kapat
   
11 Ekim 2006 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Canaydın: Yıl sonuna kadar stadın modeli hazır olacak

Galatasaray Kulübü'nün Ekim ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı, Galatasaray Lisesi'nde yapıldı.

Tevfik Fikret Salonu'nda İrfan Aktar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya başkan Özhan Canaydın ile birlikte Adnan Polat, Cengiz Özyalçın, Fatih Gökşen, Celal Gürcan, Ahmet Dedehayır, Vedat İrdel ve Mehmet Helvacıoğlu da katıldı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın konuşmasında, Seyrantepe Projesi kapsamında yapılacak yeni statla ilgili çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirtirken, sorun olduğu yönünde basına yansıyan haberleri de yalanladı.

Yıl
sonuna kadar stat modelini sunacaklarını ifade eden Canaydın, ''Çok güzel bir model oluyor. Temeli atıldıktan 24 ay gibi bir süre sonra da tamamlanacak. Hatta otobandan stada giriş çıkışları sağlayacak köprülü kavşak ve üst geçit için de çalışmalara şimdiden başlandı. Ayrıca metro da stadımızın ayağına kadar gelecek. İhalesi yapılmıştır ve belki stadımızın tamamlanmasından önce devreye girecektir'' dedi.

ATATÜRK OLİMPİYAT STADI ÇALIŞMALARI

Sarı-kırmızılı takımın Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde maçlarını oynadığı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yaşanan sıkıntıların minimuma indirilmesi konusundaki çalışmalara değinen Özhan Canaydın, şunları söyledi:
''Üzüntümüz, UEFA'nın istekleri nedeniyle maçlarımızı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapıyor olmamız. İlk maçımızda alınan tedbirler yetersiz kaldı. Biraz da toleranslı olmamız lazım. Statta bizlere söylenen 11 bin 200 araçlık otoparkın esasında 7 bin civarında olduğu tespit edildi. Bu da sorunun temelini ortaya koyuyor. Maçlara yaklaşık 12-13 bin araç geliyor ve bu araçlar kendine yer bulamadığında gelişlerde ve gidişlerde tıkanmaya neden oluyor. Liverpool-AC Milan Şampiyonlar Ligi finalinde izleyicilerin yüzde 70'i otobüslerle getirilmişti. Şimdi, bizleri yalnız bırakmayacaklarını bildiğimiz Galatasaraylılardan rica ediyoruz, toplu taşıma araçları tercih edilsin. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 10 ayrı yerden 350 körüklü otobüsü maç için kaldıracak. Bir seferde 35 bin kişi taşınabilecek. Ayrıca PSV Eindhoven maçında erken gelen taraftarlarımıza iftar saatinde 30 bin yemek paketi dağıtacağız. Bunun için sponsorlarımız var. Toplu taşımayı teşvik ve maç saatinden önce gelişini sağlamak için bunu yapıyoruz.

Toplu taşımayla ciddi bir problemi çözmüş olacağız. Sıkıntı yine olacaktır ama minimuma indireceğiz. Evimizdeki iki maçımızı selametle geçmemiz lazım. İki maçımızdan 6 puan beklediğimiz için hepimiz birazcık sıkıntıya katlanacağız. Bir üst tura çıkmamız için bu fedakarlığı hepimizin yapacağını biliyorum.''Canaydın ayrıca, amatör şubelerin artık kendi sponsorlarını bularak yollarına devam ettiğini kaydederek, ''Sıkıntı çektik ama bu günleri de gördüğümüz için şükrediyoruz'' ifadelerini kullandı.

HALDUN ÜSTÜNEL İÇİN SORU ÖNERGESİ

Galatasaray Yönetim Kurulu yedek üyesi Haldun Üstünel'in 1999 yılında Disiplin Kurulu tarafından 1 ay uzaklaştırma cezası alması nedeniyle bu görevde bulunamayacağı yönünde soru önergeleri verildi.

Önergelerde, Üstünel'in 1999 yılında 1 ay uzaklaştırma cezası aldığı ve daha sonra bu cezanın sicilinden Özhan Canaydın'ın isteğiyle silindiği kaydedilirken, bunun tüzüğe uygun olmadığı ve mevcut durumun korunması için gerekli tüzük değişikliğinin yapılması gerektiği ifade edildi.

Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar da konuya ilgili açıklamasında, tüzükle ilgili hususlara hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirterek, ''Divan Kurulu'nun en önemli görevlerinde birisi de uygulamalarının tüzüğe uygunluğunu inceleyip, gerektiğinde uyarmaktır'' diye konuştu.

SUTOPU TAKIMLARINA BAŞARI BELGESİ

Toplantıda, 2005-2006 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan sarı-kırmızılı sutopu takımlarına başarı belgesi verildi.Geçen sezon şampiyon olan Galatasaray (A), Genç ve Ümit Sutopu Takımları'na başarı belgeleri Özhan Canaydın, İrfan Aktar ve Vedal İrdel tarafından takdim edildi.

ERGUN GÜRSOY'A PLAKET

Galatasaray'da Burhan Felek Yüzme Havuzu'nun yenilenmesini üstlenen eski yönetici Ergun Gürsoy'a Divan Kurulu tarafından teşekkür plaketi verildi.Plaketini İrfan Aktar'ın elinden alan Gürsoy, '''İnşallah çalışmalarımız bununla noktalanmayacak. Su sporlarını kulübe maliyeti olmadan götürmenin çalışmaları içindeyiz. Çarelerini de bulmuş durumdayız. Önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Artık su sporları kulübümüzde sorun yaşamayacak'' dedi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Türkiye: 5 Moldova: 0
 Üç puan ve iyi futbol lütfen
 Fulya Projesi'nin inşaat ruhsatı alındı
 F.Bahçe taraftarı 'Daum' dedi
 Deivid: Newcastle'ı yenecek güçteyiz
 Efes Denver'a 118-102 yenildi
 Mahmuti: NBA oyuncularını abartmamak gerekli
 Schumacher'in Japonya kabusu: Bu sefer de uçağı bozuldu
 FIBA Avrupa Kupası'nda gruplar belirlendi
 Hidayet Türkoğlu rahatsızlandı
 Brezilya zorlandı: 2-1
 Gago R.Madrid ve Barcelona'yı birbirine düşürdü
 İndiana Pacers'lı Jackson kurşun yağdırdı
 Arda 20 milyon$
 Ulusoy'la çalışmam
 Söz verdi mi vermedi mi?
 Zico'nun gözü alt yapıda
 Top taca, herkez iftara
 10 Chelsea kurulurdu
 Polat'ı bekliyor
 Kızıl'a Trabzon öfkesi!
 Günün içinden-1
 Günün içinden-2
SERDAR ALİ ÇELİKLER
Ulusoy'u ekonomik kriz devirecek
Spor, her dalıyla artık...
AHMET ÇAKAR
Adnan Polat samimi mi?
Birkaç hafta önce Star'daki...
64 yaşında Türkiye'nin en 'yaşlı' annesi oldu
64 yaşında Türkiye'nin en 'yaşlı' annesi oldu
Yıllarca kısırlık tedavisi gören Memnune Tiryaki menopoza girmesinden...
Bizim için değişmez ama Paris için çok şey değişir!
Bizim için değişmez ama Paris için çok şey değişir!
Erdoğan, Ermeni yasa tasarısı için Fransa'yı uyardı: Yanlış hesap,...
Bikini 2007'de yine gözde
Bikini 2007'de yine gözde
Milano'daki moda haftasında birbirinden ünlü markalar, 2007 ilkbahar/...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu