kışın kalın opak çorapla, yazın ise silettolarla giyilen mini etek, bacak boyunuzu olduğundan daha uzun gösterir. Ancak altına, lastik ayakkabı ya da kovboy çizmesi giyerseniz aksi bir görünüm ortaya çıkar.
* Eğer tercihiniz uzun etekten yana ise, kumaş seçimine özen göstermeniz gerekir. Özellikle kabarık bir etekse söz konusu olan, düz renkte, ince bir kumaştan olmasına dikkat edin.
* A kesimi (aşağıya doğru genişleyen) etekler, her vücut tipi için uygundur. Bu tür eteklerde, diz kapağınızın hafif görünmesine dikkat edin. Böylece bacak boyunuz olduğundan daha da uzun görünecektir.
* Aynı şey kloş (bol) etekler için de geçerli. Dizde bitmesine dikkat etmelisiniz.

CEKET VE BLUZLAR
* Belde biten ceketler tercih etmelisniz. Özellikle tek ya da çift düğmeli modeller, sizi olduğunuzdan uzun gösterir. Bol ve uzun modellerdense uzak durun.
* 'Dar', giyinirken sizin dikkat etmeniz gereken unsurların başında geliyor. Her zaman, bele oturan modelleri tercih edin. Bol bir bluz giymek istiyorsanız da omuzları açıkta bırakan bir model seçin. Böylece tüm vücudunuz, bluzun içinde kaybolmaz.
* Bol ve kalın örgülü triko kazaklar giyinmekten kaçının. Üzerinizde 'başkasından ödünç almış' hissi yaratacak hiçbir şey giymemelisiniz.

ELBİSELER
* Eğer bir davette uzun bir elbise giymeniz gerekiyorsa, A kesimi olmasına dikkat edin. Belde bollaşan, kabarık kesimli elbiseler size göre değil.
* Kıyafetinizdeki orantılarla oynayabilirsiniz. Örneğin uzun kollu bir elbisenin boyunun kısa olması ya da ince askılı bir elbisenin eteğinin uzun olması gibi.

ESRA ÇORUH

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 'Çok ağır utangaçlığım vardır, çok ağır...'
 Göğsünüzü gere gere...
 Yıldız Savaşları
 Doğu ile Batı kültürü New York'ta bir araya geldi
 Pedikürlü ama mutsuz köpekler
 Yazarlar ülkelerine mi yoksa dünyaya mı ait?
 'Seks işçiliğinin temeli Gucci ve Prada'
 Kula'nın sesini duyan var mı?
 Termal kaplıca
 'Genetik kültüre bağlıyım'
 Kara mevsime kara albüm
 Bu kızı çok göreceksiniz
 Şairin kederi, şiirin kaderi
 Tamaro'dan siyasi roman
 O bir dünya vatandaşı
 Ölümle Sipil Dağı arasında
 'Evet, reklamdaki kızlar hostes değil, model'
 Dünyayı hedefleyen bir Türk giyim markası
 Filmden kazandığını barınağa bağışladı
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
FİLİZ AKIN
Vasiyetim olsun
Profesör Serdar Turhal'ın asistanları...
ALİ POYRAZOĞLU
Siz ve siz ve siz... Ve siz...
Biz yaşamın içinden...
REFİK DURBAŞ
Şairin kederi, şiirin kaderi
Bu kadarını bilmiyordum,...
PROF. DR. BENGİ SEMERCİ
Çocuklarda dikkat eksikliği
Hiperaktivite bozukluğu...
Ay ışığında romantik yemekler
Taksim'de Cartoon Otel'in terasında yeni açılan Moon restoran, dünya...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.