kapat
   
09 Ekim 2006 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bir töre cinayetinin öyküsü...

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde yaklaşık 3 ay önce işlenen ve Gülistan Gümüş'ün yaşamına mal olan cinayetin nedeninin ''töre''den kaynaklandığı belirtildi.

Çınar'ın Alatosun beldesine bağlı Sırımkesen köyünde oturan Gümüş ve Taş aileleri arasında, yörede ''berdel'' olarak bilinen bir gelenek olan karşılıklı kız alıp verme evlikleri yapıldı.

Gülistan Gümüş'ün, Ömer Taş ile evlendirilirken, Taş'ın kız kardeşinin de Gümüş'ün ağabeyi Memduh Gümüş ile evlendirildiği belirtildi. İmam nikahlı ve aynı zamanda özürlü olan eşi Ömer Taş'tan bir kızı olan Gülistan Gümüş'ün erkek çocuğunun olmaması nedeniyle eşinin ailesi tarafından sık sık eleştirildiği kaydedildi.

Eşi
Ömer Taş'ın tedavi edilmesi amacıyla İstanbul'a giden Gülistan Gümüş'ün ailede yaşanan sıkıntılardan uzaklaşmak için İstanbul'a yerleşmeye karar verdiği belirtilirken, bu isteğine eşinin karşı çıkması üzerine kızı Sibel'i yanına alan Gülistan Gümüş'ün kimseye haber vermeden, daha sonra İstanbul'a kaçtığı bildirildi.

Gülistan Gümüş'ün İstanbul'a yerleşmesi Ömer Taş ve onun ailesi ile köylüler arasında ''Başkasıyla ilişkisi bulunduğu'' şeklinde yorumlanarak, Gülistan'ın babası Abdulkadir Gümüş'ün psikolojik baskılara maruz kaldığı belirtildi. ''Berdel''in bozulmaması için kızını telefonla arayan baba Gümüş'ün, Gülistan Gümüş'ten geri dönmesini istediği kaydedilirken, Gümüş'ün babasına, ''Ben İstanbul'da çalışıyorum. Eşimi hiçbir zaman aldatmadım. Senin boynunu bükük bırakmamak için geleceğim. Ama eşim Ömer Taş'ın ailesine yakın oturmam'' diyerek kısa bir süre sonra köyüne döndüğü, babasının tuttuğu ayrı bir evde yaşamaya başladığı belirtildi.

EŞYA PAYLAŞMAK BAHANESİ

Aradan geçen 2 günün ardından babasının evinde bulunan Gülistan'a kardeşi Memduh Gümüş'ün, ''Ömer eşyaları paylaşmak için seni evde bekliyor'' dediği, bunun üzerine Gülistan'ın kardeşi Songül ve annesi Hamziye'nin de kendisiyle gitmek istediği, ancak, kardeşi Memduh Gümüş'ün, annesi ile kız kardeşi Songül'ün Gülistan ile gitmesine izin vermediği bildirildi.

Durumdan şüphelenen Songül Gümüş'ün kız kardeşi Nurcan'ı evin arka penceresinden dışarı çıkararak, Gülistan ile gitmesini istediği öğrenildi. Eşyaların paylaşımı sırasında Ömer Taş'ın tabancayla Gülistan'a ateş ettiği, merminin isabet etmediği öğrenilirken, Nurcan'ın ablasına ateş eden özürlü Ömer Taş'ı iterek etkisiz hale getirdiği belirtildi.

Bunun ardından evin dışında bekleyen Ömer Taş'ın kardeşi Mehmet Şah Taş'ın içeri girerek, yerden aldığı tabancayla Gülistan'a ateş ettiği bildirildi. Kolundan ve bacağından yaralanan Gülistan'ın, evin penceresini kırmayı başararak, annesinin evine kaçtığı, annesi tarafından Gülistan'ın kolu ve bacağındaki yaraların bezle sarıldığı belirlenirken, anne Hamziye'nin kızı Gülistan'ı korumak için evdeki çeyiz sandığının içerisine kitlediği belirtildi.

