kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hostesler güzelliklerini estetikle koruyor
Hostesler güzelliklerini estetikle koruyor
30-35 arası botoks
'30'unu geçen her hostes botokslu'
'Çöküyoruz ama ruhumuz genç'

Hostes estetisyeni

Plastik cerrah Hüseyin Günay'a en çok havada erken yaşlanan hostesler başvuruyor.


Hostesler güzelliklerini estetikle koruyor

Yüksek irtifalarda zararlı ışınlara maruz kalan hostesler, daha çabuk yaşlanıyor. Onlar da çareyi plastik cerrahiye başvurmakta buluyor. Yüz gerdirme, göğüs toplatma, yağ aldırma ise en çok yaptırdıkları estetik müdahaleler.

Hosteslik çoğu genç kız için cazip bir meslektir. Çünkü bu meslek insanlara, genellikle bakımlı ve güzel olmayı çağrıştırır ve hostes deyince akla gelen ilk şey güzel kadındır. Oysa hosteslere sorduğunuzda; güzel kalmanın, her zaman bakımlı olmanın çok da kolay olmadığını anlıyorsunuz. Çünkü hostes olmak, erken yaşlanmayı da kabul etmek anlamına geliyor. Onlar da çareyi, kendilerini plastik cerrahinin ellerine teslim etmekte buluyor. Plastik Cerrah Hüseyin Günay, bugüne kadar 300'e yakın hostese estetik müdahalede bulunmuş. Hastalarının yüzde 30'undan fazlası hostes olan Günay, "Türk Hava Yolları'nın üçte birini ameliyat etmişimdir," diyor. Günay'a göre hostesler, diğer meslek gruplarındaki hemcinslerine oranla plastik cerrahiye daha yatkınlar. Bunun nedenlerinden biri insanlarla birebir çalıştıkları için dış görünümlerine büyük özen göstermeleriyken, bir diğeri de bazı estetik problemlerin hosteslerde daha fazla görülmesi. Bunu da hosteslerin meslek hastalığı olarak tanımlıyor. Bu meslek grubundaki kadınların hemcinslerine göre daha çabuk yaşlanmalarının, deforme olmalarının başlıca nedeni yüksek irtifa uçuşlarında dış ortamdan etkilenmeleri. Her ne kadar kabin basıncı sabit diye düşünülse de kabin içiyle, normalde yaşadığımız ortam arasında ciddi bir fark bulunuyor. Örneğin yüksek irtifalarda insan cildini yıpratan, zarar veren birçok ışına maruz kalınıyor. Bu ışınlar başta cilt yıpranması, lekelenme ve cilt kanseri olmak üzere çeşitli problemlere yol açıyor. Bunun nedeni de normalde atmosferin alt tabakasının güneşin zararlı ışınlarını süzerken yüksek irtifada tüm zararlı ışınların olduğu gibi kabin içine girmesi. İşte bu zararlı ışınlar, hayatları uçaklarda geçen hostesleri plastik cerrahinin değişmez müşterileri arasına sokuyor.

'10 YAŞ FARK VAR'
Özellikle yüz gençleştirme ameliyatları hostesler arasında çok yaygın. Hüseyin Özbay, en sık rastladığı problemlerin yanaklarda yağ erimesi, çizgilerin erken yaşta belirmesi ve göz kapaklarının düşmesi olduğunu söylüyor. Dolayısıyla göz kapağı kaldırma, yağ erimesine bağlı yüze yağ enjeksiyonu, yüz ve boyun germe ameliyatları en çok başvurulan estetik müdahaleler oluyor. Özbay, 50 yaşına gelmiş bir hostesin, kendisine ne kadar dikkat ederse etsin yaşıtlarından 10 yaş yaşlı gösterdiğini belirtiyor. Hosteslerde yıpranma, 30'lu yaşlarda göz çevresinde ve kaş arasında kırışıklık olarak başlıyor. Normalde bu deformasyonlar 35'ten sonra, 40'lı yaşlarda görülüyor. Oysa hostesler 40'lı yaşlarda yüz gerdirme ameliyatına aday olacak duruma geliyorlar. Zararlı ışınların ve radyasyonun yanı sıra 'jet lag' de, erken yıpranmanın başlıca nedenleri arasında. Jet lag'in yarattığı uyku bozukluğu nedeniyle vücuttaki hormonların salınması düzensizleşiyor. İnsan vücudundaki hormonların bir salınma ritmi bulunuyor. Vücut bu ritmi güneş ışığına bakarak, otomatik olarak kendi kendine ayarlıyor. Hosteslerin biyolojik saatleri ise uzun mesafeli uçuşlar nedeniyle birçok kez şaşıyor. Ciltte yıpranma ve cilt yapısında erken bozulmaların bir nedeni de bu düzensiz hormon salınımı oluyor. Hüseyin Özbay, yüksek irtifada bir, iki saat güneş ışığına maruz kalmanın yeryüzünde 15 gün güneş altında yatmaya denk olduğunu söylüyor.

EYLEM BİLGİÇ

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Paris'te yaratıcılık sınır tanımıyor
 'En ciddi rakibim Erol Avcı'
 Onlar şimdi mutlu
 Liman şehri Marsilya
 Sağlıklı kıyafetler
 Sonbahar hüznüne birebir gece hayatı rehberi
 Indigo çocukları...
 Eve gitmek ya da gitmemek...
 Bu da tüp bebek jenerasyonu
 'Taksim'den söylediğinde Kasımpaşa'dan duyulurdu'
 Yeşilçam nere, gecekondu nere?
 100 yıl önce 100 yıl sonra Barselona
 Bodrum'daki neşeli erkekler...
 Gerçek bir Rönesans'ın eşiğindeyiz...
 Kimse yenemezse Hande yener!
 Bir şehir nasıl bu kadar şık olabilir?
 Yanık sesli adamın grubu
 'Eşi 14 yaş küçüktü'
 Bu tencereden korkulmaz
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
FİLİZ AKIN
Duyduk, duymadık demeyin!
Siz hiç ilk defa işiten bir...
REFİK DURBAŞ
Boyaları hep ıslaktı
İlhan Berk, "Bir in adamıdır Cihat...
PROF. DR. BENGİ SEMERCİ
Çocuk ve oruç
Geleneklerin, dini ve ahlaki kuralların,...
Filmekimi'nin en iyileri
Filmekimi'nin en iyileri
Son ayların özellikle Cannes ve Venedik festivallerinde adını...
Cepheden tribüne bir dostluk hikâyesi
Bursaspor ve Ankaragücü tribünleri, alışık olmadığımız manzaralara sahne...
Sabah kuşağında gündem yaratma sanatı
Ünlülerin gazete manşetlerine taşınan kavgaları, aşkları, ağız dalaşları,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.