kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Filmden kazandığını barınağa bağışladı
Filmden kazandığını barınağa bağışladı
Kısa... Kısa... Kısa...

İyi köpek Mayro

Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu filminde oynayan Mayro, kazandığı parayla hayvan barınağına bağış yaptı.


Filmden kazandığını barınağa bağışladı

Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlufilminde Cüneyt Arkın ve Mehmet Ali Erbil gibi ustalarla birlikte kamera karşısına geçen Mayro, filmden kazandığı parayla Yedikule Hayvan Barınağı'na bağış yaptı.

Türk sinema tarihinin efsane filmlerinden Dünyayı Kurtaran Adam'ın devam filmi olan Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu geçtiğimiz aylarda çekildi. Aralık 2006'da gösterime girecek filmde, Mehmet Ali Erbil ve Cüneyt Arkın başrolleri paylaşıyor. Filmde ayrıca Deniz Seki, Pascal Nouma, Tuğba Ünsal, Ayşen Gruda ve Aytekin Akkaya gibi ünlü oyuncular da rol alıyor. Senaryosunu Murat Boyacıoğlu'nun yazdığı ve Kartal Tibet'in yönettiği filmde usta oyuncuların yanı sıra yeni yetenekler de var. Bunlardan biri de Mayro. Yedi yaşında, son derece sevimli bir Jack Russell olan Mayro, bu ilk sinema deneyimindeki performansıyla profesyonelleri şaşırtmayı başarmış. Mayro başarılı oyunculuğunun yanı sıra özel hayatında da gerçek bir kahraman. Çünkü filmden kazandığı yövmiyesini olduğu gibi, Yedikule Hayvan Barınağı'ndaki muhtaç arkadaşlarına bağışlamış. Sahibi Perihan Okyar, Mayro'nun çekimlerden 1000 YTL kazandığını ve bu parayla barınaktaki köpekler için mama almayı tercih ettiklerini söylüyor: "Yedikule'deki çalışmaları yakından takip ediyorum ve çok başarılı buluyorum. Köpeklere çok güzel bakıyorlar. Bu nedenle Mayro'nun kazandığı parayı buraya bağışlamanın uygun olacağını düşündük."

JENERİKTE ADI GEÇİYOR
Söz konusu kişi bir ünlü olunca özel hayatı da merak ediliyor. Kahraman köpek Mayro'nun özel hayatını sahibi Perihan Okyar şöyle anlatıyor: "Yedi yıl önce bebekken sokakta bulduk. Bizim ilk köpeğimiz oldu. Sonra başka bir Jack Russell'la çiftleşti, beş bebek dünyaya getirdi. Onları da güzel bakacağına emin olduğumuz ailelere verdik." Perihan Okyar çok akıllı ve iyi eğitimli bir köpek olduğunu belirttiği Mayro'nun oyunculuk serüveniyle ilgili şunları söylüyor: "Film şirketi eğitimli bir Jack Russell arıyormuş. Teoman'ın köpeğini oynatmayı düşünmüşler ama, hiç söz dinlemediği için vazgeçmişler. Tesadüfler sonucu bize teklif geldi. Biz de kabul ettik. Hem İstanbul'da hem de Kapadokya'daki çekimlere katıldı. Jenerikte adı bile geçiyor. 'Uzay gemisinin köpeği Uranüs' rolünü üstlendi. Bütün sanatçılar Mayro'yu çok sevdi. Setin maskotu oldu. Yönetmen Kartal Tibet'i hiç yormadı. Rolünü başarıyla gerçekleştirdi. Çok akıllı olduğu için zorluk çekilmedi. Ben de çekimlerde hep başındaydım. Sabah götürüp akşama kadar bekledim. İşten izin aldım. Kapadokya çekimleri için senelik iznimden beş gün kullandım." Mayro'nun oyunculuk performansını film gösterime girince hep birlikte izleyeceğiz. Bakalım Jim Carrey'nin başrolünde oynadığı Maske filmindeki Mayro'nun başarısını yakalayabilecek mi? Kimbilir belki bizim Mayro'ya da Hollywood'dan milyon dolarlık bir film teklifi gelir ve barınaklarda zor koşullarda yaşayan pek çok köpeğin daha yüzü güler.

NESLİHAN TUNÇ

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Tamaro'dan siyasi roman
 O bir dünya vatandaşı
 Ölümle Sipil Dağı arasında
 'Evet, reklamdaki kızlar hostes değil, model'
 Küçücüğüm her şeyim
 Dünyayı hedefleyen bir Türk giyim markası
 Rengârenk bir sonbahar
 Ah o adada ben de olsaydım
 Evinizin konforunda konser zevki
 Çizgilerin savaşı
 Cepheden tribüne bir dostluk hikâyesi
 Sabah kuşağında gündem yaratma sanatı
 'Türkiye sahtekârlara karşı konuşabiliyor'
 Şeytana kim marka giydiriyor?
 Bundan 15 yıl sonra Matrix gerçek oluyor
 İnternet ileride bir suç cenneti olacak
 Altı haftada rüya uzmanı yetişiyor
 Gisele'le daha seksi
 Görünmek isteyenler Galata'ya
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
REFİK DURBAŞ
Mektubu yanıtsız kalmadı
Işıl Özgentürk, portresini...
PROF. DR. BENGİ SEMERCİ
Çocuklarda dikkat eksikliği...
Şehirdeki son İtalyan
Mario Parisi'nin açtığı L'ultimo Di Mario Ristorante, sıcak dekoru, zengin...
Manzara ve lezzet bir arada
Anadolu yakasının en sevilen restoranlarından biri olan Taşdevri Et Restaurant,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.