kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
DVD ekranı
DVD ekranı

The White Countess (Kontes, Sony Pictures)
Film: Merchant-Ivory ikilisi hüzün dolu filmlerinde insan ruhunun zor, derin coğrafyasına yolculuklar yapar. Yeni filmleri, bir başka mücevher: 1936 yılında, Şangay'dayız. Her türlü insanın bir araya geldiği, bir siyasi entrika merkezidir burası. Sofia, 1917 ihtilalinden kaçabilmiş, ailesini zorla geçindirmeye çalışan kırılgan ve güzel bir Rus soylusudur. Burada kör Amerikan diplomatı Jackson'la karşılaşır. Kader, derler ya, ağlarını örmüştür: Jackson, yeni açtığı White Countess barına âşık olduğu Sofia'yı da almak ister. Ama kent Japonlar tarafından istila edilmek üzeredir... Japon yazar Kazuo Ishiguro'nun romanı filmde hayat buluyor. DVD: Yönetmen James Ivory ve Natasha Richardson'ın yorumları, filmle ilgili iki yapım belgeseli ve yapımcı İsmail Merchant anısına özel bir bölüm mevcut.

Lucky Number Slevin (Şanslı Slevin, PRA / Tiglon)
Film:
Hikâye sanki Hitchcock'tan aşırma, ama aldanmayın. Çünkü Şanslı Slevin 'işler fena karışıyor' tarzı Tarantino-Memento türevi filmlerin içinde başarıyı ve övgüyü fena halde hakediyor. Sıradan bir adam olan Slevin Kelevra, arkadaşı Nick'i ziyarete New York'a geliyor ama Nick ortalarda yoktur. Evinde beklerken iri kıyım iki kişi onu karga tulumba kaçırır ve kentin korkulu mafya babası The Boss'a (patron rolünde Morgan Freeman) teslim eder. Patronun derdi, Nick'in borcunu (100 bin dolar) ödemesidir. Parası olmadığı için para yerine, patronun hasmı The Rabbi'nin oğlunu temizlemeyi kabul eder. DVD: Yönetmen ve oyuncuların yorumları, çıkarılmış sahneler ve yapım belgeseli.

Rome Season 1 (Roma, 1. Sezon / Tiglon)
Film:
Açılış jeneriğinin ilk saniyelerinde "İşte aradığım dizi!" dedirtecek türden bir yapım bu. TV'den izleyenlerin bildiği Roma, öyle böyle bir öykü değil: Günümüze yakışan bir 'hiper-realizm' örneği olarak entrika, ihanet, şiddet, seks ve kan banyosunu anlatırken, günümüzü de sorgulatıyor. Kritik sene MÖ 52'deyiz: Başkent Roma'da senato lideri Pompey ve Sezar arasındaki güç dengesi değişmeye gebedir. Sezar sekiz yıllık bir fetih seferinden dönerken, kent iyice karışır. Ama biz gelişmeleri bu yaklaşık 10 saatlik ilk bölümde iki kahraman askerin Lucius Vorenus ve Titus Pullo öyküleri ve ilişkileri üzerinden izleyeceğiz. Enfes bir anlatım, harika bir öykü. DVD: Altı saate yakın Roma, çok şık bir kutuda piyasaya sürülüyor. İçinde birçok yorum, yapım belgeseli ve foto galerileri

Une Affaire de Femmes (Bir Kadın Meselesi, AE Film)
Film:
Fransız sinemasının üstadı Chabrol, 1990 tarihli filmi ile üzerimizde çok derin bir iz bırakmıştı. Bana göre sinema tarihinde yerini alması gereken bir başyapıt bu... Soğuk ustura gibi bir dil, kusursuz bir kurgu, ayrıca akıllara durgunluk veren ustalıkta bir Isabelle Huppert'le, Fransa'da giyotinle idam edilen son kadın olan Maria Latour'un öyküsünü anlatıyor Chabrol. Alman işgali altındaki Fransa'da, eşi savaşta olduğu için iki çocukla beş parasız kalan Marie, kürtaj işine başlar ve geçimini sağlar. Ama kürtaj illegaldir... DVD: Claude Chabrol dört sahnenin çekimini anlatıyor, ayrıca Venedik Festivali'nde yönetmenin katıldığı bir bölüm ve Chabrol filmografisi var.

Yavuz Baydar

DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Haftanın filmleri
 Tropikal adada toplantı keyfi
 dvd ekranı
 Dışarı çıkmadan önce
 Haftanın filmleri
 Pembe güllerin güzellik sırrı
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 7 gün 7 gece
 Mersin'de 10 günlük müzik festivali sınavı
 Haftanın filmleri
 Dvd ekranı
 Türkiye'de menajerlik diye bir meslek var mı dersiniz?
 Mogwai İstanbul'a geliyor
 Balun
 Portecho
 Masa ve ekrandan sanat gösterimi
 Pi Artworks sanatçıları Köln yolcusu
 Bu kadarını Orwell bile tahayyül edemezdi
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
Dev sahne aldı: 85-73
Dev sahne aldı: 85-73
Fenerbahçe Ülker, Türkiye Kupası'na Mersin BŞ Belediyesi'ni devirerek...
TOFAŞ'ın gençleri Beşiktaş'ı zorladı: 65-61
TOFAŞ'ın gençleri Beşiktaş'ı zorladı: 65-61
Tadım Türkiye Kupası'nın Konya'daki A Grubu ayağında Beşiktaş,...
'Evinizdeki bilgisayar teröre hizmet edebilir'
Erdoğan, bilgisayarın samimi olmayanların elinde teröre hizmet...
Pamuk bire 4 veriyor
Nobel Edebiyat ödülünün açıklanma tarihi yaklaştıkça internetteki...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.