kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Oyuncak seçer gibi çocuk seçiyorlar
Oyuncak seçer gibi çocuk seçiyorlar
Prosedür bizde nasıl işliyor?
Bizimkilerin tercihi Türkler'den yana

Oyuncak seçer gibi çocuk seçiyorlar

Hollywood ünlüleri arasında bugünlerde evlat edinme modası hüküm sürüyor. Bu konuda adeta birbirleriyle yarışan dünyaca ünlü yıldızların çoğu rotalarını üçüncü dünya ülkelerine çeviriyor. Onların uzak diyarlardan evlat edinmelerinden rahatsızlık duyan uzmanlar ise sert konuşuyor: Uzak diyarlara gidip oyuncak seçer gibi çocuk seçiyorlar. Kendi imajları uğruna çocuklara kimlik sorunları yaşatıyorlar.

Hollywood, bugünlerde sıra dışı bir modanın rüzgarına kapılmış durumda. Ne değişik bir saç tarzı, ne de çılgın bir aksesuar... Hollywood ünlüleri arasında şu sıralar moda olan tek şey evlat edinmek. Hem de nüfuslarına geçirecekleri çocukları memleketleri yerine uzak ülkelerden seçerek...

MADONNA'NIN TERCİHİ MALAWİ

Hollywood yıldızlarını etkisi altına alan bu akımın son temsilcisi Madonna oldu. Yapımcı eşi Guy Ritchie, 10 yaşındaki kızı Lourdes ve 6 yaşındaki oğlu Rocco ile mutlu bir hayat sürdüren Amerikalı şarkıcı, bir süredir girdiği her ortamda evlat edinmek istediğini söylüyordu. 48 yaşındaki Madonna nihayet muradına erdi ve David Banda adındaki 13 aylık Malawili bir çocuğu evlat edindi.

EVLATLIĞIYLA ALDATILDI
Madonna'nın nüfusuna geçireceği çocuğu Güney Afrika'dan seçmesi kimseyi şaşırtmadı. Çünkü ünlüler arasındaki uzak diyarlardaki çocukları evlat edinme modası seneler önce başladı. Tarih henüz 1970'leri gösterirken kendini kimsesiz çocuklara adama kararı alan aktris Mia Farrow'un 14 çocuğundan 10'u evlatlıktı ve bunların büyük kısmı Kore ya da Vietnam asıllıydı. 1992 yılında kocası Woody Allen, Farrow'u evlat edindiği çocuklardan biri olan Soon-Yi Previn ile aldatınca, güzel oyuncu hayatının en büyük şokunu yaşadı. 90'lı yıllarda ünlüler arasındaki evlat edinme modası altın çağını yaşadı. Önce Prince Michael ve Paris adında iki biyolojik çocuğu olan Michael Jackson evlat edinen ünlüler kervanına katıldı. Ardından Tom Cruise ve Nicole Kidman, Ocak 1993'te Isabella Jane'e, Şubat 1995'te ise Connor Antony'ye yuvalarının kapılarını açtı.

GÖKKUŞAĞINA DOKUNMAK GİBİ
2000'li yılların evlat edinme rekortmenleri arasında başı seksi yıldız Sharon Stone çekti. 6 yaşındaki Roan ve 16 aylık Laird'den sonra geçtiğimiz aylarda Quinn adında bir erkek çocuğu nüfusuna geçiren güzel oyuncu hayranlarına, "Bütün çocuklarımı farklı milletlerden seçiyorum. Çocuğu olmayan kadınlara örnek olmayı diliyorum" diye sesleniyordu. Stone'un çağrılarına kulak verip vermediği bilinmez ama onun yolunda ilerleyen ünlülerden biri de Angeline Jolie oldu. Oğlu Maddox'u Kamboçya'dan, kızı Zahara'yı ise Etiyopya'dan evlat edinen Jolie, "Uzak ve fakir ülkelere gidip, oralarda yaşayan çocuklardan bir aile kurmak gökkuşağına dokunmak gibi bir şey" diye konuşuyor. Güzel yıldız çok yakında yeniden evlat edinmek istiyor. Ünlü aktör Ewan McGregor da geçtiğimiz günlerde Moğolistan doğumlu dört yaşındaki kimsesiz bir kızı nüfusuna geçirdi. Oyuncu Meg Ryan ise, evlatlık konusunda tercihini Çin asıllı iki yaşında bir kız çocuğundan yana kullandı.

İŞ TİCARETE DÖKÜLÜYOR
Bugünlerde ise ünlü şarkıcı Jessica Simpson evlat edinmek istiyor. Uzmanlar ise hem onu hem de uzak diyarlardan çocuk evlat edinmek isteyen herkesi uyarıyor. İngiliz Evlat Edinme Kurumu Başkanı David Holmes'e göre, ünlü ünsüz herkesin öncelikle memleketlerinde yaşayan fakir ve kimsesiz çocuklara yardım elini uzatması gerekiyor. Doğdukları ülkenin topraklarından koparılıp başka ülkelerde yaşamak zorunda kalan çocukların ciddi bir kimlik bunalımı yaşadıklarını belirten Holmes, "İngiltere'de dört binden fazla çocuk evlat edinilmeyi bekliyor. Bu durum Amerikada'da böyle. Oysa ünlüler üçüncü dünya ülkelerine gidip kendilerine oyuncak seçer gibi çocuk seçiyor. Üçüncü dünya ülkeleri de artık bu işi ticarete döküyor" diyor.

ECE SARUHAN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Oyuncak seçer gibi çocuk seçiyorlar
 Moda Gisele'dir
 Küçültmek mi? Asla!
 Tatlı dille başarılı eleman yetişmez!
 Müzikalin de hakkından geldi
 Mutlu çifte nazar değdi
 Thompson Winslet'in kilolarına taktı
HAKAN & UTKU
Fransa'ya ver tepkiyi, ver tepkiyi
Zaten bekleniyordu.
SEDA KAYA GÜLER
Ben bunu hiç hak etmedim!
Kocasını Seniha'ya kaptıran...
AYŞE TÜTER
Yumuşak pizza
Un ve eritilmiş yağı yoğuralım. Kırıntılı...
Estetik bilimi Newton'a karşı
Estetik bilimi Newton'a karşı
Genç görünmek her kadının ve erkeğin arzusu. Ancak yer çekiminin...
Yüksek topuk 6 kilometre yürüyüşe eş değer
Yüksek topuk 6 kilometre yürüyüşe eş değer
Her gün yüksek topuk giyen kadınlar, günde 6 km yol yapmış kadar bir...
İftar iftar geziyorlar!
İftar iftar geziyorlar!
Ramazanın ruhuna uygun olarak her faaliyet iftarla birleşiyor. Son...
Ben Suna Pekuysal'dım Sedef ise Türkan Şoray
Ben Suna Pekuysal'dım Sedef ise Türkan Şoray
Yakında Yılmaz Erdoğan ile atv'de 'Tatlım Tatlım' adlı bir sit-com'a...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.