kapat
   
03 Ekim 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Müjdat Gezen Tiyatrosu açıldı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in eşi Semra Sezer, ''Etkin, katılımcı, yaşama ve insanlığa karşı sorumlu bireylerden güç alarak gelişimini sürdüren tiyatroya gönül veren sanatçıların ve onları izleyen tiyatroseverlerin öncülüğünde aydınlık ve güzel günlerin yakın olduğunu görüyoruz'' dedi.

Sezer, Müjdat Gezen tarafından Kadıköy'de kurulan ''Müjdat Gezen Tiyatrosu''nun açılışında yaptığı konuşmada, bu güzel gecede kültüre, sanata ve sanatçı eğitimine değer veren Müjdat Gezen'in düşlerinin gerçekleştiğini söyledi.

Üreten, yaratan, sorumluluk duyan, eğiten, paylaşan insanlara güvendiklerini, inandıklarını ve her şeyin en iyisini yapabileceklerinden kuşku duymadıklarını ifade eden Sezer, insanı insana, insanla ve insanca anlatan tiyatronun, tarihin her döneminde etkili olduğunu vurguladı.

Semra
Sezer, insanoğlunun hiçbir dönem vazgeçmediği tiyatronun ilgi çekici, eğitici, eğlendirici ve incelikli bir sanat olarak insanların yollarını aydınlatmayı sürdürdüğünü kaydetti.

Sezer, toplumdaki işlevi hiçbir zaman göz ardı edilmeyen tiyatronun değişim ve dönüşümlere koşut gelişim çizgisinin değerlendirildiğini, akımların incelendiğini, kurgusu, yapısı ve anlatımı üzerine düşünceler üretildiğini ifade etti. Müjdat Gezen'in 1991'den bu yana Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde bilgisini, deneyimini ve birikimini sanata gönül vermiş gençlere aktararak toplumun aydınlık geleceğine katkıda bulunacak gerçek sanatçıların yetişmesine emek verdiğini belirten Sezer, Gezen'in, yazar, yönetmen, oyuncu ve eğitici olarak yürüttüğü daha güzel ve daha anlamlı bir dünya arayışını durmaksızın sürdürdüğünü bildirdi.

Semra Sezer, şunları kaydetti:

''Açılışı bugün yapılan ve kültür sanat yaşamımızdaki yerini alan tiyatroyla sayın Müjdat Gezen büyük özlemini gerçekleştirmekte. Beğeniyle izlediğimiz ve gönülden desteklediğimiz çabalarıyla örnek olmaktadır. Çağlar boyu barışın, dostluğun, sevginin, kültürlerarası etkileşimin, ilerlemenin, aydınlığın ve çağdaşlığın öncüsü olan çalışmaları hiç bitmesin. Sayın Müjdat Gezen 'Ben en çok mesleğimi sevdim' dediği mesleğinde daha çok yol alsın, ufkumuz açılsın, yarınlara umutla bakalım.''

''TİYATRO AYDINLIK TÜRKİYE'YE HİZMET VERECEK''

''Etkin, katılımcı, yaşama ve insanlığa karşı sorumlu bireylerden güç alarak gelişimini sürdüren tiyatroya gönül veren sanatçıların ve onları izleyen tiyatroseverlerin öncülüğünde aydınlık ve güzel günlerin yakın olduğunu görüyoruz'' diyen Sezer, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Yıllarca öğrencilerine bir tiyatro salonu armağan edebilmek için var gücüyle uğraşan sanatçının kurduğu tiyatronun aydınlık Türkiye'ye en iyi biçimde hizmet vereceğine yürekten inanıyor, çağdaş bir sahneye kavuşan izleyicilere, okullara, gruplara, çocuklara, derneklere tiyatronuz kutlu ve yararlı olsun diyorum.''

DİĞER KONUŞMALAR

İstanbul Valisi Muammer Güler ise Türk tiyatrosuna 53 yılını veren usta sanatçı Müjdat Gezen'in tiyatroya yönelmesinin öğretmeninin dayağıyla olduğunu, sanatçının kendisine 10 yaşında istememesine rağmen verilen rol ile tiyatroya itildiğini anlattı.

Gezen'in, Türk tiyatro ve mizahına kazandırdıklarının yıllarca unutulamayacağını ve örnek olacağını belirten Güler, ''Müjdat Gezen elinde ne var ne yoksa tiyatro için verdi'' dedi.

Müjdat Gezen de Semra Sezer'in açılışta kendilerini onurlandırdığını belirterek, ''Eşleri, sayın Cumhurbaşkanı, demokrasi için gerekenden fazlasını yapıyor. Biz de elimizden geleni yapıyoruz'' diye konuştu.

Sunuculuğunu Halit Kıvanç'ın yaptığı gecede daha sonra, Müjdat Gezen Sanat Merkezinde 15 yıldır hizmet veren hocalara plaket verildi. Aralarında Aliye Uzunatağan, Mustafa Alabora ve Savaş Dinçer'in de bulunduğu 10 kişiye plaketlerini Semra Sezer verdi.

Kadıköy Belediyesi İstanbul Oda Orkestrası'nın da bir konser verdiği açılış törenine, aralarında Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Vali Güler'in eşi Neval Güler, Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırımakın, Selami Şahin, Emel Sayın, Mehmet Ali Alabora'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Gelibolu'da yeni bir şehitlik bulundu
 Kısırlık ve parkinson tedavisinde yeni umut
 Nobel Fizik Ödülü Mather ve Smoot'un
 Denizin 303 metre altında konser
 "Aşırı yeme" bir çeşit bağımlılık
 Otopsi öncesi nakle izin veren bilirkişi
 Kendi üniformanı kendin dik dönemi
 13 yaşındaki öğrenci öğretmeniyle kaçtı
 Yeni bir diziyle ekrana dönüyor
 Fransız sunucu, Burcu gibi F1'e gelin gidiyor
 Beş kenti 'UFO' heyecanı sardı
 Hizmetçiyi bırakıp evine geri döndü
 Hollandalı kadın polisler bağ bozdu
 Nobel Tıp Ödülü iki genetik uzmanına
 Bu pozlar için 80 bin dolar aldı
 10 kilo altın için pusu ve cinayet
 'Yurtta dayak yedik' dediler
 Deniz'den Schaeffer'e dava
 Türbanlı Seda
 Evin üstüne 500 kiloluk kaya düştü
EMRE AKÖZ
Büyükanıt ve demokrasi
Genelkurmay Başkanı Orgeneral...
MAHMUT ÖVÜR
Bu yükselişin sırrı ne?
Her iktidar iş dünyasında kendi...
HINCAL ULUÇ
Hasan Pulur'a yakışmayan satırlar!..
İğrenç bir...
BEYZA BİLGİN
Kadının süslenmesi günah değil ancak...
*"Sayın...
Dr. ERHAN AFYONCU
Rumeli Türkleri'nin en kutsal ziyaretgâhı
Balkanlar'da...
Kareyi tamamladı: 2-2
Kareyi tamamladı: 2-2
Trabzonspor, Üç Büyükler'in puan kaybettiği haftada Ankaragücü...
Müşteri kaçar taraftar hesap sorar
Müşteri kaçar taraftar hesap sorar
Fenerbahçe yönetiminin gözünde taraftar artık önce müşteri. Sunulan...
Baykal'ın seçim şartları
Seçim Yasası'nı değiştirmek için 20 gün kaldığını söyleyen CHP...
Adalet Akademisi Başkanı: Üşüyoruz
Adalet Akademisi Başkanı Karakaş, yeni öğretim yılı açılışında Adalet...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu