kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Barbekü mevsimi başladı
Barbekü mevsimi başladı

Hafta sonlarının ve yaz gecelerinin vazgeçilmez keyiflerinden biri de barbekü partileri. İşte size yeni sezon için kokusuz, dumansız, alevsiz çeşitleriyle barbekü alternatifleri
Ailemizle birlikte geçirilen hafta sonları ya da dostlarla buluşulan akşam yemekleri yakılan mangalla daha keyifli hale geliyor. Etler ızgara üzerinde kızarırken yapılan sohbetlere doyum olmuyor. Son yıllarda firmalar o kadar çeşitli mangallar üretmeye başladı ki, artık mangal yakmak için ustalık da gerekmiyor. Dumansız, alevsiz, kokusuz pek çok model bulmak mümkün. Örneğin Gardena-Dost firması tarafından satışa sunulan Campingaz'ın modern barbeküleri sayesinde dumansız ve alevsiz ızgara yapmak mümkün. Tekerlekleri sayesinde rahatça hareket edebilme özelliğine de sahip olan Campingaz barbeküleri kullanım kolaylığıyla da dikkat çekiyor. Campingaz barbekülerinin iki yanında bulunan malzeme koyma masaları ise ızgara başında bulunanlara büyük kolaylık sağlıyor. Campingaz'ın RBS Classic gazlı barbeküsü, patentli Quick&Easy sistemi sayesinde kolay monte edilebilme özelliğiyle dikkat çekiyor. Barbekünün iki parçalı krom kaplı ızgaraları yapışmayı engelleyerek birbirinden leziz yemekler yapılabilmesine imkan tanıyor. Yanlarda bulunan masalar sayesinde ise barbekü malzemelerinizi kolaylıkla düzenleyebiliyor ve yemeğinizi rahatça pişirebiliyorsunuz. RBS sisteminde pişirilen etlerin yağları, barbekünün altında bulunan lav taşları tarafından emiliyor. Böylece istenmeyen koku ve dumanların ortaya çıkması da engellenmiş oluyor.

ŞIK GÖRÜNÜME SAHİP
Campingaz'ın Expert 2 Advantage gazlı barbeküsü ise ahşap ve çeliğin birleşimiyle şık bir görünüme sahip. Barbeküde kullanılan ahşap, ekolojik dengeye hiçbir zarar verilmeden, Campingaz'ın kendi ormanlarından temin ediliyor. Barbekünün sıcaklık göstergesi ve kapak penceresi sayesinde tam kıvamında pişmiş ızgaralar yapılabiliyor. Barbekünün yan kısmındaki masalar ve ön tarafındaki raf, tabak ve bıçaklarınızı düzenleyerek kendinize rahat bir çalışma ortamı hazırlamanızı kolaylaştırıyor 5 ile 15 kg. arasındaki her türlü tüple çalışabilen Campingaz'ın Expert 2 Advantage barbeküsü, tekerlekleri sayesinde kolay taşınabilme özelliğine de sahip bulunuyor. Campingaz barbeküler 294 YTL'den başlayan fiyatlarla Praktiker mağazalarında satışa sunuluyor.

PORTATİF VE GÜVENLİ
Campingaz'ın Bistro Active portatif ocakları ise gittiğiniz her yerde yemek pişirebilirme imkanı sunuyor. Macerayı seven ama damak zevkinizden de vazgeçemeyenler için ideal bir ürün. Portatif olma özelliğinin yanı sıra sunduğu güvenlik standartlarıyla da dikkat çekiyor. Campingaz'ın bir diğer ürünü Party Grill ise geleneksek ocak ve barbekülere iyi bir alternatif olarak göze çarpıyor. Kolay taşınabilirliği ve hafifliği ile özellikle macerasever kampçılar için ideal olan Party Grill, gövdeden ayrılabilen ayakları ve kilitlenebilir kapaklı gövdesi sayesinde yerden tasarruf sağlıyor. Party Grill 168 YTL fiyatla, Bistro Active ise 130 YTL fiyatla Praktiker mağazalarında satışa sunuluyor. İCA Home&Garden tarafından İngiltere'den ithal edilen Alexander Rose bahçe mobilyaları koleksiyonundaki mangallar da şıklığıyla tercih nedeni. Bengal bar takımı, mangal keyfine düşkün olanların ilgisini çekecek bir ürün. Ortasında mangal olan tikağacı bir masadan oluşan takım, özgün tasarımı ve modern çizgisiyle tikağacının yaşattığı konforu mangal keyfiyle birleştiriyor. Takımın fiyatı 1.990 avro. Yine İCA tarafından satışa sunulan Weber mangalları da kolay kullanım ve şık tasarımıyla dikkat çekiyor. Weber Genesis Silver'da bulunan patentli Crossover ateşleme sistemi sayesinde ilk ateşi yakmak çok kolay hale getirilmiş. Genesis Silver, ısıya dayanıklı katlanabilir masası, eşya gözleri ve alet askılarıyla son derece kullanışlı. Fiyatları ise 1.200 YTL'den başlıyor.

