kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Benim amacım Papa'yı korumak'
'Benim amacım Papa'yı korumak'
'Suikasti tahmin etmek zor değil'
'Papa Bush'a destek veriyor'

Papa'ya suikast romanı

Papa'ya Suikast'in yazarı Yücel Kaya, Avrupa'yı ayağa kaldıran kitabını ve son gelişmeleri değerlendirdi: "Amacım Papa'nın ziyaretinin güven içinde geçmesi..."


'Benim amacım Papa'yı korumak'

Papa'ya Suikast'in yazarı Yücel Kaya, Avrupa'yı ayağa kaldıran kitabını ve son gelişmeleri değerlendirdi: "Amacım Papa'nın ziyaretinin güven içinde geçmesi...".

Roma Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa 16. Benedickt'in Almanya seyahati sırasında İslam ve Hz. Muhammed'le ilgili Müslümanları kızdıran "İslam'da Tanrı ile akıl arasında bağ yoktur," sözleri Türkiye'de de büyük tepkilere yol açtı. 30 Kasım'da Türkiye'ye gelmeyi planlayan ve ilk kez Müslüman bir devleti ziyaret edecek olan Papa'nın ziyaretini de tartışmaların merkezine oturttu. Papa'ya Suikast kitabını kaleme alan Yücel Kaya ise Papa'yı, Vatikan'ın iç hesaplaşmasından dolayı ülkemizde kendisine düzenlenebilecek bir suikast konusunda uyarıyor. Böyle bir suikastın Vatikan'ın iç hesaplaşmasında olduğunu, Türkiye'ye 'felaket' getireceğini vurguluyor ve "Kitabı, bunu engellemek için yazdım," diyor. Romanıyla dış basında büyük yankı uyandıran Yücel Kaya ile kitabını ve Papa'nın son dönemlere damgasını vuran açıklamalarını konuştuk.

'BU KİTABI YAZMALIYDIM'
- Kitabınız Türkiye'de ve dünyada çok konuşuldu. Böyle bir roman yazma fikri nereden çıktı?
- Benim Papa'ya Suikast kitabını yazarken asıl endişem şuydu; Türkiye'de böyle bir olay olursa, ülkenin başı çok ciddi belaya girer. Nasıl ki Lübnan'da Refik Hariri cinayetinin ardından İsrail ve Türk askeri de dahil BM buraya girdiyse, tüm dünya Türkiye'ye doluşur. Hem Türk yetkililer hem de Vatikan bu tehlikeyi dikkate alsın istedim. Bunları anlatmak için benim bir roman kurmam gerekiyordu. Ülkemi ve milletimi dünya gözünde güç bir duruma sokacak olan böyle bir olayın Türkiye'de yaşanmaması için gerek Vatikan'ın gerekse Türk yetkililerin bu kitapta anlatılanları önemseyerek güvenlik önlemlerini artırmalarını sağlamak istedim.

VATİKANDA İÇ HESAPLAŞMA
- Kitabınız basıldıktan sonra özellikle Avrupa'da büyük yankı uyandırdı. Vatikan'dan size ulaşmaya çalışanlar oldu mu?
- Kitap piyasaya çıktıktan dört ay sonra, İstanbul Katolik Papazı Monsenyör Louis Pelatre'nin kitapla ilgili Fransız basınına verdiği demeçler tartışmalara neden oldu. Bu sözler, Fransız TV kanalında yayınlandı, ardından da İtalya, Almanya ve Avusturya'da geniş yankı buldu. Bu gelişmeler üzerine Vatikan'ın Türkiye temsilcisi Georges Marovitch bizi ziyarete geldi. Marovitch, Vatikan'ı Türkiye'de temsil eden kişi.. İlk karşılaşmamız soğuk bir havada gerçekleşti; Marovitch başlangıçta sitemkar konuştu. Ancak sonra kitabı yazma nedenimi ve içeriğini samimi bir şekilde açıklayınca Marovitch de yumuşadı. Vatikan'a iletmek üzere de mektup istedi. Biz de mektubu hazırlayıp verdik. Vatikan'ın içerisinde dönen kirli işler de var iç hesaplaşmalar da...

- Papa'yı tehlikeye sokabilecek bu 'iç hesaplaşmalar' neler?
- İlk olarak bilinmesi gereken konu şudur: Tehlike kesinlikle Türkler'den ya da Müslümanlar'dan kaynaklanmıyor. Papa'ya karşı tehlike, dış örgütlerin planlarından geliyor. 1730'lardan bu yana Vatikan'ın masonlara tavır aldığı biliniyor. Kitabımda detaylı olarak Vatikan'ın mali işlerini kontrol eden ve içeri sızmış olan 'Propaganda- 2' (P2) isimli masonik örgütten bahsettim. Patrikhane ve ekümenik kavramları kilit konumda. Burada ekümenik kavramı da önemli. Vatikan'ın sadece üst kavram olarak kabul ettiği Fener Rum Patrikhanesi'nin ekümenikliğini tam anlamıyla kabul etmesiyle kiliseler birleşiyor. Hıristiyan aleminin haccı da Konstantinopolis (İstanbul) oluyor. Böyle bir şey gerçekleştiğinde Vatikan'daki para trafiği tamamen İstanbul'a taşınıyor. P2'nin bunun gerçekleşmesini istemesi mümkün değil, çünkü elinin altındaki para trafiğinden olacak.

- Papa korkup da gelmekten vazgeçmiş olabilir mi?
- Şöyle bir şey duydum: Papa'ya sorulduğunu, Papa'nın da 'Ben Tanrı'nın bir göreviyle beraber oraya gideceğim,' dediğini biliyorum. Vatikan çevrelerindeki yorum 'Papa gitmeli, çünkü bu tanrısal bir görev' şeklinde.

Gökçen KESGİN / DIŞ HABERLER

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Cepheden tribüne bir dostluk hikâyesi
 Sabah kuşağında gündem yaratma sanatı
 'Türkiye sahtekârlara karşı konuşabiliyor'
 Şeytana kim marka giydiriyor?
 Bundan 15 yıl sonra Matrix gerçek oluyor
 İnternet ileride bir suç cenneti olacak
 Altı haftada rüya uzmanı yetişiyor
 Gisele'le daha seksi
 Görünmek isteyenler Galata'ya
 'Kahkaha çok tehditkar bir şey'
 Gezgin vatandaş her yerde
 Oyuncuların 'harika'lar diyarı
 İnsan yönetme sanatı
 Ve kadınlar mitolojiyi keşfetti...
 Modanın 'timsah'ı
 Hastalık okulda başlayabilir
 Bugün hayvanlar için ne yaptınız?
 Şehrimize kumpanya geldi
 Günşiray'dan yanıt geldi
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
ALİ POYRAZOĞLU
Yetenek ekonomisi
Sekiz yıldır insan kaynakları, takım...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.