kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Evet, reklamdaki kızlar hostes değil, model'
'Evet, reklamdaki kızlar hostes değil, model'
'Mutlu olmam başarıma bağlı'
'Başkan koltuğunda gözüm yok'
'Yaptığım iş aslında akıllı işi değil'

Hostesler gerçek mi?

Geçtiğimiz günlerde gazetelerde yayımlanan bir reklam herkesin ilgisini çekti. İzmir'den bir havayolu şirketinin ilanında birbirinden güzel kızlar, hostes kıyafetleriyle poz veriyorlardı. Bazıları "Bu kızlar hostes," dedi, bazıları da "Hayır bunlar kesin mankendir!" dedi. İşte işin gerçeği: Kızlar model ama hostesler onlardan da güzel.


'Evet, reklamdaki kızlar hostes değil, model'

Yakın zamanda uçuşlarına başlayan İZair'in patronu Ekrem Demirtaş, tartışma yaratan afişlerine bir açıklık getirdi: "Afiştekiler model, ama aynı pozu hosteslerimizle çekeceğiz. Çünkü hosteslerimiz İzmirli ve çok güzel".

Bir gün gazeteleri açtık "Oooo!" dedik, "Hosteslere bak!" "En güzel air İZair" diyordu afiş. İzmirli havayolu şirketi uçuşlarına başlayacaktı. Eh tabii ki, meşhur 'güzel İzmirli kızlar' konusuna gönderme yapıyorlardı. Gerçekten de fotoğraftaki hostesler 'fıstık' gibiydi. Sonra itirazlar yükseldi, "Onlar model bir kere". "Sen nereden biliyorsun, onlar kesin İzmirli!" tartışması yaşandı bir süre. Hostesler gerçekten güzel mi, değil mi derken İZair uçuşlarına başladı bile. İZair'in patronu Ekrem Demirtaş, aynı zamanda İzmir Ticaret Odası Başkanı, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Efe Rakı'nın da yönetim kurulu başkanı. Anlayacağınız hem İzmirkolik hem işkolik. İzmirli kızlar mevzusuna açıklık getirebilecek birini bulmuşken kaçırmadım, anlayacağınız.

- İlanlarınızdaki muhteşem kızlar hostesleriniz mi, model mi? Hadi cevap verin, yoksa İzmirli mi?
- (Gülüyor) Bu soruyu soranlara hiç cevap vermedim, çünkü tartışılsın istedim. Biraz bilerek, biraz da bilmeyerek oldu bu. Reklamın hazırlandığı dönemde hosteslerimizi seçmemiştik. O nedenle mecburen model kullandık. Olsaydı kendi hosteslerimizi kullanacaktık. Ve tabii ki Türkiye'nin en güzel kızları İzmir'de olduğu için İzmirli kızlarımızla çekim yapacaktık! Kendi hosteslerimizle aynı çekimi yenilemeyi düşünüyoruz şimdi.

- Karşımda konuya hakim birini bulmuşken sorayım, bu İzmirli kızlar konusu efsane mi, gerçek mi?
- Ne efsanesi! Tabii ki gerçek. Sizden de belli değil mi?

- Peki bu bir algı yanılması değilse ve İzmirli kızlar gerçekten güzelse, bunun nedenini nasıl açıklıyorsunuz?
- Nedenini şöyle izah edeyim. İzmir, tarihi 8500 yıl önceye dayanan bir yerleşim bölgesi. İyonlar'dan Romalılar'a, Osmanlılar'a kadar tüm medeniyetlere ev sahipliği yapmış. Öylesine bir kültür birlikteliği yaşanmış ki, her şeyin en özeli oluşmuş burada. Her ırkın güzelliklerini ala ala, çok da güzel bir ırk çıkmış ortaya. Çok farklı kültürlerin, medeniyet ve ırkların birleşmesidir bu güzelliği getiren. Kızların güzelliğinde iklimin ılık olmasının ve zeytinyağının da etkisi var bence.

- Beklentiyi fazla yükselttiniz. Gerçek hostesleriniz bu kadar güzel değilse parayı iade edecek misiniz?
- Bugüne kadar öyle bir şikayet olmadı! (Gülüyoruz) Hosteslerimizin yüzde 80'i İzmirli. Yüzde 20'si ise İzmir doğumlu olmamakla birlikte İzmir'de yaşayan kızlar. Hepsi çok sevimli. Biz tabii ki hepsini özel olarak seçtik. Sadece fizikten söz etmiyorum. Yabancı dil bilgisi, zarafet, psikolojik test gibi pek çok konuda başarılı oldukları için seçildiler. Tabii kızlarımızın kıyafetleri ve makyajları da iddialı. Onun için de bu kadar dikkat çekiyorlar. İZair olarak konseptimiz 'güzel'. Uçaklarımız da güzel olsun istedik. Kullandığımız renkler İzmir'in renkleri. Turuncu, Urla'daki adaların üzerinde güneşin batarken aldığı renktir. Mavi, İzmir denizinin mavisidir. Yeşil, zeytinlerimizin yeşilidir. Kurumsal kimliğimizi oluştururken İzmir'in güzelliklerini kullandık. Kumru ve incir de ikram ediyoruz yolcularımıza. Böyle bir uçağa İzmirli hostesler yakışırdı.

- Sizi eleştirenler de var. Reklamlarınızla seks mi sattınız siz?
- Asla. Biz bikinili kız kullanmadık. Ama özenle seçilmiş kıyafetlerle kızlarımızı ortaya koyduk. Her şeyin güzel insanlar tarafından ve güzel yapıldığını başka türlü anlatamazdık.

- İZair, uçuşlarını Pegasus'la birlikte gerçekleştiriyor. Ne zaman tek uçacaksınız?
- Pegasus'la devam edeceğiz. Birlikteliğimizin uzun yıllar devam edeceğini umuyorum. Biz tek uçuyoruz zaten ama operasyonu Pegasus'la yapıyoruz. Yer hizmetlerinde onlardan faydalanıyoruz. Ayrılmamız için bir neden yok. Her ne kadar Ali Sabancı bana 'abi' dese de şirket olarak aslında onlar bizim ağabeyimiz. Dünyada yaygın bir şey bu.

- Bütün bu sahip olduğunuz şirketleri açabilmenizde İZTO Başkanı olmanızın etkisi yüzde kaçtır?
- Etkisi mutlaka olmuştur da, ben başkan olmadan da bu tür işler yaptım. Şunu da söyleyeyim odacılık yapmasaydım, aslında çok daha büyük bir işadamı olurdum. Bu da olabilirdi. Emeğimi, gücümü, sadece kendi işlerime verebilirdim. Başkan olmamla olmadı bunlar, ama başkanlıkla birlikte sorumluluklarım arttı. Kendim dışında başka insanları da düşünmem gerekti her zaman. İzmirlilere faydalı olduğuma inanıyorum. O yüzden rahatım.

- Büyük indirim kampanyaları için ne düşüyorsunuz?
- Bu bir pazarlama politikası. Erken bilet alan ucuza uçuyor, ama en son bilet alan aslında onun o açığını ödüyor. Bunun iyi mi kötü mü olduğuna henüz karar veremedim.

- Bu kadar uzun yıllardır yöneticilik yapan ve bu kadar çok şirketin başında olan birini bulmuşken sorayım: 'Çaydan geçirme', 'havayolunda taciz' skandalları... Bunlar her yönetici erkeğin başına gelebilecek şeyler mi?
- (Gülüyor) Değil tabii ki. Bunlar bir şeylerin, kadın erkek ilişkilerinin sağlıksız olduğunun göstergesi. Yeri gelmişken söyleyeyim, İzmir'de kadın erkek ilişkileri pek çok yerden daha sağlıklıdır. Kadınların kendine güveni tamdır. Kızlarımız öyle yetiştirilmiştir. Kadınlar ve erkekler uzun yıllardır birlikte yer almışlar iş dünyasında. O yüzden 'çaydan geçirme', 'taciz skandalları' da çoğu zaman İzmir'de yaşanmaz.

- İki İzmirli, kentimizi bu kadar övdükten sonra İzmir'de bir skandal patlamaz inşallah!
(Gülüyoruz)

Elif KORAP

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 'Çok ağır utangaçlığım vardır, çok ağır...'
 Göğsünüzü gere gere...
 Yıldız Savaşları
 Doğu ile Batı kültürü New York'ta bir araya geldi
 Pedikürlü ama mutsuz köpekler
 Yazarlar ülkelerine mi yoksa dünyaya mı ait?
 'Seks işçiliğinin temeli Gucci ve Prada'
 Kula'nın sesini duyan var mı?
 Termal kaplıca
 'Genetik kültüre bağlıyım'
 Kara mevsime kara albüm
 Bu kızı çok göreceksiniz
 Şairin kederi, şiirin kaderi
 Tamaro'dan siyasi roman
 O bir dünya vatandaşı
 Ölümle Sipil Dağı arasında
 Küçücüğüm her şeyim
 Dünyayı hedefleyen bir Türk giyim markası
 Filmden kazandığını barınağa bağışladı
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
FİLİZ AKIN
Vasiyetim olsun
Profesör Serdar Turhal'ın asistanları...
ALİ POYRAZOĞLU
Siz ve siz ve siz... Ve siz...
Biz yaşamın içinden...
REFİK DURBAŞ
Şairin kederi, şiirin kaderi
Bu kadarını bilmiyordum,...
PROF. DR. BENGİ SEMERCİ
Çocuklarda dikkat eksikliği
Hiperaktivite bozukluğu...
Ay ışığında romantik yemekler
Taksim'de Cartoon Otel'in terasında yeni açılan Moon restoran, dünya...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.