EBAT VE FİYATLAR ÇOK ÇEŞİTLİ
Mangal alışverişi için uğrayabileceğiniz adreslerden biri de Bauhaus mağazaları. Kozyatağı, Bayrampaşa ve Beylikdüzü marketlerinde satılan dekoratif beton barbeküler hem kullanışlı olmaları hem de şık görünümleriyle ilgi çekiyor. Çeşitli ebat ve fiyat alternatifleri ile sunulan beton barbekülerin; Glasgow modeli 170 x 71 x 114 cm. ebatlarında, köşe uygulamaları için üretilen Cortina modeli 236 x 92 x 92 cm. ebatlarında, Rhodos modeli 213 x 71 x 162 cm. ebatlarında, Dallas modeli ise 180 x 56 x 88 cm. ebatlarında. Zengin çeşit ve fiyatlarıyla Bauhaus marketlerinde satılan her zevke uygun beton barbeküler çok kolay monte edilebiliyor. Mudo Concept mağazalarında da barbekü çeşitleri bulmak mümkün. Örneğin Barbekü mobili adlı model, taşınabilir olması ve yükseklik ayarlı kömür haznesiyle dikkat çekiyor. Krom kaplama şişleri ve ızgarası olan ürün 88 x 72x51 cm. ebatlarında. Fiyatı ie 425 YTL. Ev ve bahçe ürünleri konusunda tercih edilen markalardan biri de İkea. Mağazada küçük ve pratik bir model olan mangalın fiyatı ise 59 YTL.
DİĞER ALIŞVERİŞ HABERLERİ
 İftar alışverişinin Kare As'ı
 Aracılar aradan kalktı
 Ünlüler bu kristali çok seviyor
 5 öneri
 Elbiseniz sade takınız şık olsun
 En kullanışlı aksesuar
 Bu hafta bitmeden 5 öneri
 Tatile çıkmaya hazır mısınız?
 Plaj modasına siz de uyun
 Bu hafta bitmeden 5 öneri
 Güneşin keyfi şezlongda çıkar
 5 öneri
 Vücuda değil kıyafete dövme
 Sutyen seçerken bilinçli olun
 5 öneri
 Aksesuarsız sokağa çıkmayın
 Dünya Kupası bu koltuklarda izlenir
 Alışveriş yaparak var oluyoruz
 İşte sezonun en yenileri
    Yazarlar
  » Alışveriş
    Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
Dev sahne aldı: 85-73
Dev sahne aldı: 85-73
Fenerbahçe Ülker, Türkiye Kupası'na Mersin BŞ Belediyesi'ni devirerek...
TOFAŞ'ın gençleri Beşiktaş'ı zorladı: 65-61
TOFAŞ'ın gençleri Beşiktaş'ı zorladı: 65-61
Tadım Türkiye Kupası'nın Konya'daki A Grubu ayağında Beşiktaş,...
Dev sahne aldı: 85-73
Fenerbahçe Ülker, Türkiye Kupası'na Mersin BŞ Belediyesi'ni devirerek başladı.
TOFAŞ'ın gençleri Beşiktaş'ı zorladı: 65-61
Tadım Türkiye Kupası'nın Konya'daki A Grubu ayağında Beşiktaş, Tofaş'ı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.