kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kahta Hollywood gibi olacak!
Kahta Hollywood gibi olacak!
'Donla gezecekler burada!'
Yarışmada neler olacak?

Kahta Hollywood gibi olacak!

Adı hep terörle anılan Güneydoğu, bu ay sonunda dünya çapında bir organizasyonla gündeme gelecek! Dünyada ilk kez yapılacak olan 'Dünya Medeniyetleri Güzellik Yarışması' 28 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek. Yarışma; ABD dahil, 100'e yakın ülke televizyonunda yayınlanacak.

Dünyanın gözü 30 Ekim 2006'da Adıyaman'ın Kahta ilçesinde olacak. Çünkü adı hep terörle anılan Güneydoğu, 'Dünya Medeniyetleri Güzellik Yarışması'na Miss Civilization Of The World) ev sahipliği yapacak. Dünyada ilk kez Kahta'da düzenlenecek olan yarışmaya 28 ülke katılacak; Türkiye'yi geçtiğimiz yıl 'Rüya Güzeli' seçilen Jülide Ersoy temsil edecek. Yarışmanın fikir babası olan dünya güzellik yarışmaları organizatörü Süha Özgermi, yarışmanın dünyada bir ilk olduğunu vurgulayarak, kendinden emin bir sesle, "Bu yarışmanın patenti bende" diyor.

ZAPATERO İLHAM VERDİ
Özgermi, yarışmanın fikir babasının, farkında olmadan İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero olduğunu anlatıyor: "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sekiz ay kadar önce İspanya'ya gitmişti. İspanya Başbakanı, 'Medeniyetlerin doğduğu yere hoşgeldiniz' demişti. Buradan hareketle düşündüm ki, medeniyetlerin doğduğu yerden gelen asıl biziz! Yani İspanya Başbakanı'nın kurduğu bu cümle bana ilham verdi..." Özgermi, "Yarışma neden Adıyaman'da düzenleniyor?" sorusuna ise şu yanıtı veriyor: "Araştırdık ve öğrendik ki; dünya medeniyetlerinin çıkış noktası, Mezopotamya'dır. Adıyaman'ın Kahta ilçesi de, bu uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır. Yarışmayı düzenlemek için bu yüzden Kahta'yı tercih ettim." Özgermi, projeyi hazırladıktan sonra başvuru yağmaya başladığını ve kendisinin bile bu duruma şaşırdığını anlatıyor: "Biz 17-18 ülkenin katılacağını düşünürken, tahmin edemeyeceğiniz kadar çok müracaat oldu. Bana göre en ilginci Sırbistan'dan bizzat arayıp gelmek istediklerini söylemeleriydi. Sırp bir bakan, telefon etti; 'Benim de kızımı alın' diye. Son sürpriz de Küba'dan! Oradan da bir güzel katılacak."

ABD'NİN İLGİSİ BÜYÜK
Ülkelerden beklemediği kadar çok katılım olunca, Özgermi tüm vaktini Kahta'da geçirmeye ve tüm hazırlıklarla bizzat ilgilenmeye karar vermiş: "O kadar çok ilgi var ki... Mesela bir Amerikan kanalı olan Challengel'in yöneticisi bizzat arayıp yarışmayı çekmek istediğini söyledi. Sadece bu kanalın çektiği görüntüler bile 82 ülkede gösterilecek. Yani dünyanın gözü Kahta'nın üzerinde... İşte bu yüzden buradan ayrılmıyorum. Ayrıca yörede başını açmayan, muhafazakâr genç kızlar var. Onların gelip bu etkinliği görmelerini çok istiyorum. Sonuçta güzeller mayoyla da çıkacak ve burada bunu yapmak küçümsenecek bir iş değil!"

SOSYAL BOYUTU VAR
Yarışmanın ana sponsorluğunu üstlenen Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Zafer Ersoy da en az Özgermi kadar heyecanlı... Hazırlıklara ellerinden gelen her desteği verdiklerini belirten Ersoy, şu an bir kapalı spor salonu dizayn edildiğini söylüyor: "Orada Hollywood'a özgü yemekler sunacağız, kırmızı halılar sereceğiz..." Ama Başkan Ersoy'u en çok heyecanlandıran; yarışmanın, bölge imajına sağlayacağı katkı: "Güneydoğu coğrafyasında yer alan, terörün konuşulduğu bir ortamda başka bir sinyal vermek istiyoruz. Yani penceremizin Doğu'ya değil, Batı'ya açık olduğunu dünya da bilsin istiyoruz. Olayın bir de sosyal boyutu var. Düşünün, Güneydoğu'da bir güzellik yarışması düzenleniyor. Yani düşünün; artık insanlar terörden başka bir şey de düşünebiliyor!"

AMAÇ BARIŞ MESAJI!
Dünya Medeniyetler Kraliçesi Yarışması, aslında tüm dünyaya barış mesajları da verecek. Zafer Ersoy, bunun nedeninin tarihsel köklere dayandığını ifade ediyor: "Kahta ilçesi, 250 yıl bu bölgede yaşamış, Doğu-Batı arasında barış köprüsü görevini üstlenmiş, dünyada başka örneği olmayan, tarihte bu 250 yıl boyunca hiç savaşmamış Kommagene Uygarlığı'nın mirasına sahip. Bizim de amacımız, dünyaya barış mesajı vermek. Hatta seneye bu yarışmayı Dünya Barış Günü'nde düzenlemeyi hedefliyoruz."

PELİN RAZAKİ ÇOLAK - GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Temel'in kimliği ortaya çıkıyor
 Ayşe Arman'ın Hülya'ya söyledikleri fevkalade hatalı
 Kahta Hollywood gibi olacak!
 'Gelinlik giymeyeceğim için çok üzülüyorum'
 Artık onun ne adını anarım ne yüzünü görürüm!
 İsmim bilinir de yüzüm bilinmez!
HAKAN & UTKU
'Seçkin' reklamlar
Millet reklam uğruna ne yapacağını...
SEDA KAYA GÜLER
İş, Aşk ve Kadınlara Dair...
Elbette Ayşe'nin...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Bülbül yuvası
8bardak suyu, 7...
Kırışan yüzdeki her derin çizginin ayrı bir silgisi var
Kırışan yüzdeki her derin çizginin ayrı bir silgisi var
Yaşlanma süreci maalesef durdurulamıyor ve yıllar ilerledikçe...
Zorlu iddiayı kaybetti
Zorlu iddiayı kaybetti
Ünlü şarkıcı Banu Zorlu ile iş adamı Cengiz Artam'ın mutlu...
Aralarına para girdi
Aralarına para girdi
Şarkıcı Çelik'in eski eşi manken Buket Saygı ve sevgilisi Ali...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.