kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
dvd ekranı
dvd ekranı

A Love Song for Bobby Long
Bobby Long'a Bir Aşk Şarkısı (Film Pop / Palermo) Film: * * * * / DVD ekstralar: * * * 'Tek tabanca' yaşamayı seven Purslane Hominy Will adlı genç kız, yıllardır görmediği annesinin ani ölümü üzerine doğduğu şehir New Orleans'a geri döner. Anneden kalma harabe gibi eve geldiğinde, burada hayattan faturaları kesilmiş iki tiple karşılaşır. Biri alkolik İngilizce profesörü Bobby Long, öteki ise eski asistanı Lawson Pines'dır. Bu iki adam Bobby Long'un romanını yazmaya çabalamaktadır. Evde üçü birden yaşamaya başlarlar. Bu zoraki beraberlik tüm duyguları, sırları, dayanışmayı açığa çıkarıp beklenmedik sonu getirecektir. John Travolta ve Scarlett Johansson'un enfes oyunlarıyla taçlanan enfes bir dram. Ek içerikte kamera arkası belgeseliyle çıkartılmış bazı sahneleri bulacaksınız. Türkçe dublajlı.

Down in the Valley
Aşk Vadisi (Pinema / Tiglon) Film: * * * * / DVD ekstralar: Yok Edward orton'un bu ilginç öyküyle neden sadece aktör değil, yapımcı olarak da ilgilendiği anlaşılıyor. Kaliforniya'nın Sen Fernando Valley kesiminde yaşayan tuhaf bir tiple tanışıyoruz: Harlan Carruthers ortalıkta şapka ve tavrıyla tam kovboy gibi dolaşan biri. Sıradan hayattan bıkkın, ama onun gerçekten de Dakotalı bir kovboy mu yoksa şizofren mi olduğunu anlamıyoruz. Derken genç bir kızla ilişkiye giriyor ve bu anarşist ruhlu kızın ailesiyle Harlan arasında sert rüzgarlar esmeye başlıyor. Yer yer Taxi Driver'ı anımsatan, kimliklerin yerini sorgulayan, ama sonlara doğru biraz 'dağılan' hoş bir film bu. Norton harikalar yaratıyor tabii ki.

The Squid and the Whale
Mürekkep Balığı ve Balina (Sony Pictures) Film: * * * * / DVD ekstralar: * * * Noah Baumbach'ın bu üçüncü filmi, çok güçlü bir 'insani coğrafya' gezintisi: Jeff Daniels, Laura Linney, Owen Kline ve Jesse Eisenberg'in pürüzsüz, duru oyunlarına dayanarak, bir ailenin çözülüşünü, karmaşıklığını hiç ucuzluğa düşmeden sonuna kadar anlatıyor. Baba Bernard Berkman zamanında yazar olmaya çabalamış ama öğretmenliğe itilmiştir. Anne Joan ise kendi yazarlığını keşfe çıkmaya karar verir. İkilinin çekişmesi boşanmaya gider. Çocuklar da boşanmadan etkilenir. Linney küçük oğlanın tenis hocasıyla flört etmeye başlar, baba ise büyük oğlanın peşine düştüğü kızla ilişki kurar. Ailenin dağılması üzerine pek çok film yapıldı, ama bu şiirsel yapıt birkaç adım önde. Ekte yönetmenin yorumlarıyla iki özel bölüm var.

Le Temps Qui Reste
Veda Vakti (D Home Video) Film: * * * * * / DVD ekstralar: yok Ölümün beklenişi ve vazgeçilmezliği üzerine bir deneme. Öykünün merkez noktasında başarılı moda fotoğrafçısı Romain var. Kendisine bir gün ölümcül bir kansere yakalandığı, günlerinin sayılı olduğu bildirilir. O ölümü kabullenir ama ailesinden saklar, onları kendisinden soğutmaya çalışır. Aynı şeyi erkek arkadaşı için de yapar, ondan ayrılır. Tek konuştuğu kişi ölüme daha yakın durduğunu bildiği büyükannesidir (Jeanne Moreau). Ozon her zamanki mesafeli ve detaycı anlatımıyla bizi acımasız düşüncelerin evrenine çekiyor.

Yavuz Baydar

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Aksesuarla gelen şıklık
 Kurufasulyenin Kare As'ı
 Kendisi küçük lezzeti büyük
 Bu aletler çok becerikli
 Haftanın filmleri
 Bienali aratmayan sergi
 Sanat dünyasından evlilik haberleri
 Komşu yazarlara kapı aralandı
 'İnsan yaşlandıkça daha iyi film yapıyor'
 Sezonun 'en moda' 10 kuralı
 Yastıklarla 'gel keyfim gel' deyin
 Kaza ve kader hikâyeleri
 İstanbul, sanat fuarını bekliyor
 Atölyelerini parka taşıdılar
 'Körler ülkesinde ayna satıyorum'
 Sinema keyfinin 'Kare As'ı
 İstanbul'da sokak sanatı
 Rene Block'un sergisine katılan Türkler
 Modacı kız kardeşlerin harikalar diyarı
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
    Ajanda
  » Güncel
    Gezi
ATİLLA DORSAY
Fransa'nın da çeşitli yüzleri var!..
Demokrasinin beşiği...
Stern: Önyargılar yanlış
Stern: Önyargılar yanlış
Alman Stern dergisi, Almanya'da yaşayan Müslümanları kapak konusu...
Taşkesen Paşa avukat oluyor
Taşkesen Paşa avukat oluyor
Kara Harp Okulu Komutanlığı'ndan özel yaşamı ile ilgili suçlamalara...
'Oyalamayın'
Gül, ABD'nin PKK ile mücadele özel temsilcisi Ralston'a, "Türk halkı...
'Gerekirse PKK ile görüşürüz'
Diyarbakır'da DTP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk ile parti...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.