kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
dvd ekranı
dvd ekranı

Bee Season
(Umut Mevsimi
, Fox / Tiglon) Film: * * * * / DVD ekstralar: * * * *
'Aile anatomisi' türüne tasnif edeceğimiz bir film. The Deep End başlıklı gerilimle adını duyuran Scott McGehee ve David Seagal, Ang Lee'nin soğuk iç ilişkiler üzerine kurulu Ice Storm'u üzerinden yeni bir filme imza atmışlar. Duygusal açıdan körelmiş Saul, Yahudi teolojisi hocası. Karısı Miriam, yaşadığı bir acının travmasını atlatamamıştır. Bir gün çift, 11 yaşındaki kızları Eliza'nın sözcük heceleme yarışmasını kazandığını 'fark eder'. Bu başarı, aile içindeki durgunluğu altüst eder. Richard Gere ve küçük Flora Cross'un oyunlarıyla göze çarpan film herkesin harcı olmayabilir; ama insani duygu boyutuna girmeyi başaranlar için son derece 'dolu'. Yönetmenler, yapımcı ve yazarın yorumlarının yanı sıra altı çıkarılmış sahne ile üç mini belgesel de var.

Transamerica
(D Home Video)
Film: * * * * / DVD ekstralar: * * *
Cinsellik, kimlik ve mutluluk üzerine yapılmış en hoş filmlerden. Hayli tutucu olan Bree, erkeklikten kadınlığa geçmeye çalışan Los Angeles'lı bir transseksüeldir. Tam bu esnada New York'tan bir telefon gelir: Oğlu olduğunu söyleyen Toby, kendisini hapisten çıkarmasını ister. Bree bir oğlu olduğunu anlayınca şok geçirir ama terapisti mutlaka onunla yüzleşmesini ister. NY'ta buluşurlar ve arabayla Batı'ya doğru bir yolculuk başlar. Toby'nin niyeti kaçmak, Bree'ninki ise oğlanı üvey babasına bırakmaktır. Keskin mizah duygusunun egemen olduğu öykü, çarpıcı bir hümanizmi yansıtıyor. Ekstralar arasında yönetmen Duncan Tucker ve Felicity Huffman söyleşisi dikkat çekici.

Fire Walk With Me
(
Ateş Benimle Yürü / AE Film) Film: * * * / DVD ekstralar: * * * *
Gizemli bir ölüm, ardından gelen soruşturmanın ortaya çıkardığı şaşırtıcı ayrıntılar. Gizli bir günlük, bir anlaşma ve uğursuz bir yüzük. Rüyalar, halüsinasyonlar, sırlar.. İkiz Tepeler'in garip dünyasında gerçekte hiçbir şey göründüğü gibi değil. Eh, kim demiş David Lynch filmi kolay olacak diye? 1980'lerin sonuna damgasını vuran, iki sezonluk Twin Peaks (İkiz Tepeler) dizisi, gizemi ve ürkütücü cazibesi ile dünya çapında 'kült' olmuştu. Ardından Lynch, 1992'de diziye 'öncül' olan öyküyü içeren bu filmi yaptı ve Cannes Festivali'nde yuhalandı. Lynch'in bu 'garabetler ve güzellikler' filmi, düz mantıkla film izleyenler için uygun değil. Düşlere, gerçeküstüne ve simgeselliğe önem verenler için ise bol malzemeli. Ekstralar söyleşiler; notlar ilgi çekici.

Hostel
(Otel
, Sony Pictures) Film: * * * / DVD: * * *
Kan, işkence ve dehşet. Quentin Tarantino'nun adıyla sunulan Hostel, yönetmen Eli Roth'un elinde, 'korku/gerilim' türünün çizgi üstü örneklerinden birine dönüşmüş durumda. Seks düşkünü üç genç, özel tavsiye üzerine Slovakya'da bir küçük otele postu serer. Önce güzel kızlarla hazzı tadarlar, ama daha sonra kızlar tarafından işkence kurbanı arayanlara 'insan sunan' bir şirkete satılırlar. Roth, ilk yarıda gençlerin kaderlerine sürüklenişini ağır aksak anlatıyor ki inandırıcı olsun. İkinci bölümde ise ekran bakılacak gibi değil: Neden bu denli popüler oldu bu tür? Ekstralar içinde yer alan enfes Tarantino söyleşisi bu soruya da yanıt arıyor.

Yavuz Baydar

DİĞER AJANDA HABERLERİ
 Haftanın filmleri
 Tropikal adada toplantı keyfi
 Dışarı çıkmadan önce
 Haftanın filmleri
 Pembe güllerin güzellik sırrı
 DVD ekranı
 Dışarı çıkmadan önce
 Dışarı çıkmadan önce
 7 gün 7 gece
 Mersin'de 10 günlük müzik festivali sınavı
 Haftanın filmleri
 Dvd ekranı
 Türkiye'de menajerlik diye bir meslek var mı dersiniz?
 Mogwai İstanbul'a geliyor
 Balun
 Portecho
 Masa ve ekrandan sanat gösterimi
 Pi Artworks sanatçıları Köln yolcusu
 Bu kadarını Orwell bile tahayyül edemezdi
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
  » Ajanda
    Güncel
    Gezi
Dev sahne aldı: 85-73
Dev sahne aldı: 85-73
Fenerbahçe Ülker, Türkiye Kupası'na Mersin BŞ Belediyesi'ni devirerek...
TOFAŞ'ın gençleri Beşiktaş'ı zorladı: 65-61
TOFAŞ'ın gençleri Beşiktaş'ı zorladı: 65-61
Tadım Türkiye Kupası'nın Konya'daki A Grubu ayağında Beşiktaş,...
'Evinizdeki bilgisayar teröre hizmet edebilir'
Erdoğan, bilgisayarın samimi olmayanların elinde teröre hizmet...
Pamuk bire 4 veriyor
Nobel Edebiyat ödülünün açıklanma tarihi yaklaştıkça internetteki...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.