Bunun hemen ardından İzzet Taş, Mehmet Taş ve Gülistan Gümüş'ün yakını Abdurrahim Gümüş'ün eve zorla girerek, Gülistan'ı aradığı, sandıkta saklandığı için Gülistan'ı bulamayan bu kişilerin, yaralı Gülistan'ın jandarma karakoluna gittiğini düşünerek evden ayrıldığı öğrenildi.

Gülistan'ın karakola gitmediğini öğrenen saldırganların yanlarında Gülistan'ın bir diğer yakını olan Bahattin Gümüş ve Hamdullah Taş ile eve geri döndüğü bildirildi.

KALAŞNİKOFLA ÖLDÜRDÜ


Silahlı saldırganların kapının kapalı olması dolayısıyla camı kırarak eve girdikleri ve Gülistan'ın sandıkta olduğunu tespit etikleri, Mehmet Şah Taş'ın, çeyiz sandığına kalaşnikof marka silah ile ateş ederek, sandıkta yaralı bir halde bulunan Gülistan'ı öldürdüğü kaydedildi.

Cinayetin ardından olayla ilgisi bulunduğu gerekçesiyle aralarında Gülistan Gümüş'ün imam nikahı ile birlikte yaşadığı Ömer Taş'ın da bulunduğu 8 kişinin tutuklanarak cezaevine konulduğu bildirildi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 4 yaşında çocuk vuruldu!
 "Senin için titriyorum İstanbul"
 Zekat taksitle de ödenebilir
 Açıköğretim kayıtları başladı
 Türk toplumunda ruhsal bozukluk arttı
 Burs ve kredi almak için belge teslimi başlıyor
 Hamile anne, 3 çocuk ve baba kazada öldü
 Tesettür defilesi ticari hataydı
 İmamdan, önce taciz sonra tehdit
 Kelepçeyle bir yılda 60 kilo
 Samsun'da 11 dakika erken iftar yapıldı
 Kaçak, minibüste iki yıl saklanmış
 Sevgilisini araçta öldürene 25 yıl
 12 yaşındaki sürücü görenleri şok etti
 Evlilik dışı bir çocuk dünyaya getirmeye sıcak bakmıyoruz
 Geleceğin ünlü buz patencileri
 24 yaşındaki genç göğüs kanseri oldu
 Bozova'da silahlı kavga: 3 ölü
 Tekne cinayetinin sanığına tahliye
 Genç kız öldü sürücüler serbest
 Kurbağalar Newsweek'in kapağında
 Yürürken sigara daha çok zararlı
OKUR TEMSİLCİSİ
'Öğrenci terörü'
Haydarpaşa Lisesi'nde 'öğrenci zulmü'nü...
ÜLKÜ TAMER
"son yolcunun adı attila ilhan'dı"
İlk şiirim Kaynak...
BEYZA BİLGİN
Sevinç ya da duygudan ağlamak oruç bozar...
Dr. ERHAN AFYONCU
Haçlı ordusunda 30 bin çocuk vardı
Avrupa çocukların...
'F.Bahçe'yi unutmadım'
'F.Bahçe'yi unutmadım'
Fenerbahçe'nin Bordeaux zaferinin mimarı Kalman Meszöly, "Oradaki...
Yine bacaklarım titredi
Yine bacaklarım titredi
1996'da oynanan Macaristan maçında olduğu gibi cumartesi günü de...
Ağar'dan Diyarbakır'da af sürprizi: Riski alırım
Diyarbakır ve Mardin'e giden DYP lideri Ağar, PKK'lıların "Dağda...
Başbakan'ın gözaltı torbalarına doğal çözüm
Başbakan'ın gözaltı torbalarından yakınması üzerine, doğal kremlerden...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu