kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tüm bunların bana yapılması çok yazık
Tüm bunların bana yapılması çok yazık
Bunca yıl elçisiz çaldık

Tüm bunların bana yapılması çok yazık

Dünyaca ünlü perküsyon ustası Burhan Öçal, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde olay çıkardığı yönündeki haberler hakkında ilk kez konuştu: Ben yurtdışında Türkiye'yi temsil etme başarısını gösteren 5-10 değerden biriyim. Bütün bu haberlerin benim gibi yurtsever bir adam için yazılması çok yazık.

Perküsyon ustası Burhan Öçal'ın adı son günlerde sanatından çok hakkında çıkan haberlerle anılıyor. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin kapanışında olay çıkardığı ve Paris Moda Haftası'nda sergilediği gösteriye katılmayan Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Osman Korutürk'e kapris yaptığı söylenen Öçal, "Bu asılsız haberler sinirlerimi geriyor" diye konuşuyor.

SAYILI DEĞERLERDENİM

Türkiye'nin yurtdışına açılmış sayılı değerlerinden biri olduğunu belirten ve "İstesem dünyanın her yerinde yaşayabilirim ama burası benim memleketim. Benim gibi gerçek bir yurtsever hakkında bu tür haberlerin çıkması yazık" diyor. Perküsyon ustasıyla kendisini üzen haberleri ve yeni albümünü konuştuk.

* Uzun süre Altın Portakal Film Festivali'nde olay çıkardığınız konuşuldu. Nedir bu olayın aslı? Bu yıl benden, geçen sene oyuncu olarak katıldığım Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde bir şov yapmam istendi. Zürih Oda Orkestrası'yla yapacağım projeyi, Antalya Senfoni Orkestrası'yla yapmaya karar verdik. Tam solo performansıma başlayacağım sırada salonda bir hareketlilik yaşandı. Gözüm beni en sıradan izleyen Kültür Bakanı Atilla Koç'a takıldı ancak onda bir şey yoktu. Derken 50 kameranın bir yere odaklandığını gördüm. Sonra sunucular Özgü Namal ve Halit Ergenç şovu kesmemizi istediler.

CEYLAN'I TANIMIYORUM

* O anda Nuri Bilge Ceylan bayılıp hastaneye kaldırılmış olmalı... Bilmiyorum. Nuri Bilge Ceylan'ı tanımıyorum. Sahneden indiğimde neler olduğunu sordum ve birinin başının döndüğünü öğrendim. Sonra yanıma Oktay Kaynarca ve Tamer Karadağlı geldi. Hatta Oktay, Boş ver ağabey, değmez, takma" dedi. Kavga filan olmadı, kan dökülmedi. Bu olayda bu kadar abartacak ne var anlamıyorum.

* Sinirlendiğiniz şey performansınızın yarıda kesilmesi miydi? Benim kimseyle sorunum yok. Özgü Namal'a da, performansımın kesilmesine de kızmadım. Beni sinirlendiren şey olaya geç müdahale edilmesi oldu. Niye müdahalede geç kalınıyor anlamıyorum. 10 dakika orada bir tiyatro oynanıyor. Basın da bu durumu abartıyor bence.

* Hakkınızda 'Darbukacı sınıf atlamaya çalışıyor' da deniliyor... Ben darbukatör değilim, yaratmaya çalışan bir müzisyenim. Sanatçıyım da demiyorum. 30 sene önce Okay Temiz İsviçre'ye gitti. Onu ben ve Atilla Şereftuğ izledik. Yurtsever müzisyenler olarak ismimizi neon lambalarıyla da yazdırdık, yarım yıldızlı otellerde de kaldık. Hiçbir zaman milli şuurumuzu kaybetmedik. Okay Ağabey benim pirimdir, onun izinden gittim. İnsanlar sanatımı eleştirebilir ama bunun bir hududu vardır. Biz, bu ülke için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Mercan Dede, Hüsnü Şenlendirici, Fazıl Say yurtdışına gidiyor. Biz 75 milyonluk Türkiye'nin 5-10 tane değeriyiz. Kendi aramızda birbirimizi yesek de bu isimlere toz kondurmam. Benim gibi yurtsever bir adam için böyle şeylerin yazılması, böyle şeylerin yapılması yazık...

ÇOK KÖTÜ HİSSEDİYORUM

* Size darbukacı demelerine içerliyor musunuz? Darbuka ve klarneti şimdiye kadar hep çingene enstrümanı olarak gördüler. Yazıklar olsun! Sadece beni değil çingeneleri de aşağılıyorlar. Ben Roman değilim ama keşke olsam. Zenciler, Amerikalılar ve Romanlar müzik yapmasa hayat çok zor olur. Bunu sadece ben değil, çok ünlü besteciler ve müzisyenler de söylüyor. Oysa yurtdışında sanatınızı iyi yapıyorsanız kimse size laf edemez. Onlarda bu terbiye var, sanatçı çok kutsal.

* Fotoğraflarınız çekilirken "Bunlar Türkiye'deki son fotoğraflarım olabilir" diyordunuz... Bu tür tatsızlıklar yaşandığında "Aman gideyim" diyorum ama burası benim memleketim. 30 senedir İsviçre'de yaşıyorum, oranın vatandaşıyım. Amerika ve Kanada'da da ömür boyu yaşama hakkım var. Vizesiz geziyorum her yeri. Yıllardır sekiz saat uykuya hasretim, üç senedir tatil yapmıyorum. Yazık günah değil mi emeklerime? Böyle olunca ağlamak, haykırmak istiyorum. Ben 20 ay komando eğitimi almış biriyim. Hakkımda yazılanlar yüzünden kendimi çok kötü hissediyorum.

MAGAZİN OKUMAM

* Magazin haberlerini takip ediyor musunuz? Ben magazinel şeyler okumam. Le Monde ve Stern okurum. En son Amerikan ekonomisi üzerine bir makale okudum. Eskiden Thomas Mann ve Goethe'nin romanlarını okurdum. Fatih Altaylı ve Hıncal Uluç'u da beğenerek okuyorum.

* Yeni projeleriniz neler? 'O Şimdi Mahkum' filminin dizisini çekeceğiz. 7-8-9 Kasım'da Marekeş'te Fas Kralı ile olacağım. 'Trakya All Stars' albümünün ikincisi için de haftaya kayıtlara giriyoruz. Bu kez tamamıyla Roman bir albüm olacak.

ASLI ÖRNEK GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 İlk siparişimi Alişan verdi: İşlemeli kravat
 'Ev alışverişi bana ait!'
 Arapça rock söyledi
 Tüm bunların bana yapılması çok yazık
 7 milyon 500 bin albüm sattım
 Moskova'da Tarkan ateşi
 İbo'lu Karagöz gösterisi tuttu
 Ben bir Kabartay Çerkezi'yim
 Takı takmadan dışarı çıkmam!
 İki farklı Türk markası
 Ben Affleck Superman oldu
 Televizyon programı hazırlayacak
 'Dünya Kadınları' ödüllendirildi
 Halk ne diyor?
AYŞE ÖZYILMAZEL
'Morarmış' Beyoğlu, 'ermiş' Tuğçe, vesaire...
Aslında...
ÖZAY ŞENDİR
Mehmet Yakup bizimle dalga geçiyor...
Mehmet Yakup...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Dalyan köfte
Kıymayı, ekmek içi,...
Yumurtayı veren mi doğuran mı anne anne?
Yumurtayı veren mi doğuran mı anne anne?
Tıp, biyolojik aile kavramını tartışıyor. Başkasının yumurtası ya da...
Mandalina kanserden koruyor
Mandalina kanserden koruyor
Japonya'da yapılan iki farklı araştırmaya göre; mandalina yiyenlerin...
Çarşamba günü boşanacaklar...
Çarşamba günü boşanacaklar...
Cem Hakko Ronit Gülcan'la aşkı yüzünden 24 yıllık eşi Bettina...
Damat adayı aileye girmiş
Damat adayı aileye girmiş
Hyundai Assan'ın patronu Ali Kibar, eşi Şafak Hanım ve üç-beş yakın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.